• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 534 z 692
  • 1
  • 532
  • 533
  • 534
  • 535
  • 536
  • 692
 #882189  autor: Razor556
 10 sie 2016, 18:57
gepard pisze:Zaskoczę Cię, każdy miał :) Każdy kto dostał tą taryfę.
To tym bardziej nie rozumiem, czemu nie mogli napisać w mailu po prostu 7GB albo jakieś 5+2... Potem się ludzie zastanawiają czy to jest zamówiona oferta czy jakaś inna. W każdym razie dzięki za odpowiedź :D
 #882237  autor: kkyyoo
 11 sie 2016, 09:10
@Ruben, dzięki za informacje. Skłaniałem się do tej oferty z kontraktem na 2 lata, ale chciałem się dowiedzieć jakie są trendy.
Dzięki za dokładne wyjaśnienie - będę próbował dzisiaj do nich dzwonić i walczyć o tą taryfę.
 #882257  autor: chomikwasz
 11 sie 2016, 10:07
Ruben pisze:@kkyyoo,
Przede wszystkim musisz określić swoje potrzeby i tym się kierować a nie tym co innym się opłaca.
Ja wybrałem ofertę 14,99pln netto. Fakt, że wtedy nie było jeszcze obecnej 25pln na czas nieokreślony i proponowano mi 29pln na czas nieokreślony. Dzisiaj postąpiłbym podobnie. Poza tym, jeżeli wybrałbym umowę na czas nieokreślony 25pln, to w ciągu tych 2 lat przepłaciłbym ~160pln więc nie jest to majątek.
7GB na telefon jest dla mnie aż nadto dużo więc nie miałem obaw przed podpisaniem aneksu na 2 lata. Bardziej miałem obawy co do samego Play, bo miałem sporo zastrzeżeń odnoście działania w roamingu krajowym.
Oferty tanieć raczej nie będą a nawet jeśli, to będą to niewielkie kwoty w porównaniu do innych wydatków więc jakaś głęboka analiza nie jest do tego potrzebna. Podobnie nie miałem obaw wchodząc 2 lata temu do programu Plusa smartdom. Teraz wiem, że dzisiaj ten program nie jest dla mnie więc z niego wyszedłem. Jeżeli znasz swoje potrzeby, to decyzja nie będzie trudna.
Nie wiem jak wyliczyles 160zł różnicy. Bo mi jak liczę wychodzi (25-24,50)*24mc = 12zł
Co do pytania czy na firmę można brać ofertę indywidualną. TAK MOZNA klient indywidualny też dostaje fakturę z VAT i nie ma znaczenia na kogo ona będzie. Nie można za to brać oferty dla firm na indywidualną osobę.
Z doświadczenia wiem (firma od 10 lat w Play i 25 w orange) że wszystkie oferty indywidualne czy to komórki, internet stacjonarny dla klienta indywidualnego zawsze jest lepsza cenowo. Chybabze firma na 30-100 tel.to może wtedy jest inaczej w co i tak wątpię
 #882264  autor: Ruben
 11 sie 2016, 10:45
@chomikwasz, różnicę podałem pomiędzy ofertami dla firm 14,99pln netto a popularną obecnie 25pln brutto.
Owszem na firmę można wziąć ofertę indywidualną pod warunkiem, że jest ona dostępna dla firm. Popularna oferta za 19,50pln była dostępna wyłącznie dla indywidualnych.

Co do atrakcyjności ofert dla firm i indywidualnych, to do niedawna było tak, że to dla firm oferty były zdecydowanie atrakcyjniejsze. Sam od 3-4 lat korzystałem z oferty za 10pln netto (no limit Play, stacjonarne, 400min, 0,5GB) i nie widziałem oferty korzystniejszej cenowo dla indywidualnych. Teraz trend się odwraca, być może ma to związek z koniecznością rejestracji kart SIM, bo szczególnie prepaid ostatnio zyskał.
Dla firm od 3 SIM dostępne są oferty no limit+ pakiet 7-10GB za średnio 15pln netto. Przy kontraktach większych zejść można jeszcze niżej. W ofertach dla indywidualnych dla nowych klientów jeszcze takich ofert nie ma. Ceny usług spadły do takiego poziomu, że różnice są już naprawdę niewielkie.
Atrakcyjność ofert dla większych kontraktów nie polega na jak najniższej cenie za no limit. Użytkuję kilka numerów z dużego kontraktu (150SIM) i tutaj jest duuuży pakiet złotówek do wykorzystania także na połączenia międzynarodowe a chyba największa atrakcyjność polegała na ofercie telefonów, były znacznie tańsze.
 #882275  autor: Tabalugatoja
 11 sie 2016, 11:43
Wczoraj zadzwoniłem do play'a bez wypowiedzenia umowy i po krótkiej rozmowie z panią konsultantką przełączono mnie do działu utrzymania klienta. Tam wynegocjowałem ofertę za 55zł wszystko nielimitowane + 5 gb internetu, a Samsung Galaxy A5(2016) za 619zł. Facet z działu utrzymania klienta powiedział, że dał mi rabat na telefon i przy rabacie telefonicznym nie może dać mi go również na abonament. Zapytałem jeszcze o tindala i bez problemu go dostałem. Jak sądzicie, jest jeszcze możliwość otrzymania lepszej oferty po wypowiedzeniu umowy?
 #882276  autor: bed
 11 sie 2016, 11:57
bed pisze:Zaopiniujcie mi, proszę... Czy oferta przedstawiona poniżej to dobry deal:
- 49,90 zł netto
- no limit (komórki, stacjonarne, sms, mms)
- no limit net (10 GB, a potem 1 Mb/s)
- Galaxy J5 2016 za 119 zł netto
Podpowie ktoś? :P
 #882283  autor: gesiowy
 11 sie 2016, 12:26
Witam.
Chciałbym się dowiedzieć czy w moim przypadku ---

Taryfa ->> FORMUŁA SMARTFON UNLIMITED 59,99
Promocja ->> RePlay FORMUŁA UNLIMITED na zawsze extra
Kwota ->> 49,99 / mc
Szczegóły ->> 10 Gb / mc ( z lejkiem DO 8kbs... :( ) no limit - sms, mms, min stacj, min kom
Umowa ->> bezterminowa ( odnawialna co miesiąc)

mogę coś negocjować? juto ma dzwonić do mnie dział utrzymania, i nie ukrywam że zależy mi na zostaniu przy aktualnych ustaleniach poza tym jednym - nędznym lejkiem który zamieniłbym na 1Mb..
(choć płacić mniej to też miło :-))
Proszę jeszcze mi powiedzieć, czy jeśli złożę wypowiedzenie na początku miesiąca, to powiedzmy bliżej końca, mogę "wycofać" wypowiedzenie? i nie będzie miało to wpływu na dalszą umowę? ma to mieć na celu wywołanie zaangażowania w dziale utrzymania i ew. gdy nie usatysfakcjonuje mnie żadna opcja, to żeby nie stracić aktualnych ustawień, wycofać wypowiedzenie żeby ew. spróbować w następnym miesiącu. I czy powtarzanie takiego czegoś - wypowiedzenie / wycofanie wypowiedzenia, powtarzane co miesiąc może mieć jakiś wpływ? -

Pozdrawiam
Grzegorz
 #882290  autor: gepard
 11 sie 2016, 13:02
Tabalugatoja pisze:Zapytałem jeszcze o tindala i bez problemu go dostałem. Jak sądzicie, jest jeszcze możliwość otrzymania lepszej oferty po wypowiedzeniu umowy?
Tidal, nie Tindal, jest dla każdego dostępny za darmo, każdego kto aktywuje go w Play24.
Na tą chwilę promocja trwa do końca września, a co dalej nie wiadomo.
 #882296  autor: Tabalugatoja
 11 sie 2016, 13:39
Po kolejnej rozmowie z play i przejściu przez panią z działu utrzymania klienta zostałem do przełączony do osoby, która "może więcej". Dostałem od niej ofertę 65 zł w tym 6 miesięcy gratis, wszystko nielimitowane + 5GB internetu i telefon w tej samej cenie co wcześniej czyli 639 zł(Samsung Galaxy A5(2016)). Kontrofertą jest t-mobile gdzie dostałem abonament 69.99 zł w tym 6 miesięcy za 1 zł, wszystko nielimitowane + 5GB internetu ale telefon za 399zł. Wypowiedzenia nie składałem, nie wiem czy możliwe są lepsze warunki po złożeniu wypowiedzenia. Jeśli nie to się nie zastanawiam i przechodzę do t-mobile. Wczoraj przedłużałem umowę dla mojej mamy i dostałem od nich(od SUKu) abonament 59.99 zł wszystko nielimitowane + 7GB internetu, a ten sam telefon za 300zł. Ktoś mógłby coś doradzić? Byłbym wdzięczny :)
 #882303  autor: emitar
 11 sie 2016, 14:07
Aż chciałoby się coś 'ostrzej' napisać, ale niestety nie można. Do wszystkich osób piszących 'ktoś doradzi', 'ktoś napisze czy warto', itp.
Siedzicie na forum, widzicie jakie są oferty tak trudno wziąć kalkulator (jak ręcznie nie umiecie liczyć) i sprawdzić czy oferta jest dobra?
Skoro taki sam abonament bez telefonu kosztuje 50 zł, a z telefonem 70 zł + słuchawka 499 to musisz zrobić takie działanie (w przypadku abonamentu z telefonem na 24 miesiące)
70*24+399=y
y - cena rynkowa telefonu / 24 = abonament 'bez telefonu'
jeżeli wartość jest podobna/zbliżona do wartości samego abonamentu to oferta jest normalna. wychodzi na to samo jakbyś miał abonament bez telefonu, a telefon kupił na wolnym rynku. jeżeli jest mniej to teoretycznie wychodzi ci lepsza oferta niż bez telefonu (teoretycznie bo przez 2 lata oferta może się zmienić i zamiast 50 zł przejdziesz na taki sam abonament za 40 zł).
Ludzie to żadna filozofia.
 #882337  autor: IreuN
 11 sie 2016, 18:39
Myślicie, że jest jakaś szansa dostać tą Solo+ za 25zł przy przenoszeniu umowy?

Edit: Zadzwoniłem do nich, powiedziałem ,ze mam już jeden numer i chciałbym przenieść dwa kolejne, i czy z tego tytułu mógłby mi coś lepszego zaoferować niż to co jest na stronie. NIE JEST :x

Próbować dzwonić jeszcze raz do nich?
Ostatnio zmieniony 11 sie 2016, 19:48 przez IreuN, łącznie zmieniany 1 raz.

No limit 4.0, 2GB za 50zł => No limit, 7GB za 25zł. ;)
 #882348  autor: bed
 11 sie 2016, 19:40
Sytuacja: wizyta doradcy biznesowego umówiona na dziś, facet nawet nie zadzwonił że go nie będzie a osoba która ma kompetencje do zajmowania się podpisywaniem wszelkich umów takiej treści gnała z drugiego końca Polski, żeby około 16 być na miejscu bo szanowny Pan podobno pracuje do 18. Myślicie, że z tego powodu da się wynegocjować lepsze warunki? Dla mnie to jest trochę kpina z klienta...
 #882351  autor: Wiola_K
 11 sie 2016, 20:55
Godzinę temu zadzwoniła Pani i 3 miesiące przed końcem umowy dostałam słynną ofertę za 25 zł. A jeszcze wczoraj dzwonił facet z firmy zewnętznej i proponował to samo za 45 zł. na 2 lata
 #882358  autor: skyer001
 11 sie 2016, 22:25
Witam ponownie
Jestem od połowy stycznia na ofercie 29.99 no limit/5GB
Przeczytałem, że pojawiła się nowa oferta solo M za 25zł 7GB
Zadzwoniłem 2 razy do DUK i niestety bez wypowiedzenia nie dało rady.
Za pierwszym razem Pan jakiś półprzytomny proponował za 29.99 2 GB internetu
Za drugim razem zagrałem w otwarte karty, że wiem o takiej ofercie, że to samo się ma na kartę bez umowy.Pan powiedział, że zna, ale na moim koncie nie jest widoczna.
Składam zatem jutro kolejne wypowiedzenie:-)

Edit: Trzecia próba i usłyszałem, że "kolega dostał" tą ofertę, bo była promocyjna i już nie ma.
Ściemniacze:/Idę do Salonu;)
Edit: Czwarta próba po zarejestrowaniu wypowiedzenia również nieudana:/Na odpowiedź, że mogłaby mnie zatrzymać kwota 25zł tak jak jest w ofercie na kartę zero zainteresowania ze strony konsula:/
Edit : Piąta próba zakończona sukcesem:-) Trafiłem na miłą Babeczkę, zapytałem wprost czy oferta solo+ jest dla mnie dostępna i bez problemu dostałem:-)
Próbujcie do skutku!

Mógłby mi ktoś odpowiedzieć, dlaczego w aplikacji play 24 znikła informacja o pozostałym pakiecie internetu i nielimitowanych sms i połączeniach?
Obrazek[/url]
 #882710  autor: Wiola_K
 14 sie 2016, 20:44
Ja też nie mam tych danych. Napisałam na Facebooku. Zaproponowano mi tylko kod *107# na sprawdzanie neta. Reszta no limit więc chyba nie ma problemu.
 #882734  autor: IreuN
 15 sie 2016, 00:52
Po kolejnym okresie rozliczeniowym już jest. ;)

Obrazek

No limit 4.0, 2GB za 50zł => No limit, 7GB za 25zł. ;)
 #882747  autor: Wiola_K
 15 sie 2016, 09:42
W wersji komputerowej jest cały czas a w mobilnej nie. Pocieszenia że będzie
  • Strona 534 z 692
  • 1
  • 532
  • 533
  • 534
  • 535
  • 536
  • 692
  • 1