• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #887968  autor: rafmik
 19 wrz 2016, 19:57
Dzień dobry :)

Szukam jakieś oferty, na przeniesienie numeru z prepaid (Play Formuła Unlimited) na ofertę abonamentową BEZ ZOBOWIĄZAŃ - czyli standardowy miesięczny okres wypowiedzenia.
Oferta powinna mieć nolimit na rozmowy i sms + min 2-3GB netu.

Przejście jest tymczasowe (tylko na miesiąc), bo chcę skorzystać z oferty Plusa (przy przeniesieniu numeru z abo jest 6 miesięcy za 0 - co robi bardzo przyzwoite ceny w ofercie z telefonem).

Czy taki "manewr" będzie w ogolę ok? W sensie, że dla przykładu, jutro podpisuję umowę z abo bez zobowiązań, 2 dni później przenoszą nu numer i ja wtedy idę do Plusa przenieść numer wg w/w oferty (oczywiście tutaj plus będzie musiał załatwić mi wypowiedzenie umowy z zachowaniem miesięcznego wypowiedzenia) - pójdzie tutaj bez problemów?
 #887996  autor: Leo
 19 wrz 2016, 23:23
Przejdź do NJU Mobile. Umowę z kartą dostaniesz pocztą bez wychodzenia z domu. Aby dostać 6 miesięcy abonamentu gratis w Plusie trzeba mieć abonament w innej sieci ?
 #888001  autor: rafmik
 20 wrz 2016, 00:44
Leo pisze: Aby dostać 6 miesięcy abonamentu gratis w Plusie trzeba mieć abonament w innej sieci ?
O to nie pytałem.
Wystarczy abonament w innej sieci (nie ma jakiegoś wymaganego stażu, może być nawet 1 dzień).

Tak myślę o Heyah abonament - 35 zł za ni limit + 2gb (mało, ale ten miesiąc się przemęczę).
Umowa jest z tego co wyczytałem na czas określony 30 dni, później przechodzi na czas nie określony z miesięcznym wypowiedzeniem.

Więc można np podpisać umowę z przeniesieniem numeru od 29 września (akurat kończy mi się pakiet w Play), poczekać z 2-3 dni i podpisać umowę z Plusem - dając mu upoważnienie na wypowiedzenie umowy ze skutkiem na koniec okresu na jaki została zawarta (te pierwsze 30 dni w Heyah).
I CHYBA powinno działać.
 #888135  autor: kowal2200
 20 wrz 2016, 22:32
Potwierdzam słowa kolegi powyżej, przejdź na kilka dni do NJU z rachunkiem, zapłacisz nie więcej niż 9 zł i jako abonent Orange śmiało idziesz do Plusa i bierzesz zapewne ofertę z Honorem 7 lite w abo za 69,9zł
 #888153  autor: rafmik
 21 wrz 2016, 00:56
kowal2200 pisze:Potwierdzam słowa kolegi powyżej, przejdź na kilka dni do NJU z rachunkiem, zapłacisz nie więcej niż 9 zł i jako abonent Orange śmiało idziesz do Plusa i bierzesz zapewne ofertę z Honorem 7 lite w abo za 69,9zł

A wiesz ile czasu zajmie Nju przeniesienie mojego numeru? Od momentu wypełniania formularza www?