• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #894985  autor: bardak
 10 lis 2016, 13:00
Jak w temacie. Niedługo będzie kończyć się umowa, obecnie mam w Playu ale mam już go dość. CO z tego, że zasięg czterech sieci jak ich internet to kpina. Czy to LTE czy HSDPA etc w 99% działa podobnie czyli średnio. Do tego pływanie zasięgu, telefon leżąc nieruchomo na stole, zasięg co chwilę się zmienia, to pełny to minimum, to LTE to 3g. Rozumiem gdyby to dotyczyło obecnego egzemplarza ale sprawa wyglądała podobnie na dwóch poprzednich telefonach. I gdzie bym nie był, no może poza centrum miasta, tam LTE ładnie śmigało.
WIęc tak, który operator ma solidne pokrycie jeśli chodzi o internet, nawet już nie LTE ale cokolwiek byle działało pewniej niż Play, do tego dobra jakość połączeń.
 #895060  autor: bardak
 10 lis 2016, 23:37
A co mi da ręczne ustawienie, tyle, że będzie sztywno trzymać Plusa/T-mobile a prędkości rzędu dwóch megabitów. Ustawienie na sztywno Playa - na chama próbuje przerzucać do T-Mobile.
 #895063  autor: f0ku5
 11 lis 2016, 00:28
Pakier, Ty zawsze masz najlepiej w Play, a reszta be ;)

Do autora - ogólnie, jeżeli brać pod uwagę całą Polskę to Play i Plus to największy syf, w Networks (T-M i Orange) jest o niebo lepiej.
Oczywiście jedynie moja opinia Ciebie nie przekona, więc poczekaj na opinie innych osób. Ludzi, którzy będą Ci wmawiali, że Play jest najlepszy z powodu zasięgu czterech sieci też nie zabraknie, ale jak jest w rzeczywistości to już wiesz sam ;)

P.S. Hakier - starter Play'a jest dobry ewentualnie do testowania zasięgu wszystkich sieci, ale bynajmniej nie prędkości, czy stabilności internetu u innych operatorów.
 #895065  autor: pakier
 11 lis 2016, 00:46
No bo w play mam najlepszy zasięg a potem plus, gorszy w T a najgorszy w Orange, dzisiaj kupiłem sobie starter T i co raz nie miałem zasięgu.
 #895079  autor: bardak
 11 lis 2016, 09:38
Rozważałem Plusa bądź T-Mobile żeby przejść. Orange skreśliłem bo jakoś nie lubię tej firmy, miałem od nich Neostradę/Orange Freedom i wieczne cyrki z nim, ale według konsultantów problem zawsze był po mojej stronie.
 #895093  autor: Realista72
 11 lis 2016, 11:45
Najprostszym sposobem będzie kupienie startówek i przetestowanie plusa i t-mobile bardziej plusa polecam powinien dobrze działać u ciebie a i jakość rozmów jest bardzo dobra a pod koniec umowy możesz lepsze warunki niż w t-mobile wyrwać przez dział rezygnacji.
 #895098  autor: bardak
 11 lis 2016, 11:58
Akurat rozważałem Plusa, w domu mam CP, więc powinno wyjść jeszcze taniej jak bym dokupił kolejną usługę. Wcześniej jeszcze miałem od nich internet LTE, mimo że tylko trzy kreski zasięgu miałem to śmigał bezproblemowo, lepiej niż Play u mnie na Full zasięgu LTE.
W T-Mobile to mogą mi drzwi pokazać, 10 lat temu zrywałem umowę przed czasem (zmiana regulaminu, zgodnie z przepisami wtedy mogłem zerwać umowę) i teraz mam naliczoną niesłusznie karę.
 #895103  autor: Realista72
 11 lis 2016, 12:23
To wybór jest prosty myślę że z plusa będziesz zadowolony tylko przy samej telewizji musisz mieć co najmniej miesięczny abonament na poziomie 50zł lub większym aby uzyskać Smartdom.
Wówczas masz taką ofertę z telefonem licząc że telefon będzie drugą ofertą:
http://www.plus.pl/abonament/przenies-numer#z-telefonem
a taka z samym sim:
http://www.plus.pl/abonament/przenies-n ... z-telefonu
Do tego dochodzi karta z 5GB internetu tylko sim za 1zł jako trzecia usługa.
Do podanych linków musisz kliknąć pasek z kwadratem zatytułowanym Smartdom.
 #895114  autor: Vieslav
 11 lis 2016, 13:40
Pewny jest tylko kabel i podatki.
Niestety, ale taka specyfika internetu mobilnego. Działa jak chce i kiedy chce.
Radziłbym ci najpierw kupno startera Plusa do testów, gdyż może działać tak samo jak Play - ta sieć jest mocno obciążona. We wszelkich testach wygrywa Orange, ale skoro nie lubisz tej sieci to zainteresuj się T-Mobile. Infrastruktura bardzo dobra, a mało klientów więc i obciążenie małe.
 #895120  autor: f0ku5
 11 lis 2016, 14:32
W całości zgadzam się z powyższym postem. Przetestuj najpierw Plusa, bo bardzo często działa on gorzej niż Play. Liderem LTE jest tylko w reklamach.
Orange nie masz się co bać, to już nie ta sama sieć co kiedyś ;)