• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #890325  autor: kal800
 06 paź 2016, 13:30
Hej,

Mam taki problem - mam usługę internetu stacjonarnego w Plusie w ramach oferty 40GB LTE bez limitu. Przyznam, że miałem zagwozdkę na początku, ponieważ się zastanawiałem, czy limit mam, czy też nie, ale konsultant sieci poinformował mnie, że limit obowiązuje tylko w sieciach Edge/3G, natomiast póki korzystam z LTE, limitów nie ma. Taka też jest informacja na stronach internetowych operatora i taka też jest informacja na każdej fakturze - pojawia się słowo "bez limitu".

Niestety, parę razy się zdarzyło, że Plus ograniczył mi znacząco pasmo - do około 0,3 Mb. Zadzwoniłem oczywiście do biura obsługi z reklamacją, gdzie poinformowano mnie uprzejmie, że jest jakiś zapis w regulaminie, który daje możliwość operatorowi, aby pasmo ograniczyć, jeżeli ktoś "nadmiernie korzysta z sieci" (sic!). Na moje pytanie odnośnie spójności tego zapisu z tym co operator zamieszcza na swoich stronach, w materiałach promocyjnych i o czym informują handlowcy odpowiedziano mi bezczelnie, że wiążący jest regulamin, a nie to co operator sobie napisze na stronie. Podejście bezczelne i kłamliwe.

Mam pytanie do Was - czy ktokolwiek miał z tym do czynienia w kontekście UOKiK czy też UKE? Uważam, że jest do ewidentne okłamywanie, wręcz naciąganie klienta. Zamierzam sprawę zgłosić, ale być może ktoś już się z tym zetknął i ślady przetarł.

Dzięki z góry za sugestie i pozdrawiam

Kal
 #890330  autor: krecik6667
 06 paź 2016, 14:02
To nie jest okłamywanie. Cały czas piszesz "bez limitu".Pewnie chodzi o bez linmitu danych. Natomiast predkosc pewnie po wykorzystaniu jakiegos pakietu moze zostac zmniejszona. to zupelnie co innego
 #890569  autor: habish
 08 paź 2016, 07:48
kal800 pisze:Niestety, parę razy się zdarzyło, że Plus ograniczył mi znacząco pasmo - do około 0,3 Mb.l
Parę razy w miesiącu czy parę razy ogólnie?
 #890575  autor: adik
 08 paź 2016, 09:21
Nielimitowany net jest ale odnosi się to do ilości pobranych danych a nie do prędkości, i to dotyczy każdego operatora który oferuje net mobilny , jak chcesz net całkowicie nielimitowany to musisz mieć net kablowy.
Operator cię nie okłamuje bo ma swój FUP dzięki któremu może zawsze ci prędkość ograniczyć, lepiej sobie poczytaj regulamin usługi którą kupiłeś, bo tam to wszystko pisze, to w interesie klienta jest czytać zapisy regulaminu a nie operatora by ci to wyjaśniać.

http://www.speedtest.net/my-result/4142279769
 #890618  autor: f0ku5
 08 paź 2016, 14:56
Jakiś czas temu w Heyah był internet całkowicie nielimitowany, ale szybko z tego zrezygnowali ;)