Mam pytanie do osób korzystających z nielimitowanej "Międzynarodowej strefy T-Mobile" w taryfie T3.
W regulaminie jaki znalazłem na stronie
(
https://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docu ... 012636.pdf) jest informacja
"Abonent korzysta z opcji Usługi„Nielimitowany Roaming T-Mobile”, tj.może: wykonywać połączenia głosowe wychodzące w Międzynarodowej Strefie T-Mobile do Polski i do Międzynarodowej Strefy T-Mobile"
Czy oznacza to,że będąc w strefie (konkretnie w Austrii) mogę dzwonić bez ograniczeń do innych sieci w tym kraju czy tylko do innych abonentów sieci T-Mobile będących akurat w Strefie ? Bo z tego zapisu jasno to nie wynika (Strefa zdefiniowana jest w regulaminie jako zbiór konkretnych państw a nie konkretnych operatorów czy abonentów).
I druga rzecz. Znalazłem w regulaminie taki oto zapis:
"Jeśli Abonent będzie korzystać z połączeń głosowych wychodzących w roamingu w Międzynarodowej Strefie T-Mobile dłużej niż 14 dni w każdym z dwóch następujących po sobie pełnych Cyklach Rozliczeniowych,wówczas Operator ma prawo zakończyć świadczenie Usługi w opcji „Nielimitowany Roaming T-Mobile” i trwale przenieść Abonenta na opcję Usługi„Roaming T-Mobile –500” albo „Roaming T-Mobile –1000 minut”
Domyślam się, że żaden konsultant o tym nie wspomina. Spotkał się ktoś z zastosowaniem tego punktu przez TM czy to typowy regulaminowy dupochron z którego zamierzają korzystać tylko w jakimś skrajnym przypadku?
No i kolejny raz się okazuje, że definicja słowa
nielimitowany wg słownika PWN i wg T-Mobile to dwie różne rzeczy. Dajemy Ci usługę bez limitu ale jeśli będziesz z niej zbyt chętnie korzystał to ci ją ograniczymy...