[quote="REGULAMIN OFERTY PROMOCYJNEJ "ZMIANA OFERTY NA PLAY INTERNET NA KARTĘ""]"6. Przy zmianie oferty na Play Internet na Kartę nie przysługują dodatkowe pakiety i bonusy przypisane do Zestawów Startowych opisane w Cenniku Oferty Play Internet na Kartę"[/quote]
Podejrzewam, że mówisz o tym zapisie.
Tyle tylko, że Cykliczny pakiet 250MB/500MB nie jest elementem Zestawu Startowego w rozumieniu wspomnianego cennika PInK tylko elementem taryfy/oferty PInK. Bowiem w cenniku PInK jako "w ramach Zestawu Startowego" wymienione są w tabeli tylko złotówki i pakiety GB na start. "Dodatkowy, cykliczny pakiet MB" nie ma dopisku, że jest "w ramach Zestawu Startowego".
Co to oznacza? To, że migracja do taryfy PInK9/19 nie da Ci pakietu startowego 1GB (dla PInK9 v.1) lub 3GB (dla PInK9 v.2) lub 3GB (dla PInK19 v.1) lub 9GB (dla PInK19 v.2) ale da ci pakiet cykliczny.
A dlaczego więc od około 15 czerwca ten pakiet cykliczny nie włącza się na tak zmigrowanych kartach? Bo Play to sztucznie zablokował (ale częściowo bo da się tę blokadę ominąć) gdy się zorientował jaką gafę strzelił z tymi 100GB w taryfach PInK i chociaż w ten sposób zablokował przedłużanie 100GB dla osób ze startymi starterami POnK, NPOnK, POn4L oraz ze starterami darmowymi w każdej edycji łącznie z PInK.
Jako dowód mojego poprawnego rozumowania i interpretacji regulaminu/cennika

(że pakiet cykliczny 250MB jest elementem taryfy a nie startera) mogę podać, że wczoraj "aktywowałem" pakiet cykliczny (bez kontaktu z infolinią) 250MB na darmowym starterze PInK i jednym POnK.
Tak samo jest z nową taryfą InK50. Pakiet cykliczny 2GB przez rok (oczywiście akurat płatny) NIE JEST elementem startera tylko elementem taryfy InK50 - dlatego po migracji do InK50 możesz go włączyć. Gdyby był elementem startera to nie zrobiłbyś tego. I z regulaminu/cennika InK wynika to dokładnie tak samo jak w przypadku PInK - te pakiety cykliczne (darmowe czy płatne) są elementami taryf. I jeśli tylko da się na nie zmigrować (a da się) to ten pakiet cykliczny ma działać, a jeśli nie działa to jest to sztucznie zablokowane (jak w PInK9) wiadomo w jakim celu.