zoltan666 pisze:Szczerze mówiąc nie za bardzo ogarniam to całe T-Mobile, ale z tego co widzę to w każdym z tych smsów mowa jest o innej ofercie. A ten ostatni sms dotyczy chyba tej oferty
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... 006687.pdf i do jej aktywacji wymagana jest wola użytkownika. Jeśli ty jej nie aktywowałeś to napisz do nich reklamację z prośbą o wyłączenie tej oferty i o darmową, ponowną aktywację RWK. Ja też miałem podobnie. Aktywowałem RWK. Za kilka godzin sami aktywowali mi pewną ofertę, a następnego dnia sms o wyłączeniu RWK. Napisałem do nich i przywrócili RWK.
zoltan666 -pisałem reklamację ,ale to jest jak rozmowa z BOT-em.
Oto poniżej mail który otrzymałem:
Witam,
dziękuję za korespondencję. Usługa Rok ważności konta została całkowicie wycofana z oferty T-Mobile na kartę w dniu 15.06.2016 r. Po wykonaniu doładowania za min. 5 zł, aktywowana jest usługa Darmowe rozmowy i smsy w T-Mobile, dezaktywacja Roku ważności konta jest zgodna z regulaminem tej oferty promocyjnej. W tym wypadku doładowanie miało miejsce w dniu 6.11.2016 r.
Z pozdrowieniami
Tomasz ************
Konsultant
T-MOBILE POLSKA S.A.
ul. Marynarska 12, 02-674 Warszawa
telefon *9602
Takiego maila dostałem w odpowiedzi. Pozwoliłem sobie tylko wykasować nazwisko konsultanta , który mi odpisał.
Jak widzisz/widzicie , koleś mi odpisał na jakies doładowanie z 6-tego , czyli pierwsze które miałem , a kolejne już zrobiłem później ,tak więc nie wiem ,czy koleś przy poniedziałku , po prostu był niewyspany , czy w ogóle nie wie o czym mówi.
PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.