• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 476 z 675
  • 1
  • 474
  • 475
  • 476
  • 477
  • 478
  • 675
 #894972  autor: zielony71
 10 lis 2016, 11:31
Intencje miałeś prawidłowe, tylko sposób wykonania błędny :-)
Trzeba iść do salonu operatora, do którego "chcesz przenieść numer". Tam wniosek wypełnią za Ciebie.
Tylko uważaj, żeby Cię nie namówili na "wyjątkowo korzystny" abonament;-)
 #894974  autor: kolonh
 10 lis 2016, 11:46
Wniosek to:
Dyspozycja zmiany planu taryfowego
Klient składa dyspozycję dotychczasowej umowy z abonamentem na umowę bez abonamentu w ofercie Nowe Orange go

Ale jest punkt nr.9
Złożenie dyspozycji oznacza odwołanie przez klienta .złożonego pisemnego wypowiedzenia umowy o swiadczenich telekomunikacyjnych w sieci Orange. Postanowienie dotyczy także wniosku o rozwiązanie umowy z przeniesieniem przydzielone numeru do sieci innego operatora.

Czyli co?zawalił sprawę. Nie zadzwonił zadzwonia z duk?
 #894977  autor: JFK2016
 10 lis 2016, 12:12
kolonh pisze: Byłem w salonie i chciałem złożyć wniosek o przeniesienie numerów na kartę do innego operatora.Odpowiedzieli mi ze nie ma takiego wniosku.
W końcu zadecydowali żebym po skończeniu umowy przeszedł na kartę i dali taki wniosek.
Ale jest tam podpunkt nr.9
O złożeniu wypowiedzenia i przeniesieniem numeru do innego operatora.
Czy po takim wniosku będą dzwonić z Duk?bo juz się zamówiłem a nie chce stracić numerów.
Nie rozumiem po co te zabiegi?! Przecież można zadzwonić samemu po ofertę, napisać j.w podał @Orange Expert", nie wiem jak tj. z tym rabatem 30% bo z tego co tutaj czytam to bywa bardzo różnie-szczęście jedni trafiają na odpowiednie osoby z DUK? Czy po prostu prawda jest bardziej złożona: że mają oferty z telefonami, lecz nie korzystają z usługi (ja wykonuję ok. 1000min. miesięcznie, do tej pory było to praktycznie wyłącznie poza sieć Orange-teraz od połowy miesiąca to się zmieni, bo przechodzę na plan wspólny dla 3 nr, wykorzystuje cały pakiet internetu [2GB-muszę sobie włączać ograniczenia]), także to są zupełnie inne relacje przychodów operatora/abonenta. Ofertę brałem bez telefonu, rabat dostałem 20% na tą tańszą taryfę planu wspólnego z tym że usługi/pakiety mam dorzucone wszystkie które są zawarte w wyższym planie za free na całą umowę-rozmowy na stacjonarne, roaming, pakiet danych 20GB. Dzięki za wsparcie @zielony71 :smt006 .
 #894983  autor: marcinboro
 10 lis 2016, 12:43
Dzień dobry,
Skrócę mój poprzedni post, może uda mi się dostać jakąś odpowiedź :)
1. Mam dwa numery na firmę w Orange (już jestem na czasie nieoznaczonym).
2. Złożyłem wypowiedzenie, umowa kończy się z końcem listopada br.
3. Propozycja z DUK – już po wypowiedzeniu:
a) Abonament bez telefonu – 29 zł netto za każdy numer (rozmowy no limit, 6 g internetu)
b) Abonament z telefonem - 35 zł netto za każdy numer.

Z rozmów z DUK wynika, że generalnie w/w propozycje nie są objęte zniżkami i nie mam co liczyć na ewentualne obniżki abonamentu (żadnych 30%, itp.).
Czy według Waszej wiedzy, doświadczeń, itp. w/w propozycje abonamentu to zwykłe standardowe kwoty, czy też jest jednak w tych propozycjach jakiś bonus ?
Podsumowując, czy jest jeszcze jakieś pole do obniżki proponowanego abonamentu, jest sens gadać jeszcze z DUK ?
Bo jeżeli nie, to sprawa jest jasna albo zostaję w Orange, albo się przenoszę...
Z góry dziękuję.
 #894989  autor: rokiA
 10 lis 2016, 13:54
Panie i Panowie :

Internet mobilny obecnie FreeNet 69,90 - Orange - co można przy predłużeniu w tej chwili wynegocjować? Coś lepszego mołabym? 48GB w tej chwili.
 #895016  autor: elikatti
 10 lis 2016, 17:34
Dzownili do mnie z orange (bez wypowiedzenia)

Smart Plan wspolny 85zl (bez tel) i nie dali zadnej znizki... Trzeba sie przejsc zlozyc wypowiedzenie albo uciekac
 #895034  autor: Silokm
 10 lis 2016, 19:19
Witam ponownie
Dzisiaj kolejny telefon od tego samego konsultanta rzekomo z DUK , ktory na koniec naszej rozmowy
( nie przedluzylem dalej umowy )powiedzial ze bede musial teraz isc do salonu i tam przedluzyc abonament. Konsultant zapytany teraz o nizszy abon ten za 60 zl ( taki jest na stronie orange),stwierdzil ze w nim nie ma nielimitowanych rozmow na stacjonarne i mms oraz ze jest tylko 2gb. Powiedzial rowniez.ze inne abonamenty sa w DUK niz na stronie internetowej.
Jak to jest w koncu z tymi abonamentami ? I czy napewno to jest konsultant z Duk, czy tyko udaje że jest z DUK ?
Pozdrawiam
 #895036  autor: Realista
 10 lis 2016, 19:58
Każdy doradca mowi że dzwoni z DUK a część ludzi da się naciąć.
@rokiA a co ty chcesz uzyskać na czym ci zależy powiedz ?

Doradca klienta indywidualnego - ORANGE
Czasami cudotwórca - nawet często :-)
Masz problem to nasz , może pomogę , jak dam radę ;-)
 #895046  autor: Lukaszsz
 10 lis 2016, 22:27
marcinboro pisze:Dzień dobry,
Skrócę mój poprzedni post, może uda mi się dostać jakąś odpowiedź :)
1. Mam dwa numery na firmę w Orange (już jestem na czasie nieoznaczonym).
2. Złożyłem wypowiedzenie, umowa kończy się z końcem listopada br.
3. Propozycja z DUK – już po wypowiedzeniu:
a) Abonament bez telefonu – 29 zł netto za każdy numer (rozmowy no limit, 6 g internetu)
b) Abonament z telefonem - 35 zł netto za każdy numer.

Z rozmów z DUK wynika, że generalnie w/w propozycje nie są objęte zniżkami i nie mam co liczyć na ewentualne obniżki abonamentu (żadnych 30%, itp.).
Czy według Waszej wiedzy, doświadczeń, itp. w/w propozycje abonamentu to zwykłe standardowe kwoty, czy też jest jednak w tych propozycjach jakiś bonus ?
Podsumowując, czy jest jeszcze jakieś pole do obniżki proponowanego abonamentu, jest sens gadać jeszcze z DUK ?
Bo jeżeli nie, to sprawa jest jasna albo zostaję w Orange, albo się przenoszę...
Z góry dziękuję.
Jeśli chodzi o oferty firmowe to na forum kiepsko o uzyskanie odpowiedzi, większość dyskusji dotyczy indywidualnych. Mogę Ci jedynie odpowiedzieć jako "doświadczony" klient.

Oferty firmowe są niestety sztywne i nie ma szans na rabaty z DUK takie jak w ofertach indywidualnych. Wiem to z wieloletniej autopsji po tym jak skończyła się era tzw. ProPozycji z czasów śp. IDEI. Tym bardziej odkąd weszły oferty ratalne. Choć pamiętam, że rok temu np. na Huaweie P8/P8 lite opiekun firmy chciał mi dać rabaty od rat. Możesz jeszcze liczyć na większe pakiety internetowe jak dobrze zagadasz, kilka GB mogą dorzucić.

Posiadając dwa numery komórkowe po podpisaniu aneksów w obydwu w Orange Biz Krajowym możesz liczyć na 15 zł netto rabatu Open 2*34,99-15 = 54,98 netto + ewentualne raty za telefony. Gdybyś posiadał ofertę stacjonarną (telefon lub net) w Orange to możesz zainteresować się promocją gdzie masz opłatę za internet/ tel. stacjonarny + 2*34,99 - 41,20 rabatu za posiadanie stacjonarnego = 28,78 netto za dwa nr komórkowe + ewentualne raty za telefony. Aha i przy tym pakiecie większość telefonów jest tańsza o 150 zł netto na całą umowę, co daje 6,25 zł netto mniejsze raty niż te na stronie. Przy telefonach pokroju P9/S7 dają 300 zł rabatu na telefony co daje 12,50 mniejszą ratę miesięczną. Poczytaj na stronie operatora :)

Cokolwiek więcej wycisnąć jest bardzo ciężko przy tych małych abonamentach bez brania pakietów XL.

Nokia 3210 -> Nokia 3410 -> Siemens SL45i -> Nokia 6610i -> Siemens CX65 -> Siemens S65 -> Nokia E50 -> Nokia E51 -> Nokia E52 -> Nokia E6 -> Sony Xperia L -> LG G3s -> LG G3 -> LG G6 -> LG G7 -> Asus Zenfone 8
 #895097  autor: rokiA
 11 lis 2016, 11:58
Realista pisze:Każdy doradca mowi że dzwoni z DUK a część ludzi da się naciąć.
Mniejszej cenie np?
 #895137  autor: irzi
 11 lis 2016, 18:11
Widzę że jedynym wyjściem by coś ugrać od Orange, to złożenie wypowiedzenia i czekanie na telefon z DUK i wtedy przedłużać umowe....
Interesuje mnie tylko jedno - czy po takim przedlużeniu telefonicznym, konsultant poda mi nr zamówienia i kod aktywacyjny ???? Raz by śledzić co się dzieje z zamówieniem, a dwa ( to ważniejsze ) by zyskać 50zł po wprowadzeniu danych w Orange Finanse ( Strefa Korzyści ).
Kto przedłużał w ten sposób niech da znać :-)
Ostatnio zmieniony 12 lis 2016, 10:02 przez irzi, łącznie zmieniany 1 raz.
 #895140  autor: marcinboro
 11 lis 2016, 18:44
Lukaszsz pisze:
marcinboro pisze:
Cokolwiek więcej wycisnąć jest bardzo ciężko przy tych małych abonamentach bez brania pakietów XL.
Lukaszsz

Dziękuję bardzo za wskazówki.
Przy następnej rozmowie z DUK podpytam o dodatkowy internet - może ten koszt zrekompensuje mi się poprzez ewentualną zniżkę na abonament telefoniczny.
 #895158  autor: pokerman9
 11 lis 2016, 22:02
Realista pisze:Każdy doradca mowi że dzwoni z DUK a część ludzi da się naciąć.
przy następnym takim telefonie,można poprosić o ponowne podanie imienia i nazwiska konsultanta oraz poproszenie o telefon za np15-20min. bo chcesz sprawdzić wiarygodność sprzedawacy orange.
jest wielu takich cwaniaków,sam w ubiegłym roku miałm taki telefon...Pan z DUK :lol: tak mi przedstawiał oferte goszą niż na stronie,a zaprzecinek używał 'yyy' ...'yyy' [...]
na yyy nasza rozmowa sie skończyła :smt005
 #895167  autor: Mateusz7
 12 lis 2016, 05:10
Obecnie kończy mi się umowa na abonament telefoniczny i jestem w trakcie przedłużania umowy. Niestety okazuje się, że nie mogę skorzystać z oferty Orange Open Extra, gdyż internet mobilny, który posiadam jest w taryfie FreeNet LTE 74,91 (z umową do lipca przyszłego roku).

Wcześniej w wyliczeniach zakładałem, że można zmienić taryfę na domową LTE o takiej samej kwocie w trakcie umowy, co podobno jest niemożliwe.

Co zrobić w takiej sytuacji? Podobno przedłużenie umowy na internet mobilny też jest niemożliwe w tym momencie. Dodam również, że na internet mobilny posiadam rabat 30% do końca obecnej umowy.
 #895177  autor: zielony71
 12 lis 2016, 09:58
Normalnie przedłuż umowę. Rabat Extra dostaniesz od kwietnia/maja, gdy przedłużysz umowę na internet w taryfie LTE dla domu.
 #895180  autor: Marcel80
 12 lis 2016, 10:22
Witam.
Przymierzam się do podpisania nowej umowy z Orange. Zainteresowała mnie oferta Abonamentu Wspólnego z telefonem. Jestem indywidualnym abonentem Orange od hmm ponad 12 lat, numery które chciałbym włączyć do abonamentu wspólnego nie są moją własnością, jest to jeden kończący się lada moment abonament w sieci Plus i dwa nr na kartę również w sieci Plus. Ponadto jesteśmy posiadaczami Karty Rodziny.
Podpowiedzcie czy korzystniej przedłużać umowę i dopisywać pozostałe nr do mojego abonamentu, czy może przenosić numer do Orange itp.
Proszę o pomoc w dobraniu oferty.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
  • Strona 476 z 675
  • 1
  • 474
  • 475
  • 476
  • 477
  • 478
  • 675
  • 1
  • 474