tiger93 pisze:Może warto spróbować oferty Redbull Mobile z nielimitowanym LTE
Jaki jest limit w tej taryfie?
tiger93 pisze:Play Online na Kartę obejmującej też 3G ale płatnej 45 - 50 zł/msc?
Drogo. Za neostrade płacę 39zł miesięcznie. Poza tym nie chcę oferty na kartę.
goral2099 pisze:Zanim zajmiesz się szukaniem ofert, musisz wybadać, czy którakolwiek sieć zapewnia w ogóle odpowiednie parametry. Daleko masz do najbliższych stacji? Udaj się w ich okolicę i sprawdź, czy jesteś w stanie osiągnąć odpowiednie prędkości. Czy stacje nie są zbyt obciążone. Sprawdź, czy na zewnątrz w okolicy domu, na balkonie, na piętrze, na strychu, na dachu jest lepszy niż wewnątrz sygnał. To pozwoli oszacować, czy jest sens się w to bawić.
Sygnał jest szczątkowy, ale testy prędkości są obiecujące. LTE Orange/T-Mobile nie jest jeszcze obciążone, za to 3G ledwo dyszy. Plusa jeszcze nie sprawdzałem, Play też całkiem dobrze wypada póki co.
kamil1221 pisze: Nie masz możliwości zawarcia umowy na firmę? W Orange za 56,00zl netto masz 500GB w strefie "domowej".
Niestety nie mam takiej możliwości, aż mi szkoda...
kamil1221 pisze:Jeszcze jedno - sprawdzałeś możne czy jesteś w zasięgu LLU od Netii?
Sprawdzałem, nie jestem w zasięgu.
Kolega
Eriszkigal chyba najlepiej opisał kwestię. LTE chyba nie jest w stanie "obsłużyć życia rodzinnego". Z waszych postów wynika, że jeden user zużywa około 50GB miesięcznie. Tyle mi pokazuje licznik na PC podłączonym do internetu 75mb/sw innej lokalizacji (z którego korzystam tylko ja). A gdzie reszta sprzętu i reszta ludzi? Trzeba 50GB przemnożyć przez 4.
Żeby zmiana wyszła mi na dobre musi być spełnione kilka warunków:
- lejek > 5mb/s
- cena zbliżona do neostrady, tj. 40-50zł