• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 3 z 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
 #890863  autor: darekka
 10 paź 2016, 14:39
Czyli moja rada aby korzystac puki daja byla sluszna, bo dzis juz wycofali formularz.

Ciekawie sie robi.Pozostaje kontakt z operatorem i odeslanie im wypelnionego formularza badz dostarczenie go do salonu aby dostac RWK. Warunki spelnimy to łaski nie robia. Ja czekam co z moim wnioskiem wyslanym wczoraj wieczorem-komunikat o przeslaniu danych sie pojawił wiec pozostaje czekac na kuriera.

Edycja: kontaktowalem sie z BOA i maja w tej chwili 3 zgloszenia o takiej sytuacji. Aktualnie wyjasniaja to z decydentami. Jak cos ustala maja oddzwonic jeszcze dzis z informacjami co i jak mamy zrobic aby dokonczyc procedure. Chyba jakas glowa poleci, bo po tych zgloszeniach liczyli, ze kurier zawruci po dokumenty ale nie mieli wiedzy, ze te przesylki nie zostaly wyslane jako Dokumenty zwrotne. Dobrze, ze tu sie dzielimy wiedza, bo operator ma ja mniejsza niz my.

http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. :D
 #890867  autor: zoltan666
 10 paź 2016, 15:36
A mnie tam by wcale nie przeszkadzało, a nawet odpowiadało jakbym musiał dostarczyć taki formularz do salonu, ale bez wyznaczonego czasu, np. za 3 miesiące i od wtedy liczyłoby się 365 dni ważności konta.
 #890870  autor: darekka
 10 paź 2016, 15:56
Ale pamietaj, ze operator zapisal iz bonus aktywuje w ciagu 14dni. W domysle sadze iz chodzi o 14 dni od wizyty kuriera, ktory zwrotnie winien dpkumenty dowiezc operatorowi.

Oddzwonili z BOA jak kogos kurier odwiedzi i nie zechce dokumentow zabrac prosza o natychmaistowy kontakt z BOA(najlepiej przy kurierze). Czekaja na informacj co z osobami,ktore juz przesylki odebraly-jak cos ustala maja dac mi znac. Jak po wszystkim pocisniemy opratora za problemy to jest szansa na cos ekstra.

http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. :D
 #890875  autor: zoltan666
 10 paź 2016, 17:02
Obaj wypełnialiśmy wniosek wczoraj, dziś już wiedzą o problemie, a dla nas jeszcze raczej kuriera nie zamówili, więc teoretycznie w naszym przypadku wszystko powinno być już przeprowadzone prawidłowo.
 #890877  autor: darekka
 10 paź 2016, 17:34
Teoretycznie piwinno obyc sie bez problemow ale juz mnie pouczono co zrobic jesli kurier nie zechce zabrac papierow. Biorac pod uwage jak do tej pory T-mobile rozwiazywal problemy to jest spora szansa ,e i nas nie omina. Obym sie mylil...
Zdam relacje z praktycznego wyniku zgliszoneho dzis problemu z kurierami.

#890921  autor: biala1991
 11 paź 2016, 05:51
Wiedziałam że ta promocja to jakiś niewypał, ale nie sądziłam że jest aż tak źle. TMobile dało ciała i kurierzy nie chcą zabierać podpisanych dokumentów? A rozwiązaniem problemu ma być telefon do BOK? Po co dzwonić, chyba po to, żeby kurier poinformował że mogą go cmoknąć w pewną część ciała. Kurier ma swoje procedury i swoich przełożonych i jakaś panienka z BOK nie będzie mu dyktowała jak ma realizować zlecenie, z którego jasno wynika-papiery zostawić u klienta. Tym bardziej, że tak jak w moim przypadku można trafić na konsula, który o promocji dowiedział się ode mnie :D
I tu wrócę do wcześniej dyskusji i tego mętnego zapisu: "Zamówienie kuriera CELEM potwierdzenia/weryfikacji danych". To nie jest równoznaczne, że nr ma zostać zarejestrowany, bo wtedy zapis powinien brzmieć w stylu: Zamówienie kuriera i zarejestrowanie nr poprzez weryfikację. Warunek opisany w regulaminie spełniliśmy, zamówiliśmy CELEM weryfikacji i nawet zostaliśmy zweryfikowani tyle że nie doprowadziło to do zarejestrowania nr (dokumenty nie wróciły do TM) ale co nas to obchodzi? :D żaden z pkt regulaminu nie mówi wprost że nr ma zostać zarejestrowany i może na to powinniśmy się powoływać? :D

Marcin, kiedy wypełniałeś wniosek?
 #890942  autor: Marcin1108
 11 paź 2016, 10:16
biala1991 pisze:Marcin, kiedy wypełniałeś wniosek?
5 października, 2 dni później przyszedł sms że wysłali przesyłkę.
 #890946  autor: darekka
 11 paź 2016, 10:39
Telefon do BOA przynajmniej zostawi jakiś ślad, że mamy problem. Świadom jestem, że kuriera to mogą co najwyżej serdecznie pozdrowić :lol: ale z drugiej strony mamy indywidualną sprawę/zgłoszenie, które mogą załatwić np.telefonicznie/emailem zlecając osobno odbiór papierów.
Generalnie nie nasz problem-my swoje zrobiliśmy, a jak będzie problem z papierami/kurierem to już głowa operatora aby ogarnąć.

#890948  autor: zoltan666
 11 paź 2016, 10:59
biala1991 pisze:I tu wrócę do wcześniej dyskusji i tego mętnego zapisu: "Zamówienie kuriera CELEM potwierdzenia/weryfikacji danych". To nie jest równoznaczne, że nr ma zostać zarejestrowany, bo wtedy zapis powinien brzmieć w stylu: Zamówienie kuriera i zarejestrowanie nr poprzez weryfikację. Warunek opisany w regulaminie spełniliśmy, zamówiliśmy CELEM weryfikacji i nawet zostaliśmy zweryfikowani tyle że nie doprowadziło to do zarejestrowania nr (dokumenty nie wróciły do TM) ale co nas to obchodzi? :D żaden z pkt regulaminu nie mówi wprost że nr ma zostać zarejestrowany i może na to powinniśmy się powoływać? :D
Ale tu błąd popełnił ktoś kto zajmuje się wysyłką tych papierów nie uwzględniając w zleceniu przesyłki zwrotnej. I zapis w regulaminie nie ma tu znaczenia.
W tej sytuacji, jeśli kurier nie zabiera spowrotem jednego egzemplarza to nawet pewnie nie muszę mu się dawać weryfikować, no bo po co? Niech zostawi papiery i do widzenia. Przyślą kolejnego po papiery to ten znów będzie weryfikował poprawność danych. Będę zmuszony zanieść osobiście formularz do salonu to tam tez mnie zweryfikują.
 #890959  autor: biala1991
 11 paź 2016, 13:05
zoltan666 pisze:Ale tu błąd popełnił ktoś kto zajmuje się wysyłką tych papierów nie uwzględniając w zleceniu przesyłki zwrotnej. I zapis w regulaminie nie ma tu znaczenia.
W tej sytuacji, jeśli kurier nie zabiera spowrotem jednego egzemplarza to nawet pewnie nie muszę mu się dawać weryfikować, no bo po co? Niech zostawi papiery i do widzenia. Przyślą kolejnego po papiery to ten znów będzie weryfikował poprawność danych. Będę zmuszony zanieść osobiście formularz do salonu to tam tez mnie zweryfikują.
Jak to regulamin nie ma znaczenia? Regulamin jest podstawą. I zgodnie z regulaminem jeśli zaniesiesz papiery do salonu i tam zarejestrujesz nr to RWK możesz wcale nie dostać :)
Obawiam się że TMobile nie ma pomysłu jak rozwiązać ten problem, co widać po reakcji na ujawnioną pomyłkę. Ratują się "zdjęciem promocji z afisza" w trakcie jej trwania, wczoraj rano wniosek zniknął ze strony chociaż promocja jeszcze oficjalnie obowiązywała.

Marcin1108 pisze:5 października, 2 dni później przyszedł sms że wysłali przesyłkę.
To był ten sms z info o wysyłce umowy na usługi bankowe? Też nieżle :)
 #890976  autor: darekka
 11 paź 2016, 15:17
O błędnej treści smsa( niby przesyłka z banku) i o błędnej nazwie firmy kurierskiej również ich wczoraj poinformowałem. Zdziwieni byli ale ponoć dumać mają.

Jedyna opcja zdobycia RWK to kurier i trzeba poczekać jak to rozegrają, bo my swoje już zrobiliśmy teraz pora na Operatora.

#891015  autor: biala1991
 11 paź 2016, 19:13
zoltan666 pisze:Pewnie się kuriera nie doczekamy.
Tak to się skończy :)
Odnoszę wrażenie, że celem tej promocji było wyłudzenie danych i zgód na marketing :) Czy TMobile może się teraz nimi posługiwać?
 #891017  autor: darekka
 11 paź 2016, 19:37
Raczej nie ponieważ celem potwierdzenia woli przesyła do podpisu i "zaptaszkowania" druczek zgód marketingowych, a skoro tego dokumentu nie otrzymał z powrotem nie widzę podstaw aby legalnie mógł sprzedawać zdobyte dane.

#891043  autor: groove
 11 paź 2016, 22:43
Takie pytanie, bo nie wiem czy coś przegapiłem. Zarejestrowałem numer jakoś w połowie września.
Numer miałem zacząć testować w tym miesiącu. Dzisiaj wysłałem sms promocyjny pod 80575 i....to nie działa. Na stronie TM niby wszystko aktualne, nie zostało zdjęte, tymczasem w regulamin zajrzałem dopiero teraz i piszą,że to 8.09 było.
Ktoś próbował to uruchamiać jakoś teraz?
W ogóle to kolejny absurd w wykonaniu tej amatorskiej firmy, bo nikt inny nie ogranicza bonusa za rejestracje do tak krótkiego okresu - wg regulaminu nie dłużej niż do 30.09....kolejny fail :?
 #891044  autor: zoltan666
 11 paź 2016, 22:59
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... 012953.pdf
Patrz pkt. 2.2.1.2. i 2.2.1.3. Być może minęło 30 dni od rejestracji.
A promocja dalej trwa tylko zmienił się regulamin.
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... 013610.pdf
 #891047  autor: groove
 11 paź 2016, 23:03
Dzięki za link do tego nowego regulaminu, otóż nie minęło 30 dni od rejestracji, bo sprawdziłem,że termin mija 16.10...wtf?Czy po prostu nie można wysłać darmowego smsa, bo konto na 0?
 #891049  autor: groove
 11 paź 2016, 23:13
No nie, ale myślałem, że jak sms darmowy to można wysłać. :o
A w ogóle to o ile widzę ,że internet 10GB działa przez rok po doładowaniu, to nielimitowane rozmowy są tylko na miesiąc?
I pytanie do tych co to włączyli - po jakim czasie ten sms potwierdzający Wam przyszedł?
 #891053  autor: zoltan666
 11 paź 2016, 23:28
I rozmowy i te 10 GB ważne jest tylko 30 dni po doładowaniu.
  • Strona 3 z 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5