• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #895317  autor: biala1991
 13 lis 2016, 15:01
Nie ważne na czym Ci zależy, TMobile wie lepiej co jest dobre dla użytkownika i darmowe rozmowy w sieci uruchamia z automatu :D Dlatego dopytywałam czy to są Frii rozmowy w TM czy nielimitowane rozmowy w TM, dają prawie to samo ale sposób aktywacji jest różny. Frii rozmowy musisz sam włączyć co powoduje dezaktywację RWK.
Doładowanie było dwa dni wcześniej, nie uruchomili Ci wtedy nolimitu w TM? Aktywacja Frii rozmów w TM nie ma wtedy kompletnie sensu.
 #895322  autor: -Gosc-
 13 lis 2016, 15:17
biala1991 pisze:Nie ważne na czym Ci zależy, TMobile wie lepiej co jest dobre dla użytkownika i darmowe rozmowy w sieci uruchamia z automatu :D Dlatego dopytywałam czy to są Frii rozmowy w TM czy nielimitowane rozmowy w TM, dają prawie to samo ale sposób aktywacji jest różny. Frii rozmowy musisz sam włączyć co powoduje dezaktywację RWK.
Doładowanie było dwa dni wcześniej, nie uruchomili Ci wtedy nolimitu w TM? Aktywacja Frii rozmów w TM nie ma wtedy kompletnie sensu.
Dlatego T-mobile razem ze swoim prepaidem tonie:-) Jak oni wiedzą lepiej.... UOKiK też wie lepiej od nich i mam nadzieję że nałoży na nich konkretną karę za te przymusowe aktywacje różnego śmiecia.
 #895325  autor: ManiacGSM
 13 lis 2016, 16:19
biala1991 pisze:Nie ważne na czym Ci zależy, TMobile wie lepiej co jest dobre dla użytkownika i darmowe rozmowy w sieci uruchamia z automatu :D Dlatego dopytywałam czy to są Frii rozmowy w TM czy nielimitowane rozmowy w TM, dają prawie to samo ale sposób aktywacji jest różny. Frii rozmowy musisz sam włączyć co powoduje dezaktywację RWK.
Tak mam taryfę Frii, oraz zaraz po doładowaniu mi przysłali smsa ,że mam za darmo w sieci.
- a sms z dzisiaj sugeruję jako bym załączył Frii Rozmowy T i Heyah.

zaraz za pierwszym doładowaniem w zeszłym tygodniu to przysłali mi tylko sms z ofertą ,że jak wbiję dany kod USSD to właśnie będę miał to co teraz czyli mógł dzwonić i smsować za darmo.
-przy czym podkreślam ,że tego nie uruchamiałem. mam po prostu wy****ne na ich darmowe rozmowy wewnątrz sieci.

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.
 #895339  autor: biala1991
 13 lis 2016, 18:27
Jeśli miałeś uruchomione RWK i doładowałeś konto przychodzi info o przymusowym włączeniu darmowych rozmów w sieci. Po miesiącu musisz wybrać czy chcesz je zachować kosztem rocznej ważności czy zostajesz przy RWK. U Ciebie nie minął miesiąc, więc dziwnie to wszystko wygląda.
Mógłbyś skopiować tego smsa, którego dostałeś po pierwszym doładowaniu? Interesuje się tematem, bo mam bezpłatne RWK i nie wiem czy mogę zasilić bez obawy, że zostanie bezczelnie skasowane :D
 #895346  autor: zoltan666
 13 lis 2016, 19:56
biala1991 Mam RWK do 04.11.2017 takie samo jak Ty, czyli za rejestrację przez kuriera. Mam też aktywną usługę „Darmowe rozmowy i sms-y w T-Mobile”, o czym dowiedziałem się przed chwilą sprawdzając jej status kodem *140*275*3#. Wczoraj doładowałem konto za 5 zł. i ważność konta się nie zmieniła.
 #895349  autor: ManiacGSM
 13 lis 2016, 20:13
biala1991 pisze:Jeśli miałeś uruchomione RWK i doładowałeś konto przychodzi info o przymusowym włączeniu darmowych rozmów w sieci. Po miesiącu musisz wybrać czy chcesz je zachować kosztem rocznej ważności czy zostajesz przy RWK. U Ciebie nie minął miesiąc, więc dziwnie to wszystko wygląda.
Mógłbyś skopiować tego smsa, którego dostałeś po pierwszym doładowaniu? Interesuje się tematem, bo mam bezpłatne RWK i nie wiem czy mogę zasilić bez obawy, że zostanie bezczelnie skasowane :D

Obrazek

Tutaj w pierwszym sreenie pierwszy sms po pierwszym doładowaniu tydzień temu.

Obrazek

Tutaj sms do którego nie przywiązywałem wagi,a który chyba trochę wyjaśnia moją g**ną sytuację.

Obrazek

No a tutaj ten syf który mi dzisiaj przysłali.

Na dole przesyłam opakowanie startera:

Obrazek

Obrazek

#895353  autor: mp107
 13 lis 2016, 20:43
W moim przypadku po doładowaniu konta za 25zł na początku bieżącego miesiąca nie nastąpiła zmiana taryfy Frii RWK na jakąkolwiek inną. Wpadło tylko dodatkowo 25zł Ekstra Złotówek.
Ostatnio zmieniony 13 lis 2016, 20:44 przez mp107, łącznie zmieniany 1 raz.
 #895354  autor: zoltan666
 13 lis 2016, 20:44
Szczerze mówiąc nie za bardzo ogarniam to całe T-Mobile, ale z tego co widzę to w każdym z tych smsów mowa jest o innej ofercie. A ten ostatni sms dotyczy chyba tej oferty http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... 006687.pdf i do jej aktywacji wymagana jest wola użytkownika. Jeśli ty jej nie aktywowałeś to napisz do nich reklamację z prośbą o wyłączenie tej oferty i o darmową, ponowną aktywację RWK. Ja też miałem podobnie. Aktywowałem RWK. Za kilka godzin sami aktywowali mi pewną ofertę, a następnego dnia sms o wyłączeniu RWK. Napisałem do nich i przywrócili RWK.
 #895461  autor: biala1991
 14 lis 2016, 18:28
ManiacGSM, nic nie wskazuje na racjonalny powód, dla którego Frii rozmowy miałyby się uruchomić. Tak jak pisze Zoltan, zostaje tylko reklamacja.

Dzięki Zoltan, też dostałeś smsa o możliwości przedłużenia darmowych rozmów w sieci? Poczekajmy co będzie po miesiącu od tego doładowania, bo jak widać system TM niechętnie bierze pod uwagę życzenia użytkownika :D
 #895464  autor: zoltan666
 14 lis 2016, 18:40
Czy dostałem takiego smsa tego nie wiem/nie pamiętam, bo numeru używałem tylko do internetu w routerze. Nawet jak był taki sms to go usuwałem, bo mnie to nie interesowało. Aktualnie z numeru nie korzystam, bo wykorzystuje 100 GB od Orange, a starter od T-Mobile leży w szufladzie bo ma RWK.
 #895611  autor: ManiacGSM
 15 lis 2016, 16:48
zoltan666 pisze:Szczerze mówiąc nie za bardzo ogarniam to całe T-Mobile, ale z tego co widzę to w każdym z tych smsów mowa jest o innej ofercie. A ten ostatni sms dotyczy chyba tej oferty http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... 006687.pdf i do jej aktywacji wymagana jest wola użytkownika. Jeśli ty jej nie aktywowałeś to napisz do nich reklamację z prośbą o wyłączenie tej oferty i o darmową, ponowną aktywację RWK. Ja też miałem podobnie. Aktywowałem RWK. Za kilka godzin sami aktywowali mi pewną ofertę, a następnego dnia sms o wyłączeniu RWK. Napisałem do nich i przywrócili RWK.

zoltan666 -pisałem reklamację ,ale to jest jak rozmowa z BOT-em.
Oto poniżej mail który otrzymałem:

Witam,

dziękuję za korespondencję. Usługa Rok ważności konta została całkowicie wycofana z oferty T-Mobile na kartę w dniu 15.06.2016 r. Po wykonaniu doładowania za min. 5 zł, aktywowana jest usługa Darmowe rozmowy i smsy w T-Mobile, dezaktywacja Roku ważności konta jest zgodna z regulaminem tej oferty promocyjnej. W tym wypadku doładowanie miało miejsce w dniu 6.11.2016 r.

Z pozdrowieniami
Tomasz ************
Konsultant
T-MOBILE POLSKA S.A.
ul. Marynarska 12, 02-674 Warszawa
telefon *9602

Takiego maila dostałem w odpowiedzi. Pozwoliłem sobie tylko wykasować nazwisko konsultanta , który mi odpisał.

Jak widzisz/widzicie , koleś mi odpisał na jakies doładowanie z 6-tego , czyli pierwsze które miałem , a kolejne już zrobiłem później ,tak więc nie wiem ,czy koleś przy poniedziałku , po prostu był niewyspany , czy w ogóle nie wie o czym mówi.

#895619  autor: zoltan666
 15 lis 2016, 17:21
Niestety im trzeba opisywać wszystko bardzo dokładnie. Że miałeś aktywne RWK. Że samowolnie aktywowali ci usługę, którą aktywuje się kodem, a nie doładowaniem. Wszystko tłumaczyć jak małemu dziecku. Zaoszczędzisz i czasu i nerwów. A ten konsultant to przypadkiem nie jest "spokrewniony" z bramkarzem naszej reprezentacji w piłce nożnej? ;)
 #895635  autor: biala1991
 15 lis 2016, 18:50
Usiadłam z wrażenia, ile bzdur można zmieścić w jednej odpowiedzi BOK :D Ten konsul nie wie że RWK wróciło do oferty, nie zna zasad działania promocji Darmowe rozmowy w TM i Heyah, bo po doładowaniu jest 30 dni okresu próbnego a u Ciebie ten czas nie minął, a przede wszystkim konsul pomylił promocje, Frii rozmowy w TM, które Ci włączyli to jest zupełnie inna oferta i doładowanie nie ma na nią żadnego wpływu
 #895638  autor: ManiacGSM
 15 lis 2016, 19:03
Zalogowałem się teraz do miboa i była opcja aby ręcznie (przyciskiem) aktywować RWK. Sprawdzałem stan środków krótkim kodem i jak na razie nie pobrało za to kasy -więc system tak jak by myśli (moim zdaniem) ,że pierwszy raz aktywowałem RWK. Dostałem również sms-a przed chwilą o treści:

Oferta Rok Ważności Konta zastała włączona. Twoje konto przedłuża się automatycznie gdy korzystasz z telefonu. Data ważności konta: 15-11-2017. Dotychczasowa oferta Frii Rozmowy w T-Mobile i Heyah została wyłączona.

Dla mnie ogólnie to masło maślane ,ale poczekam pełne trzydzieści dni ,czy zacznie normalnie pobierać środki za RWK.

#895692  autor: zoltan666
 15 lis 2016, 21:21
A ja od 2 listopada jak mi przywrócili RWK miałem już 4 różne daty ważności konta. Aktualnie konto ważne do 07.12.2017.
 #895703  autor: jarekt
 15 lis 2016, 22:11
@zoltan666, bo początkowo jest ustawiana ważność na 365 dni do przodu i np. po 10 dniach licząc od tego dnia masz już 355 dni ważności ale gdy odbierzesz rozmowę albo SMSa albo sam wykonasz jakąś aktywność to od tego momentu dostajesz znów 365 dni (jeśli oczywiści usługa jest aktywna) i data ważności się zmienia (była np. do 5 listopada 2017 to teraz będzie do 15 listopada 2017r.).

Napisałem to (aby wyjaśnić) bo z Twojego maila zrozumiałem, że się zdziwiłeś, że się daty ważności tak często zmieniają. Pragnę Cię więc uspokoić - to normalne :)
 #895704  autor: zoltan666
 15 lis 2016, 22:26
Po aktywacji RWK miałem 395 dni ważności. I jak na razie cały czas mam ponad 365 dni. Czy sms przychodzący z kodem autoryzacji do miBoa też wydłuża ważność na do 365 dni?