Witam nie wiem czy było takie pytanie bo nie sposób się przekonać przez tyle stron. Aktywowalem bonus w formuła play na kartę i dostałem 500 zł 10 gb i rwk. Czy istnieje opcja że przejdę np do Orange. A np za 2 msc wrócę do play i czy znów dostanę bonus? Tym razem zamiast 500 zł to 100 zł bo staż spadnie?
- Wiesz coś o nowej promocji u operatora? Podziel się tutaj z innymi użytkownikami!
Regulamin forum: W tym dziale, można dowolnie rozwijać tematy związane z różnymi promocjami bonusami i innymi podobnymi.
Pamiętaj!
Przy zakładaniu tematu proszę dopisywać prefix!
[ABO]-ABONAMENT
[KARTA]-KARTA
[@]-internet
[INNE]-NIE DOTYCZY/INNE
Pamiętaj!
Przy zakładaniu tematu proszę dopisywać prefix!
[ABO]-ABONAMENT
[KARTA]-KARTA
[@]-internet
[INNE]-NIE DOTYCZY/INNE
Zarejestrowałem wczoraj numer, dzisiaj rano próbuje się zalogować na stronie play- i niestety ''wybrany numer nie istnieje w bazie'' potem zaś ,ze hasło nie poprawne. Dodam ,że na wersji ''mobilnej'' również mnie nie ma
Jak sądzicie ,Panie i Panowie,
Czy mam jeszcze poczekać ,aż ich system się ''uspokoi'' , czy muszę na nowo zakładać konto na play24?- oczywiście po godzinie od rejestracji w salonie Pani powiedziała ,że mogę już wbić kod USSD aby otrzymać bonus i tak też zrobiłem i nie miałem z tym żadnego problemu. Złotowki i gigabajty były na koncie.
Aha i dodam ,że wczoraj jeszcze zaraz po powrocie do domu (po rejestracji karty) oraz późnym wieczorem normalnie mogłem się logować na konto mobilne-nie było z tym żadnego problemu.

Jak sądzicie ,Panie i Panowie,
Czy mam jeszcze poczekać ,aż ich system się ''uspokoi'' , czy muszę na nowo zakładać konto na play24?- oczywiście po godzinie od rejestracji w salonie Pani powiedziała ,że mogę już wbić kod USSD aby otrzymać bonus i tak też zrobiłem i nie miałem z tym żadnego problemu. Złotowki i gigabajty były na koncie.
Aha i dodam ,że wczoraj jeszcze zaraz po powrocie do domu (po rejestracji karty) oraz późnym wieczorem normalnie mogłem się logować na konto mobilne-nie było z tym żadnego problemu.
PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.
Ja od dziś jestem w RBM7 MNP i działa wszystko poprawnie jak na raziezapytanie pisze:Czy ktoś przenosił dzisiaj numer do play?

Ale same przenosiny to był jakiś koszmar - jeszcze nigdy nie miałem takich problemów przy przenoszeniu.
https://www.speedtest.net/android/6734171506.png
A jakie dostałeś dokumenty?
Pytam bo dostałem wczoraj inny zestaw. Dostałem m.in. takie coś jak umowa [ a w niej abonament, ulgi, itd. ] o świadczenie usług telekomunikacyjnych ale tylko jedną a numery były dwa a wcześniej w ogóle tego nie dawali. Nie dostałem natomiast dokumentu potwierdzającego rejestrację który zawsze był wydawany. W punkcie nie wiedzieli skąd zmiana, na infolinii też o tym nic nie wiedzieli.
Pytam bo dostałem wczoraj inny zestaw. Dostałem m.in. takie coś jak umowa [ a w niej abonament, ulgi, itd. ] o świadczenie usług telekomunikacyjnych ale tylko jedną a numery były dwa a wcześniej w ogóle tego nie dawali. Nie dostałem natomiast dokumentu potwierdzającego rejestrację który zawsze był wydawany. W punkcie nie wiedzieli skąd zmiana, na infolinii też o tym nic nie wiedzieli.
A to na abonament przenosiłeś?
Ja dostałem potwierdzenie rejestracji, kopię wniosku i oświadczenia, że jestem świadomy konsekwencji rozwiązania umowy z dotychczasowym operatorem - czyli raczej zestaw tradycyjny.
Od rana nie mogę jednak zmienić taryfy na RBM5 - na Play24 błąd serwera, przez *163# wyskakuje, że mam oczekujące zlecenia, choć nie wiem jakie niby miałbym mieć skoro wszystko co miało się włączyć już się włączyło. No nic, poczekam jeszcze, choć zaczynam się niepokoić.
Ja dostałem potwierdzenie rejestracji, kopię wniosku i oświadczenia, że jestem świadomy konsekwencji rozwiązania umowy z dotychczasowym operatorem - czyli raczej zestaw tradycyjny.
Od rana nie mogę jednak zmienić taryfy na RBM5 - na Play24 błąd serwera, przez *163# wyskakuje, że mam oczekujące zlecenia, choć nie wiem jakie niby miałbym mieć skoro wszystko co miało się włączyć już się włączyło. No nic, poczekam jeszcze, choć zaczynam się niepokoić.
https://www.speedtest.net/android/6734171506.png
Skądże, z prepaidu na prepaid.
Dziwne to mi się wydawało, nikt nic nie wie.
Chciałem cofnąć całą operację ale pracownik powiedział że już się nie da.
Nie podoba mi się to.
Dziwne to mi się wydawało, nikt nic nie wie.
Chciałem cofnąć całą operację ale pracownik powiedział że już się nie da.
Nie podoba mi się to.
przeczytaj co podpisałeś i tyle, jeśli podpisałeś "jakąś" umowę... jest tam "coś" o ulgach i abonamencie... to sorry stary ale chyba ktoś Cię władował na lewe sanki i podpisałeś umowę na abonament. Swoją drogą to jak piszesz na forum.... ehh, sam nie wiesz co podpisujesz?
Doczytaj dokładnie, bo jako osoba fizyczna może masz prawo na rozwiązanie umowy w ciągu 14 dni. Ale numer chyba stracisz.
Ten dokument to czytałem już w punkcie. Po prostu dali mi złą umowę z tym że ulga i abonament to wartości 0 zł. Nastąpił błąd pracownika lub systemu. Numer jest na kartę ale dostałem do niego umowę której nie powinno być. Pracownik zapewniał mnie że tak teraz jest i że wszystko jest okej.
Słuchaj, jeżeli w Play24 masz taryfę "RBM na Kartę 7 MNP" to masz na pewno numer przeniesiony "z karty na kartę" bo takiej taryfy nie ma w abonamencie RBM.
Ale jeśli taryfa jet inna (choćby minimalnie inna nazwa, najlepiej ją tu podaj) i w związku z tymi "papierami" to możliwe, że Cię przeniesiono "z karty do abonamentu" w jakiejś promocji (jej nazwa powinna również być na umowie), w której np. abonament jest 0zł (przez jakiś tam okres) i rabat również 0zł, ale umowy (jak to w abonamencie) nie wolno Ci zerwać pod rygorem naliczenia kary umownej (o której również powinno być coś w umowie, ale może i ona jest 0zł).
Poza tym przenosząc numer "z karty na kartę" nie podpisujesz żadnej umowy. Tylko wniosek o przeniesienie, kartę rejestracyjną i ewentualnie oświadczenie.
Bardzo dziwna sprawa.
Ale jeśli taryfa jet inna (choćby minimalnie inna nazwa, najlepiej ją tu podaj) i w związku z tymi "papierami" to możliwe, że Cię przeniesiono "z karty do abonamentu" w jakiejś promocji (jej nazwa powinna również być na umowie), w której np. abonament jest 0zł (przez jakiś tam okres) i rabat również 0zł, ale umowy (jak to w abonamencie) nie wolno Ci zerwać pod rygorem naliczenia kary umownej (o której również powinno być coś w umowie, ale może i ona jest 0zł).
Poza tym przenosząc numer "z karty na kartę" nie podpisujesz żadnej umowy. Tylko wniosek o przeniesienie, kartę rejestracyjną i ewentualnie oświadczenie.
Bardzo dziwna sprawa.
W play24 przy obydwu numerach jest taryfa Play na Kartę 1 zł MNP.
Konsultowałem to z osobą bardziej rozgarniętą z biura obsługi i trzeba czekać aż dokumenty przejdą przez dział weryfikacyjny w przyszłym tygodniu. Wygląda to tak jakby w formularz abonamentowy zostały wpisane dane prepaidu i to przeszło przez system. Jeśli się sprawa nie rozwiąże w przyszłym tygodniu mam zgłosić sytuację formalnie i domagać się wydrukowania potwierdzeń rejestracji oraz anulowania [?] umowy.
Konsultowałem to z osobą bardziej rozgarniętą z biura obsługi i trzeba czekać aż dokumenty przejdą przez dział weryfikacyjny w przyszłym tygodniu. Wygląda to tak jakby w formularz abonamentowy zostały wpisane dane prepaidu i to przeszło przez system. Jeśli się sprawa nie rozwiąże w przyszłym tygodniu mam zgłosić sytuację formalnie i domagać się wydrukowania potwierdzeń rejestracji oraz anulowania [?] umowy.
Jest w tej umowie okres na której była zawarta?
Bo jeżeli 24 miesiące to jesteś w robiony w abonament.
Ale podobno do 2 tygodni można zerwać taką umowę.
Karta do przenosin 7 MNP musi wyglądać tak:

Skąd te 2 karty, nie uważasz że to dziwne>?
Na Play 24 powinno być "RBM na Kartę 7 MNP"
Czyli masz 2 karty na abonament. Innej opcji nie ma.
Przeniosłem się z tydzień temu i dostałem 4 kartki:
Wniosek o przeniesienie numeru do PLAY i Oświadczenie (spięte razem ze wnioskiem)
Potwierdzenie rejestracji
Wycofanie zgody żeby nie otrzymywać wiadomości od operatora od którego przenoszę numer
Bo jeżeli 24 miesiące to jesteś w robiony w abonament.
Ale podobno do 2 tygodni można zerwać taką umowę.
Karta do przenosin 7 MNP musi wyglądać tak:

Skąd te 2 karty, nie uważasz że to dziwne>?
Na Play 24 powinno być "RBM na Kartę 7 MNP"
Czyli masz 2 karty na abonament. Innej opcji nie ma.
Przeniosłem się z tydzień temu i dostałem 4 kartki:
Wniosek o przeniesienie numeru do PLAY i Oświadczenie (spięte razem ze wnioskiem)
Potwierdzenie rejestracji
Wycofanie zgody żeby nie otrzymywać wiadomości od operatora od którego przenoszę numer
Ostatnio zmieniony 30 sie 2016, 15:14 przez njuken, łącznie zmieniany 1 raz.
Numery przeniosłem do Pnk. Startery Play właściwe dostałem.
Tylko ta umowa której być nie powinno a jest a która stanowi że taryfa to Play na Karter Starter.
Czas trwania nie jest podany tylko okres rozliczeniowy jako 1-ostatni dzień miesiąca.
Tylko ta umowa której być nie powinno a jest a która stanowi że taryfa to Play na Karter Starter.
Czas trwania nie jest podany tylko okres rozliczeniowy jako 1-ostatni dzień miesiąca.
Przecież miałeś przenieś do Redbulla. Co w tym salonie są tacy durnowaci czy tylko udają?
Do RBM to z innym kombinowałem. A wczoraj przenosiłem 2 główne numery z orange do play.
W każdym razie nie powinno do takiej sytuacji dojść i nie wiem jakim cudem podsunął ci tą umowę. Żadnych umów nie ma na przeniesienie na kartę.zapytanie pisze:Do RBM to z innym kombinowałem. A wczoraj przenosiłem 2 główne numery z orange do play.
W najgorszym razie wrócę do orange i ponownie przeniosę do play.
Możesz doładować te numery?zapytanie pisze:W najgorszym razie wrócę do orange i ponownie przeniosę do play.
I jakie masz info po wpisaniu kodu *111*49*1 ?
Doładować jeszcze nie próbowałem.
Natomiast już z rana tym kodem sprawdzałem i tam info jest w porządku.
Natomiast już z rana tym kodem sprawdzałem i tam info jest w porządku.