• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #886341  autor: Eragon
 07 wrz 2016, 12:56
Poszukuję dla starszej osoby, ofertę na kartę, mało dzwoni, więc zapewne RWK się przyda.
Z tego co wiem, to dzwoni na komórki głównie. I mało.

Domyślam się że coś z play, nju, orange, może VM.. ale nwm co najlepsze.
Żadne SMS. Żaden Internet. I jak najtaniej.
Proszę o szybkie wskazówki :)

Ps. A jeśli pakiety, to odnawialne - czyli raz ustawić i niech tak trwa...
Ps2. Znalazłem, że chyba najlepsza będzie oferta #Freemium - mam rację ?

:smt006
 #886353  autor: DanielR
 07 wrz 2016, 13:31
Eragon pisze:Znalazłem, że chyba najlepsza będzie oferta #Freemium - mam rację ?
Z tym, że trzeba pamiętać o co półrocznej ponownej aktywacji pakietu, by dalej otrzymywać darmowe minuty + wydłużyć ważność konta o kolejny rok.

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)
 #886356  autor: matteo
 07 wrz 2016, 13:42
Fakt Mobile. 19 gr / min., RWK od doładowania za 5 PLN.
 #886359  autor: DanielR
 07 wrz 2016, 13:51
matteo pisze:Fakt Mobile. 19 gr / min
15 gr cennikowo.

Aktualny numer:
 #886366  autor: Eragon
 07 wrz 2016, 14:14
Czy w VM po upływie tych 6 msc , przychodzi SMS informujący - że się skończyło i jak ponownie uruchomić? Bo tylko to jest uciążliwe tam.

A Fakt Mobile to taka klasyka jak widzę - A play nic nie ma w tym zakresie do zaoferowania?

:smt006
 #886400  autor: Rebeliant
 07 wrz 2016, 18:44
Eragon pisze:A Fakt Mobile to taka klasyka jak widzę - A play nic nie ma w tym zakresie do zaoferowania?
Ma, właśnie Fakt Mobile ;-)
 #886457  autor: DanielR
 08 wrz 2016, 01:04
Eragon pisze:Czy w VM po upływie tych 6 msc , przychodzi SMS informujący - że się skończyło i jak ponownie uruchomić?
Mnie SMS informujący o końcu promocji przyszedł ale nad ranem, już po wyłączeniu pakietu. Z tym, że mój przypadek może być odosobniony. Już skasowałem tego SMS-a, wiec teraz nie jestem wstanie na 100% potwierdzić czy w jego treści był kod do ponownej aktywacji #Freemium. Wydaje mi się, że tak.

Aktualny numer:
 #886657  autor: saximel
 09 wrz 2016, 14:52
Eragon pisze:Czy w VM po upływie tych 6 msc , przychodzi SMS informujący - że się skończyło i jak ponownie uruchomić? Bo tylko to jest uciążliwe tam.

A Fakt Mobile to taka klasyka jak widzę - A play nic nie ma w tym zakresie do zaoferowania?
Mi po południu przyszedł sms chociaż jeszcze przed nim włączyłem freemiuim na kolejne 6 miesięcy (aktywowałem rano, wcześniej próbowałem po północy ale się nie dało). Co miesiąc przychodzi sms że pakiet się kończy za dzień lub 2. W ostatnim miesiącu raczej nic nie przychodzi no ale jak ktoś korzysta od kilku miesięcy to w miarę pamięta do kiedy jest pakiet.
 #886739  autor: Vieslav
 10 wrz 2016, 12:50
Zawsze pod koniec 30-dniowego okresu przychodzi sms informujący o końcu ważności pakietu Freemium. Potem przychodzi informacja o odnowieniu pakietu.
Po pół roku przychodzi sms z informacją o końcu ważności pakietu. Należy go włączyć ponownie. W smsie nie ma informacji o kodzie USSD.
Nie zastanawiaj się tylko bierz Virgin. Aktywacja Freemium przedłuża ważność konta o rok. Jeśli ta osoba wyrabia się w 30 minutach miesięcznie to nie zapłaci za telefon ani grosza.
 #886942  autor: sa
 11 wrz 2016, 21:28
Kwestia potrzeb ,jak osoba chce bawić się z smsem co kilka m-cy to virgin się nada ,a jak nie to fakt mobile ,bo cennikowo najbardziej się opłaca.
 #886956  autor: Vieslav
 11 wrz 2016, 23:01
Potraktuj to tak, jakbyś miał raz na pół roku doładować konto. I jedna i druga czynność ogranicza się do wklepania kodu USSD, prawda? Z tym, że Virgin używa się za darmo, a doładowanie trzeba kupić.