• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 49 z 71
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 71
 #882833  autor: poziom
 16 sie 2016, 09:07
Ostrzegam przed taryfą rozmowy i internet. 19zł no limit komórki i 1gb internetu + pozostałe progi 9 sms/mms i 10 stacjonarne.

Jest z nią problem od pierwszego dnia.
Na numerze głównym liczy internet prawidłowo z puli 19zł, na numerze dodatkowym liczy osobno ponad opłatę 9zł za nju dodatkowy - ale zużyty transfer jest widoczny i ubywa w 'stan konta' numeru głównego. :lol:

Takie czary mary tylko w orange.

Na reklamacje dostałem taki strzał:
dziękujemy za przesłane z osobistego konta Klienta na http://www.njumobile.pl zgłoszenia dotyczące nieprawidłowego rozliczenia połączeń z Internetem z nju dodatkowy.

Sprawdziliśmy konto Klienta i wystawioną na nim 1 sierpnia 2016 r. na xx zł fakturę VAT nr xx. Uznajemy zgłoszoną reklamację i przepraszamy za błąd. Pomniejszyliśmy dokument o xx zł. Do uregulowania do 19 sierpnia 2016 r. pozostaje na saldzie xxx zł. Prosimy o terminową wpłatę.

Mając na uwadze powyższe oraz stwierdzone dalsze nieprawidłowe naliczanie opłat za Internet w kraju z numeru dodatkowego przekazaliśmy tą sprawę do służb informatycznych w celu sprawdzenia. Uznajemy reklamację bez roszczeń i zaznaczamy, że kwestią rozliczenia tych należności zajmiemy się po otrzymaniu odpowiedzi zwrotnej.

Pozdrawiamy
minęło 11 dni od odpowiedzi i oczywiście nadal liczy błędnie, we wrześniu kolejna reklamacja.

Tak to się prezentuje:
Obrazekimage sharing sites
 #885477  autor: bolek2004
 02 wrz 2016, 09:05
Robił ktoś zmianę numeru w nju buzz? Chodzi o taką rzecz że numer jest już długo w sieci, ale ciągle na starego właściciela przychodzą jakieś sms z windykacji, nie ma na to rady, jedyna opcja to zmiana numeru.
W boku dowiedziałem się że można zmienić online i kosztuje to tylko 50zł. Korzystał ktoś? Prawda to? I podobno wszystkie zniżki i wszystko zostaje zachowane. Problem taki że też nie ma pewności czy kolejny numer nie będzie też spamowany jakąś windykacją. Podobno można wybrać z 10-u numerów, jakby trafić jakiś z nowymi prefixami od nich jakie weszły to może numer byłby czysty. Tylko jaki mają ostatnie prefixy, które wyszły?
Inna opcja to wypowiedzenie dotychczasowej umowy, kupienie karty w kiosku Orange i poczekanie z miesiąc czy nic na dany numer nie przychodzi i wtedy przeniesienie do nju, no ale to raz że czasochłonne i dwa że wszystkie zniżki przepadają.
Co radzicie w tym temacie?
UPDATE:
W cenniku jest rzeczywiście 50zł za zmianę numeru.
 #885560  autor: Rebeliant
 02 wrz 2016, 16:52
Ty zamierzasz płacić za zmianę numeru? Przecież to żadna Twoja fanaberia, a wina po stronie operatora, że sprzedał Ci niepełnowartościowy produkt. Ja bym reklamował i w razie czego odwoływał się aż do skutku. Ja mam prefiks 690 i wszystko OK, a obecnie chyba są 57...
 #886131  autor: lakers67
 06 wrz 2016, 12:48
@bolek2004
Jeśli numer jest naprawdę fajny i wart trzymania można próbować usunąć dane z firmy, od której dostajesz SMS. Miałem podobny problem z fajnym numerem kupionym na Allegro. Telefony i SMS`y z Polsat Cyfrowy i jakaś firma windykacyjna. Wysłać kilka maili z informacją, że numer zmienił właściciela i powinno być po sprawie. Ja tak zrobiłem i mam spokój.

pzdr.
lakers67
 #886141  autor: bolek2004
 06 wrz 2016, 13:41
Rebeliant W sumie to można by próbować ale raczej długo by to potrwało. Raz wysłałem zapytanie to czekałem na odpowiedź z 9 dni:) Można w sumie dzwonić i ich męczyć, ale nie wiem czy to by coś dało. W sumie 50zł nie jest dużo no ale też nie wiadomo czy kolejny numer nie będzie też spamowany podobnymi smsami.
lakers67 Też jest to jakieś rozwiązanie, tylko z tego co się orientuje to smsy są z różnych instytucji więc może być problem:)
 #886387  autor: orson_dzi
 07 wrz 2016, 16:32
bolek2004 pisze:W boku dowiedziałem się że można zmienić online i kosztuje to tylko 50zł.
Zlecenie robisz online. Banalna sprawa, sama wymiana, to kwestia kilkunastu minut, więc na realizację poczekasz 0-3 dni max. Opłata będzie doliczona do kolejnej faktury. Nic się nie zmienia, tylko numer. Karta też zostaje ta sama.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)
 #887144  autor: max_max
 13 wrz 2016, 15:01
Ja mam pytanie odnośnie tego operatora
1.Numer dodatkowy jak wygląda aktualizacja wykorzystania pakietu jest od razu czy co jakiś czas?
2. Jak wygląda rozwiązanie umowy z końcem msc czy tysiąc telefonów na infolinię ?
3. "Im dłużej, tym lepiej więcej GB" jest doliczane do konta głównego czy robią wała(konto promocyjne)?
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2016, 23:06 przez max_max, łącznie zmieniany 1 raz.
 #887523  autor: Mel
 16 wrz 2016, 04:10
max_max pisze:Ja mam pytanie odnośnie tego operatora
2. Jak wygląda rozwiązanie umowy z końcem msc czy tysiąc telefonów na infolinię ?
U mnie wystarczył jeden mail i umowa została rozwiązana. Najpierw chciałam jednak rozwiązać bez okresu wypowiedzenia i na to się nie zgodzili.
 #887689  autor: SzalonyMjut
 17 wrz 2016, 12:53
Czy u Was naliczanie zużycia transferu internetowego jest losowe?
Wczoraj dostałem sms'a że zużyłem cały transfer i prędkość zostanie ograniczona do 16kb/s a na stronie po zalogowaniu mam jeszcze 8GB do wykorzystania..
 #888758  autor: Xavi
 26 wrz 2016, 16:21
Proszę o pomoc w kwestii nju dodatkowy. Mam dwa numery w abo szczególnie jeden jest wykorzystywany minimalnie taki awaryjny. Przykład rachunku: nr 1 kwota 15 zł nr 2 kwota 3 zł płacę 18 zł. Jak to by wyglądało gdyby drugi numer był podpięty jako dodatkowy?
 #888843  autor: marson
 27 wrz 2016, 11:02
Być może się mylę więc niech ktoś to potwierdzi jeszcze ale nr dodatkowy kosztuje 10 zł bez względu na Twoje opłaty i współdzieli internet z głównym numerem więc jak za ten drugi nr płacisz 3 zł to moim zdaniem się nie opłaca chyba, że planujesz większe jego wykorzystanie.
 #888949  autor: paczan
 27 wrz 2016, 20:56
Xavi pisze:Proszę o pomoc w kwestii nju dodatkowy. Mam dwa numery w abo szczególnie jeden jest wykorzystywany minimalnie taki awaryjny. Przykład rachunku: nr 1 kwota 15 zł nr 2 kwota 3 zł płacę 18 zł. Jak to by wyglądało gdyby drugi numer był podpięty jako dodatkowy?
Nie opłaca się nijak, opłata za dodatkowy nr wynosi 9 zł + opłaty za połączenia wykonane na dodatkowym numerze - przynajmniej dopóki numer głowny nie osiągnie no limitu
  • Strona 49 z 71
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 71
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49