• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 475 z 675
  • 1
  • 473
  • 474
  • 475
  • 476
  • 477
  • 675
 #894836  autor: zielony71
 09 lis 2016, 07:30
Akurat do odpowiedzi na to pytanie chyba wielkiej wiedzy nie potrzeba;-) Jeśli znajdziesz lepszą ofertę niż abonament za zero, to możesz ją rozważyć, ale ja takiej nie widzę. Te 15 zł też będzie trudno przebić, ale tu już coś można pomyśleć. Zależy czy potrzebny Ci nowy telefon.

Silokm - dostałeś 30% rabatu, więcej bez stacjonarnych nie wyciśniesz.
 #894840  autor: Kardas
 09 lis 2016, 08:21
Mam krótkie pytanie, kończy mi się umowa na abonament wspólny. Chcę skorzystać z opcji -50% na abonament z racji posiadania usług stacjonarnych (Orange Open Extra). Czy jeśli otrzymam dodatkowy rabat 30% za przedłużenie umowy to rabat Orange Open Extra -50% też mi się naliczy? Podobno ten rabat Orange Open Extra nie łączy się z innymi kodami, zniżkami i promocjami?
 #894852  autor: adiamo
 09 lis 2016, 10:51
zielony71 pisze:Można. Pierwsza umowa na 24 miesiąca, a druga na 12, albo pierwsza na 30 a druga na 20.

witam,
Wczoraj wycofaliśmy wypowiedzenie, umowa do 12 grudnia.
Czekać jeszcze na kontakt czy jakoś inaczej to rozegrać??

Pozdrawiam
Adam
 #894859  autor: szefo1992
 09 lis 2016, 12:24
Może mi to jakaś dobra dusza rozpisać w poniższej formie bo jestem zagubiony:
Orange abonament wspólny (ten droższy, na stronie jako od 140zł mc)
kwota abonamentu x - wysokość rabatu z racji neostrady - wysokość rabatu 30% DUK za przedłużenie = kwota ostateczna

i odpowiednio:
kwota abonamentu x - wysokość rabatu z racji neostrady - wysokość rabatu 20% DUK za przedłużenie = kwota ostateczna

Wiem, że gdzieś to już było, ale nie rozumiem jak z tego może wyjść po rabatach 23,70zł jak jest na Zielonym Blogu.
 #894866  autor: marcinboro
 09 lis 2016, 13:00
Dzień dobry,
W związku z tym, że kończy mi się umowa na dwa numery na firmę w Orange (już jestem na czasie nieoznaczonym), z ciekawością przeglądam forum, w poszukiwaniu pomysłów na ugranie czegoś ciekawego na przyszłość.
Zrobiłem zgodnie z "wytycznymi"z forum, tj. rozmawiałem z DUK, potem złożyłem wypowiedzenie, a po jakichś dwóch tygodniach DUK zadzwonił w związku z wypowiedzeniem. Problem w tym, że propozycja Orange po wypowiedzeniu umowy nie zmieniła się w ogóle, w porównaniu do tej sprzed wypowiedzenia.
Miałbym uprzejmą prośbę o potwierdzenie, czy jest w ogóle szansa na ugranie czegokolwiek z propozycji Orange:
1) Oczywiście konsultanci proponują przede wszystkim ofertę bez telefonu - za 29 zł netto (za każdy numer).
Twierdzą, że to najtaniej jak można dostać, choć wydaje mi się, że np. Box w Playu dla firm będzie tańszy - 50 zł za dwa numery.
2) Oferty z telefonem konsultanci odradzą, sugerują, że powinienem kupić sobie telefon w sklepie - poza Orange.
Propozycje cenowe Orange (raty za telefon - umowa 30 miesięcy, abonament 35 zł netto za każdy numer):
IPhone 7s 32G - 80 zł (netto)
Iphone SE - 51 zł (netto)
Samsung S7 edge - 75 zł (netto)

Nie mam innych usług w Orange.
Konsultacji twierdzą, że to koniec możliwych zniżek, nic więcej nie są w stanie zaproponować, nie ma żadnych 30% zniżki, itp.
Czy Waszym zdaniem, można jeszcze rozmawiać z DUK, tj. czy można coś jeszcze zejść w kosztach ?
Wiem, że czasy się zmieniły, nie ma telefonów za 1 zł, przy ratach na telefon to generalnie są one negocjowalne, ale może abonament jest jeszcze do obniżki ?
Generalnie nie chce mi się specjalnie przenosić numerów, itp, ale nawet bez "wiedzy magicznej" mam wrażenie, że te propozycje nie powalają...
Z góry dziękuję za uwagi, pozdrawiam !
 #894867  autor: marcinboro
 09 lis 2016, 13:01
[quote="derik"]Czy, warto dzwonić samemu do DUK? Na jaki ewentualnie nr najlepiej?
Sami nie dzwonią, 18.11.2016 kończy mi się umowa (jedna z trzech) wypowiedzenie zarejestrowane miesiąc temu.

U mnie zadzwonili do dwóch tygodniach od wypowiedzenia, więc normy nie ma :D
 #894870  autor: zielony71
 09 lis 2016, 13:35
szefo1992 pisze:Może mi to jakaś dobra dusza rozpisać w poniższej formie bo jestem zagubiony:
kwota abonamentu x - wysokość rabatu z racji neostrady - wysokość rabatu 30% DUK za przedłużenie = kwota ostateczna

i odpowiednio:
kwota abonamentu x - wysokość rabatu z racji neostrady - wysokość rabatu 20% DUK za przedłużenie = kwota ostateczna

Wiem, że gdzieś to już było, ale nie rozumiem jak z tego może wyjść po rabatach 23,70zł jak jest na Zielonym Blogu.
http://zielony71.blogspot.com/2016/11/i ... polny.html
 #894884  autor: maciej92
 09 lis 2016, 15:09
Mam takie pytanie odnoscie "liczebnosci" FunPacka do OOE. Od konsultanta uslyszalem, ze liczy sie jak jedna usluga.
Do orange open obecnie liczy sie jednak jako 3 (internet+telefon+tv). Pytanie, to kieruje w zwiazku z checia zakupu 2x abo mobilnego.
Jesli liczy sie jako jedna usluga, to czy na drugi przysluguje OO i w jakiej wysokosci.
W komunikacie prasowym znalazlem taki przyklad
"Rabat do abonamentu komórkowego można dostać za każdą parę usług domowych i komórkowych. Oznacza to, że klienci mający np. trzy abonamenty komórkowe a do tego abonament na Orange Światłowód i abonament na telefon domowy mogą stworzyć dwie pary, czyli otrzymać rabat na dwa abonamenty komórkowe. Za trzeci abonament komórkowy – pozostający bez pary dostaną rabat w wysokości 10 zł miesięcznie."
Ale nie moge znalezc odniesienia w regulaminach.
 #894892  autor: Kardas
 09 lis 2016, 17:43
zielony71 pisze:
szefo1992 pisze:Może mi to jakaś dobra dusza rozpisać w poniższej formie bo jestem zagubiony:

i odpowiednio:

http://zielony71.blogspot.com/2016/11/i ... polny.html
Bardzo fajny opis. Ja mam jednak w dalszym ciągu małą wątpliwość. Punkt 13 regulaminu Orange Open Extra mówi że ta promocja nie łączy się promocjami opartymi o kody zniżkowe. Czy zatem rabat 30% za przedłużenie umowy nie znosi rabatu Orange Open Extra?
 #894894  autor: malin_f1
 09 lis 2016, 17:59
Jestem w tej samej sytuacji przejrzałem regulamin OOE i rzeczywiście pkt 13 mówi jasno że nie łączy się kodami promocyjnymi... na infolinii powiedzieli mi co innego... ale jak wiadomo z nimi się nie wygra. posiadam takowy kod na obniżenie 30% abo i mam obecnie OOE widzę że jedynym sposobem na obniżenie 30% w tym wypadku jest wypowiedzenie... ? Ja tak czy siak czekam umowę mam do 27grudnia jeden miesiąc extra jak coś mnie nie zbawi.
Cenna wiadomość.
 #894898  autor: Kardas
 09 lis 2016, 18:28
zielony71 pisze:W DUK nie używają kodów zniżkowych.
Czyli 30 % zniżki za przedłużenie nie wyklucza orange open extra? Ja mam obecnie abonament wspólny zrabatowany 20% na podstawie kodu jednodniowego. Orange Open Extra juz mi się nie nalezy.
 #894900  autor: okti51
 09 lis 2016, 19:07
Wypowiedzenie złożone. Celuję w najwyższy wspólny z OOE i 30%.
Dzisiaj pierwszy raz zadzwoniłem i niestety tylko 10% rabatu, czyli po wszystkich rabatach 52,89 zł :/
Do tego tak jak mnie interesuje czyli 40 zł miesięcznie za ratę i 9 zł na start za Huawei P9

Stwierdziła, że rabaty 30% to tylko 10 dni przed końcem umowy. Po poprzednich postach to raczej ściemniała.

Będę dalej się zmagał :) Szkoda że nie ma u nas na forum osoby, która pracuje w DUK. Dwa lata temu był ktoś taki, bo sam z nim się umawiałem na forum, a potem zadzwonił i wszystko zatwierdziliśmy. Teraz jego konto jest usunięte.

Powodzenie wszystkim innym, którzy też się zmagają z przedłużeniem :)
 #894901  autor: derik
 09 lis 2016, 19:37
derik pisze:
pokerman9 pisze:
derik pisze:Czy, warto dzwonić samemu do DUK? Na jaki ewentualnie nr najlepiej?
Sami nie dzwonią, 18.11.2016 kończy mi się umowa (jedna z trzech) wypowiedzenie zarejestrowane miesiąc temu.
Myślę, czy wypowiadać kolejną, czy raczej od razu przenosić się do inne sieci i dać sobie spokój z Orange [...]

Warto zadzwonic
Nie musisz na nich czekac bo mozesz nie doczekac

Ja za 3x dostalem to na co liczylem(w ubieglym roku)
Sam zadzw po 2dniach od zarejestr.wypowiedzenia
Jesli oferta mi bd Ci odpowiadala wtedy rozważ migrację do innej sieci
Mysle ze przy przedluzeniu przez Duk dostaniesz to co inna sieci nie zaproponuje nawet przy tej samej kqsie
Ok, jutro spróbuje, dzięki Panowie :-)
Właśnie jestem po rozmowie z DUK.
propozycja abonament po rabacie 30% 21,19 rozmowy i sms nielimitowane 3,5 gb internetu.
No i opłata za telefon w zależności od modelu
Np. samsung J3 2016 lub LG K10 20 zł rata.
Czyli łącznie z abo. 41,19zł
Mam pytanie jak wyliczony został rabat, że wyszło abonamentu 21,19
Nie dopytałem też czy od tego jeszcze odejdzie 10 zł Orange Open czy już odliczone?
" zielony 71" można prosić o twoje spostrzeżenia , jesteś w tym dobry, dzięki :D
Dodam, że 30 % rabatu dostałem od razu jakby to było z przydziału.
Warunkiem oczywiście jest wypowiedzenie. Bardzo miła pani, aby dać mi podobną ofertę na drugi nr. powiedziała, że jutro mam złożyć wypowiedzenie w salonie, wtedy do mnie zadzwoni i od razu da mi rabat na dwa nr. Bez wypowiedzenia nie ma opcji.
 #894902  autor: michalratt
 09 lis 2016, 19:49
okti51 pisze: Stwierdziła, że rabaty 30% to tylko 10 dni przed końcem umowy. Po poprzednich postach to raczej ściemniała.
)
Wczoraj dzwoniłem do DUK i konsultantka też powiedziała mi, że dopiero 10 dni przed końcem umowy może aktywować.
Czy mógłby ktoś się jeszcze wypowiedzieć?
 #894905  autor: Orange Ekspert
 09 lis 2016, 20:22
mixtur pisze:Witam,
Dostałem dzisiaj propozycje przedłużenia umowy z abonamentem zrabatowanym z 34,99 na 21,19 + rata za telefon ale dodatkowo tylko 0,5 roku stacjonarne no limit. Czy to prawda że tylko tyle daję czy da się wiecej tych stacjonarnych wynegocjować?

Dodatkowo czy spotkaliście się aby w abonamencie wspólnym zrabatowanym do 61,2 ( z ratą za telefon LGk10) dawali nielimitowane stacjonarne dla wszystkich użytkowników tego planu?

Proponujemy sprawdzenie oferty przygotowanej przez sklep internetowy. Możesz również napisać do nas zgłoszenie za pośrednictwem Mój Orange - opcja 'zgłoś sprawę' - oddzwonimy z propozycją.
 #894965  autor: kolonh
 10 lis 2016, 10:56
Witam
Byłem w salonie i chciałem złożyć wniosek o przeniesienie numerów na kartę do innego operatora.Odpowiedzieli mi ze nie ma takiego wniosku.
W końcu zadecydowali żebym po skończeniu umowy przeszedł na kartę i dali taki wniosek.
Ale jest tam podpunkt nr.9
O złożeniu wypowiedzenia i przeniesieniem numeru do innego operatora.
Czy po takim wniosku będą dzwonić z Duk?bo juz się zamówiłem a nie chce stracić numerów.
 #894966  autor: kamil1221
 10 lis 2016, 11:06
Przecież to operator docelowy składa za Cb wniosek o przeniesienie numeru. Po co chcesz się bawić w ręczne przenoszenie numeru?
  • Strona 475 z 675
  • 1
  • 473
  • 474
  • 475
  • 476
  • 477
  • 675
  • 1
  • 473
  • 474
  • 475