• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #887994  autor: marcodevil
 19 wrz 2016, 23:09
Witam, jestem aktualnie w Play na abonament z telefonem, płacę miesięcznie 55 zł i mam strasznie marne usługi w pakiecie. Umowa kończy mi się za ok. 3 miesiące. Chciałbym przejść do innego operatora również na abonament, gdyż play ma badziewne oferty abonamentowe bez telefonu. W tej chwili mam 750 mb internetu i praktycznie do niczego mi nie wystarczy.

biorę pod uwagę 3 sieci : Nju mobile, Virgin mobile oraz stosunkowo nową sieć na rynku lajt mobile. Cenowo interesują mnie oferty do 35 zł. Najbardziej zależy mi na dość dużym pakiecie internetu, nielimitowanych smsach oraz nielimitowanych rozmowach na komórkowe. Stacjonarkę jak będę potrzebował to sobie dokupię za parę złoty miesięcznie.
Kusi oferta z lajt, za 10 zł miesięcznie przez 10 miesięcy, ale nie wiem nic na temat tego operatora.

Czy sprawy z nju załatwia się w salonach Orange?
 #888000  autor: marcodevil
 20 wrz 2016, 00:37
Bo są najtańsze i w tej chwili najlepsze na rynku. Nie wiem na ktora sie zdecydowac... Taki nju jest chyba najpewniejszy ze wszyatkich, ale lajt mobile jest najtanszy. Play w abonamencie nie daje no limit do 35 zl. U niego no limit zaczyna sie od 45 zl w gore. Podobnie jest w tmobile. Oferta na karte mnie nie interesuje.
 #888011  autor: Ruben
 20 wrz 2016, 09:46
@marcodevil,
Taniej niż w Lajt Mobile nie znajdziesz. Niestety też nie mam doświadczenia z tym operatorem.
Jest też inny nowy operator na rynku oferujący dobre warunki na czas nieokreślony tj. Premium Mobile (oferta Freedom1 za 19,90pln.: no limit komórkowe, SMS, 5GB). Działają podobnie jak Lajt Mobile na sieci Plusa.
Pozostałe oferty znasz i wymieniłeś. Dodać mogę, że w Play po złożeniu wypowiedzenia też możesz uzyskać no limit i 7GB za 25pln/m-c.
Sprawy z MNP do nju załatwia się przez ich stronę.
 #888035  autor: jacabad
 20 wrz 2016, 12:14
Ja tam polecam Virgin Mobile za 29 zł no limit i nic więcej nie trzeba zasięg trzech sieci T-mobile , Play i Plus.
 #888039  autor: Ramirez
 20 wrz 2016, 12:53
Mówisz ze nie chcesz na karte a wspominasz o virgin mobile czylli o ofercie na kartę. Prepaid gryzie czy co?? Za 25 zł miesięcznie masz w playu na kartę no limit komórki, stacjonarne, smsy i 6 gb internetu odnawiane automatycznie byleby pieniądze były na koncie na kolejny mieisąc.
 #888144  autor: marcodevil
 20 wrz 2016, 23:00
ajj to przepraszam. byłem święcie przekonany że virgin mobile ma ofertę również na abonament. Najwyraźniej nie wczytałem się za dobrze w ich reklamy.
Jeśli mógłby się ktoś wypowiedzieć jak jest w tej sieci lajt mobile lub premium mobile? Bardzo chętnie się dowiem jak jest z internetem czy z zasięgiem.
Cóż dopóki mi nie zaproponują takiej umowy w Play za 25 zł/mc, to u nich nie zostanę ;).
Najbardziej mnie korci nju. sprawdzona sieć, wielu abonentów... ale niższą cenę ma Lajt. I tu nie wiem właśnie. Z tego co słyszałem to do nju mogę przenieść numer jeszcze 3 miesiące przed końcem umowy ?
 #888177  autor: remi89
 21 wrz 2016, 10:40
Ja wybrałem NJU, gdyż nie ma tam wymogu zgód marketingowych. W Premium na cene 19,90 składa się zgoda na e-fakturę, zgody marketingowe i rabat podstawowy na abonament. W Lajt kwota abonamentu uwzględnia rabat za e-faktorę.

P@weŁ
 #891937  autor: KarolK
 17 paź 2016, 22:41
Ja polecam wszystkim Premium Mobile - nowy operator ze świetną ofertą. Pakiet Freedom1 zapewnia nielimitowane rozmowy, smsy i aż 5 GB Internetu. Umowa na czas nieokreślony jest świetnym rozwiązaniem, bo w przypadku, gdy pojawi się lepsza oferta można po prostu zrezygnować bez konsekwencji ;) mnie jednak najbardziej zaciekawił dodatek w postaci karty Open Card za darmo na rok ;)
 #900218  autor: userTOR
 15 gru 2016, 13:25
Na wstępie witam wszystkich SERDECZNIE !!!

Jestem w PM prawie od początku - co prawda nie jest to w sumie okazały okres, ale coś już można powiedzieć.

Obecnie, prócz zalety zobowiązania tylko na 30 dni, warto wspomnieć o rabacie na abonament.
Jeśli ma się dwie aktywacje, to rabat wynosi 5 zł.
Zaś przy trzech aktywacjach, jest to już 10 zł co miesiąc.
I tutaj miła niespodzianka ... moja umowa (jeszcze na 24 m-ce) nie przewidywała tegoż rabatu a mimo tego, otrzymałem go !!! :D

Co do 'zgód marketingowych', to nie wygląda to tak, jak np. w foulPlay.
Jak dotąd, to jeszcze nikt do mnie nie dzwonił z ofertami. Od początku korzystania z ich usług, dostałem chyba tylko 1 SMSa.

Jedynie panel klienta, jest na słabym poziomie - ale powoli (a nawet ociężale) to się zmienia na +.

Myślę, że warto interesować się rozwijającymi się operatorami, bo przynajmniej obsługa stara się i klient jest dla nich ważny - w przeciwieństwie do molochów.

Przestrzegam przed foulPlay.
 #900220  autor: -Gosc-
 15 gru 2016, 13:42
marcodevil pisze:Witam, jestem aktualnie w Play na abonament z telefonem, płacę miesięcznie 55 zł i mam strasznie marne usługi w pakiecie. Umowa kończy mi się za ok. 3 miesiące. Chciałbym przejść do innego operatora również na abonament, gdyż play ma badziewne oferty abonamentowe bez telefonu. W tej chwili mam 750 mb internetu i praktycznie do niczego mi nie wystarczy.

biorę pod uwagę 3 sieci : Nju mobile, Virgin mobile oraz stosunkowo nową sieć na rynku lajt mobile. Cenowo interesują mnie oferty do 35 zł. Najbardziej zależy mi na dość dużym pakiecie internetu, nielimitowanych smsach oraz nielimitowanych rozmowach na komórkowe. Stacjonarkę jak będę potrzebował to sobie dokupię za parę złoty miesięcznie.
Kusi oferta z lajt, za 10 zł miesięcznie przez 10 miesięcy, ale nie wiem nic na temat tego operatora.

Czy sprawy z nju załatwia się w salonach Orange?
Dlaczego akurat tylko tych? Przede wszystkim jak cię stać na abo na poziomie 55zł to nie warto bawić się w wirtualnych a zwłaszcza mających coś wspólnego lub działających na pseudosieci plej.

Weź sobie Orange na kartę z taryfą OFNK, za doładowania duże bonusy internetu np. (50zł - 15GB)
Normalna sieć z infrastrukturą o przyzwoitych parametrach. Ewentualnie T-mobile ale tam złodziejski marketing i trzeba na wszystko uważać.