czy zauważyliście, że w tym cenniku telefon HTC One A9 LTE kosztuje 479 pln w abonamencie T2 (5Gb)? To chyba korzystna cena tego telefonu? Można by go sprzedać i kupić coś lepszego? Co sądzicie?
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... 013498.pdf link do cennika
kokos- pisze:Cennik jest z 15.09.2016 . Nie podam linka bo mi strona niedziala. No właśnie dziwna sprawa z tym telefonem zresztą on podrożał.
Nie obowiazuje cennik z 15.09.2016. W nim Iphony byly po nizszej cenie a nie ma juz opcji wogole na taka cene.
Ok, troche wiecej informacji, cennik z 15.09.2016 ktory wkleiliscie obowiazuje tylko przy zakupie przez sklep internetowy ale SUK z tego cennika nie korzysta i nie moze ani obnizyc ceny tel ani obnizyc abonamentu z tego cennika.
@Devileyes - możliwe, że tak jest jak piszesz. Tylko szkoda, że aktualnych cenników t-mobile nie potrafi udostępnić na własnej stronie. Na jakiej podstawie ma klient wybrać najlepszą ofertę dla siebie? Za każdym razem na dzwonić na boa albo SUK pytać się o ceny, dostępność i jeszcze za tą przyjemność płacić? Aktualizacja danych na ich stronie wyglądaj jakby była prowadzona przez studentów za najniższą krajową. Stare cenniki, nieobowiązujące promocje, można tam sporo ciekawych rzeczy znaleźć.
Generalnie są 3 cenniki:
Wymiana aparata z taryfa T - ważny od 15.09.2016
Promocyjne telefony dla ofert T - ważny od 12.10.2016
Promocyjne telefony dla ofert T WWW - ważny od 11.10.2016
Wymiana aparata z taryfa T - ważny od 15.09.2016
Promocyjne telefony dla ofert T - ważny od 12.10.2016
Promocyjne telefony dla ofert T WWW - ważny od 11.10.2016
Witam serdecznie. Posiadam umowę na kartę (mix), który kończy mi się w najbliższym czasie. Podobnie jest u dwóch członków rodziny i zastanawiamy się nad umowę rodzinną abonamentową w cenie 84,85 (3x rozmowy, smsy, mmsy do wszystkich za free + 3x 5 GB internetu), gdzie otrzymuje się jeden lub dwa telefony w ofercie. Ponieważ posiadamy umowy na kartę, to uzbieraliśmy łącznie ponad 200 zł. Zasadnicze pytanie czy w SUK można wynegocjować za ten abonament dwa telefony? Chodzi o LG K3 + Huwaei P9 Lite lub w ostateczności P8 Lite? Oczywiście wypowiedzenie zostało złożone. Z racji, że mamy ponad 200 zł na kontach czy jest to argument do negocjacji? Przy okazji jaki jest bezpośrednio nr do SUK?
Ostatnio zmieniony 18 paź 2016, 21:28 przez Tomo1989, łącznie zmieniany 1 raz.
Obawiam się że w ofercie rodzinnej 1 lub 2 nry trzeba przenieść z innych sieci wiec jeden nr przedłużasz a resztę se dobierasz czy przenosisz i w tedy tak- ale to do sprawdzenia jest
Chodzi o kase nakoncie w mixie?
Przy przejściu na abo obawiam sie że kasa przeada.
A telefon jest jeden w takiej konfiguracji 3x1.
W jakim celu zostało złożone wypowiedzenie?
Przy przejściu na abo obawiam sie że kasa przeada.
A telefon jest jeden w takiej konfiguracji 3x1.
W jakim celu zostało złożone wypowiedzenie?

Tak, o kasę na koncie. W salonie konsultant zaproponował dwa telefony Lenovo C2 w tym abonamencie, z tym że dodatkowo należy uiścić 129 zł. Zakładam, że w SUK można wynegocjować lepsze warunki?
Złożyłem wypowiedzenie, żeby przejść do taryfy frii (niższe ceny itp.). Podobno po wypełnieniu wymaganych doładowań z umowy nie można zmienić taryfy i należy złożyć wypowiedzenie.
Złożyłem wypowiedzenie, żeby przejść do taryfy frii (niższe ceny itp.). Podobno po wypełnieniu wymaganych doładowań z umowy nie można zmienić taryfy i należy złożyć wypowiedzenie.
Obawiam sie że chyba zaproponowano Wam chyba coś innego.
Aż tak bardzo sie nie znam, wg mnie spróbuj iść do innego salonu, tylko nie chwal sie że byłeś w innym
,
Aż tak bardzo sie nie znam, wg mnie spróbuj iść do innego salonu, tylko nie chwal sie że byłeś w innym

Przecież udostępnia. Oferty SUK są ofertami ustalanymi indywidualnie (w określonym zakresie), więc chyba oczywiste, że ten cennik nie jest udostępniany oficjalnie. Pozostałe są.zoon__ pisze: Tylko szkoda, że aktualnych cenników t-mobile nie potrafi udostępnić na własnej stronie. Na jakiej podstawie ma klient wybrać najlepszą ofertę dla siebie?
Dwa telefony muszą być w zestawie, nie można sobie dobierać dowolnych dwóch telefonów w ofercie. A tu modele są mocno ograniczone do kilku dość słabych modeli.Tomo1989 pisze: Zasadnicze pytanie czy w SUK można wynegocjować za ten abonament dwa telefony? Chodzi o LG K3 + Huwaei P9 Lite lub w ostateczności P8 Lite? Oczywiście wypowiedzenie zostało złożone. Z racji, że mamy ponad 200 zł na kontach czy jest to argument do negocjacji? Przy okazji jaki jest bezpośrednio nr do SUK?
Jesteś w mix, więc nie wiem, co chciałbyś ustalać z SUK. Nie jesteś abonentem, przechodzisz z jednej formuły na kartę do innej. Co najwyżej masz możliwość warunków jak dla nowych (które czasem bywają nawet lepsze, niż z SUK).
Środki na koncie nie mają znaczenia w negocjacjach. Zresztą wg regulaminu (i praktyki niestety również) jeśli przejdziesz z mix do frii, to jak nie doładujesz w 2 tygodnie, to te środki same się zerują.
Dzięki za rozwianie wątpliwości. Wychodzi na to, że najlepszym rozwiązaniem będzie albo pozostawienie trzech numerów na kartę w taryfie frii, z tym że do jednego wzięcie umowy mix na telefon + zakup drugiego telefonu za gotówkę, albo odczekanie czasu do wykończenia środków, wzięcie T3 w abonamencie wraz z lepszym telefonem za 9zł + zakup tańszego telefonu.
WItajcie
Wczoraj dzwoniłam do biura obsługi ponieważ była dla mnie przygotowana oferta przedłużenia abonamentu. Pan powiedział mi, że teraz dla stałych klientów umowy są tylko 3 letnie, ale telefon można wymienić po 2?! Czy to prawda? Zastanawiam sie czy nie przyjąć paczki, która przyjdzie w piątek..
Z góry dziękuję za odpowiedź
Wczoraj dzwoniłam do biura obsługi ponieważ była dla mnie przygotowana oferta przedłużenia abonamentu. Pan powiedział mi, że teraz dla stałych klientów umowy są tylko 3 letnie, ale telefon można wymienić po 2?! Czy to prawda? Zastanawiam sie czy nie przyjąć paczki, która przyjdzie w piątek..
Hahaha aż się kawą oplułem. Widzę że coraz bezczelniejsi są konsultanci. Umowy dwuletnie jak najbardziej są, poczytaj pare stron wstecz to się dowiesz co można wynegocjować.
Dzięki za odpowiedź! Zaraz poczytam 
No to ładnie mnie oszukali.. W takim razie pożegnam kuriera

No to ładnie mnie oszukali.. W takim razie pożegnam kuriera
Umowa mogą być 3 letnie a nie muszą. A który konsultant Ci tak powiedział? BOA czy.SUK?
agrestowa pisze:WItajcie
hahaha dobre. Ale 'jeleni' szukają. Jak się jeleń da to się z niego ciągnie kasiorkę 3 lata. Dobre, oj dobre, dobre.