• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #890574  autor: zawiadowca
 08 paź 2016, 09:04
Witam
Zacznę od tego,że szukałem odpowiedzi na forum i u konsultanta na facebooku.
Jestem abonentem t mobile ,kupiłem jakiś czas temu starter do smartfona .Jest informacja,że można zarejestrować przez internet.Zapytałem na facebooku i konsultantka odpisała,że trzeba zarejestrować przez wejście na konto nowej karty która będzie rejestrowana.Podłączyłem kartę ale nie da się wejść na iboa, po prostu widnieje komunikat,że trzeba zarejestrować kartę.Może ktoś objaśnić jak zarejestrować przez internet? z góry dziękuję.
 #890592  autor: biala1991
 08 paź 2016, 11:37
Żeby zalogować się do iboa trzeba dostać kod smsem, nie możesz odbierać smsów, bo karta jest niezarejestrowana, więc chyba ta możliwość rejestracji dotyczy tylko już aktywnych nr. Ale nie masz czego żałować, bo z tego co słyszałam opcja internetowa działa tylko teoretycznie :D
Jeśli masz nr w abo najprościej zarejestrować kartę przez infolinię 606 606 606, o dziwo odbierają szybko, bez wielogodzinnego czekania jak na zwykłym BOKu
 #890593  autor: asdaf
 08 paź 2016, 11:38
zawiadowca pisze:zarejestrować przez wejście na konto nowej karty która będzie rejestrowana.
Nie, nie. Logujesz się na http://m.iboa.pl/ na konto starej karty. I tam znajdujesz zakładkę "Moje konto" po najechaniu rozwija się m.in. rejestracja numeru na kartę. I tam możesz dodać do swoich danych nową kartę.
 #890955  autor: jarekt
 11 paź 2016, 12:43
Czy jest w tym kraju choć jedna osoba, która już zarejestrowała numer T-Mobile/Heyah w ten sposób (poprzez zalogowanie do MiBOA na numer prepaid już zarejestrowany i wybranie odpowiedniej opcji w "Moje konto") ?
 #890961  autor: biala1991
 11 paź 2016, 13:24
asdaf pisze:
zawiadowca pisze:zarejestrować przez wejście na konto nowej karty która będzie rejestrowana.
Nie, nie. Logujesz się na http://m.iboa.pl/ na konto starej karty. I tam znajdujesz zakładkę "Moje konto" po najechaniu rozwija się m.in. rejestracja numeru na kartę. I tam możesz dodać do swoich danych nową kartę.
Nie jestem pewna czy nie jest odwrotnie, czyli teoretycznie :D trzeba się zalogować na konto nowej karty i stamtąd próbować. Podejrzewam tak dlatego, że na koncie abonamentowym nie ma żadnej zakładki do rejestracji nr (sprawdzałam) a przecież wg TMobile przez internet można rejestrować również z nr abo. To by znaczyło że metoda elektroniczna jest dostępna tylko dla nr aktywnych a nie dla świeżych starterów, moim zdaniem.
 #890969  autor: zoltan666
 11 paź 2016, 14:10
Jeszcze nie rejestrowałem w ten sposób, ale z tego co widzę to chyba powinno wyglądać to tak:
- logujemy się do miBoa numerem niezarejestrowanym, ale aktywnym
- wybieramy opcję Zarejestruj kartę (czy jakoś podobnie)
- wpisujemy inny już zarejestrowany numer i wybieramy Wyślij hasło sms (lub jakoś podobnie)
- na ten numer przychodzi sms z hasłem, które wpisujemy i wybieramy Zarejestruj numer

I teoretycznie powinno być po sprawie, ale czy to działa? Nowego nie aktywnego numeru raczej w ten sposób nie zarejestrujemy, bo nie zalogujemy się nim do miBoa.
 #890973  autor: groove
 11 paź 2016, 14:58
jarekt pisze:Czy jest w tym kraju choć jedna osoba, która już zarejestrowała numer T-Mobile/Heyah w ten sposób (poprzez zalogowanie do MiBOA na numer prepaid już zarejestrowany i wybranie odpowiedniej opcji w "Moje konto") ?
Mi się udało, ale z trudem. Głównie problem miałem z tym,że niby się logowałem w miboa, a wywalało błędem,że "jesteś już zalogowany" i nie szło nic zrobić. Jak już się udało zalogować poprawnie, to poszło gładko. Sms powiadamiający przyszedł szybko - kilka minut.

Niemniej ten ich system to najgorsze gów... spośród W4 i chyba nie mają zamiaru tego wyprostować. To WIELKI WSTYD żeby w dzisiejszych czasach prezentować taki poziom informatyczny przez molocha,któremu raczej forsy nie brakuje, a przecież to ma niby być podstawowe narzędzie do zarządzania kontem dla klienta !!
Wstyd, wstyd...żenada :smt013
 #890979  autor: biala1991
 11 paź 2016, 15:26
groove pisze:
jarekt pisze:Czy jest w tym kraju choć jedna osoba, która już zarejestrowała numer T-Mobile/Heyah w ten sposób (poprzez zalogowanie do MiBOA na numer prepaid już zarejestrowany i wybranie odpowiedniej opcji w "Moje konto") ?
Mi się udało, ale z trudem. Głównie problem miałem z tym,że niby się logowałem w miboa, a wywalało błędem,że "jesteś już zalogowany" i nie szło nic zrobić. Jak już się udało zalogować poprawnie, to poszło gładko. Sms powiadamiający przyszedł szybko - kilka minut.
Udało Ci się z konta zarejestrowanego nr zarejestrować nowy nr? To znaczy że to działa/powinno działać :) w obie strony. Bo jak w takim razie wytłumaczyć brak zakładki z rejestracją na koncie abonamentowym? Przecież TM trąbi, że z abo również można rejestrować
 #891001  autor: asdaf
 11 paź 2016, 17:51
biala1991 pisze:Przecież TM trąbi, że z abo również można rejestrować
Można zarejestrować numer na kartę przez zalogowanie się numerem abo. Myślę, że logowałaś się swoim numerem abo na stronie iboa.pl i tam nie ma zakładki a zaloguj się na miboa.pl ? Napisz co tam widzisz ?
 #891013  autor: biala1991
 11 paź 2016, 19:08
Nie mam aplikacji na telefon, bo nie mam abo w TM :) tylko nim zarządzam przez stronę internetową. Loguje się przez Mój TMobile (hasłem nie kodem sms). Do konta nr na kartę jest osobna zakładka: zarządzanie kontem i tutaj jedyna możliwość to logowanie kodem, co mnie niezmiennie wkurza :)
Chcesz powiedzieć, że gdy do konta abonamentowego zaloguje się kodem a nie hasłem to zakładka rejestracyjna będzie podobnie jak na koncie nr na kartę? czy o co chodzi?
 #891029  autor: asdaf
 11 paź 2016, 21:03
Komputer stacjonarny (PC) wchodzę na miboa.pl, loguję się kodem. Nie korzystam z aplikacji bo mi nie przypasowała. ;)
biala1991 pisze:Chcesz powiedzieć, że gdy do konta abonamentowego zaloguje się kodem a nie hasłem to zakładka rejestracyjna będzie podobnie jak na koncie nr na kartę?
Hasłem się nie logowałem ale nie o to chodzi tylko o stronę na jakiej się logujesz.
 #891039  autor: biala1991
 11 paź 2016, 22:13
Tzn. gdzie konkretnie? :) Na stronie TM jest zakładka Mój TMobile i przez nią się loguje (hasłem). Tam są tylko podstawowe informacje, dopiero po kliknięciu "przejdź dalej" przechodzi się do najbardziej interesującej części czyli zarządzania kontem.
Z tego co pamiętam, logując się przez Mój TMobile kodem od razu dostajesz się do zasadniczej części-zarządzanie (omijając ten pierwszy poziom) Tak właśnie się logujesz?
 #891058  autor: biala1991
 11 paź 2016, 23:58
Kiedy właśnie nie mogę się w ten sposób logować, bo to wymaga kodów, do których mam utrudniony dostęp. Moje logowanie to wydłużona droga ale to jedyny sposób żeby ominąć kody.
System TMobile to jakaś masakra, posiadacz abonamentu, który loguje się hasłem przez Mój TMobile nie dostanie się do zakładki z rejestracją. Wystarczy że zaloguje się kodem i zakładka jest widoczna. A klient ma się tego domyślać :D
Dodam, że z Mój TMobile przeważnie korzystają najbardziej pożądani klienci, z kilkoma abonamentami, bo z założenia MTM służy do zarządzania wieloma nr. I takim klientom operator robi pod górkę pozbawiając ich możliwości rejestracji.
Chociaż w sumie.. dobrze kombinuje, niech biorą kolejny abonament a nie nr na kartę :D
 #897788  autor: artix
 29 lis 2016, 11:16
Właśnie próbowałem zarejestrować nowy starter T-Mobile i Heyah przez Bank Millennium, za każdym razem komunikat:
Dane do rejestracji nie są prawidłowe i zostały odrzucone. Powód podany przez system zewnętrzny: '-23: Numer telefonu jest zablokowany u Operatora.'. Aby uzyskać dodatkowe informacje skontaktuj się z BOK Blue Media pod numerem 0 801 555 589 lub +48 58 5555 300 (z tel. komórkowych i spoza Polski).
Wygląda na to, że T-Mobile nie potrafi zarejestrować nowych starterów...
 #902922  autor: Grzesiek199991
 01 sty 2017, 10:46
Hej,odkopuje temat bo planuje rejestracje.Mam abonament i zakladke zarejestruj numer na karte.Czy jak kupie starter t mobile to bede mogl zarejestrowac w ten sposob czy ta rejestracja dotyczy tylko juz aktywnych kart ? potrzebuje nowy numer do ogloszen na olx zeby mi na abonamentowy nie dzwonili z ofertami bo tam boty zbieraja numery
 #902935  autor: asdaf
 01 sty 2017, 12:09
Możesz zarejestrować nowy, nieaktywny numer. W pierwszym polu wpisujesz numer telefonu, w drugim numer seryjny karty ( do ukośnika "/" ). Ja miałem kłopot z rejestracją na stronie www i dopiero udało się w aplikacji w tablecie. Rejestrowałem przedwczoraj. Oczywiście możesz też zadzwonić (nawet z tego nowego numeru) na bezpłatny numer 606 606 606 i zarejestrować przez konsultanta (podajesz dane z numeru abonamentowego).