• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #881321  autor: wlodarek1
 05 sie 2016, 20:46
Kupiłem dziś starter Lycamobile , taki zwykły za 5 zł .
Po włożeniu karty SIM ukazał się napis PLUS co mnie ucieszyło ponieważ zasięg plusa w moim miejscu zamieszkania jest dobry i jest sansa na LTE .
Tylko gdzie teraz zarejestrować ten starter ;
oni pisz na stronie lycamobile.pl by napisać do nich maila i dołączyć do niego skan dowodu osobistego . Nie mam na takie coś ochoty . Piszą oni tam też że rejestracji można dokonać u "partnerów " tej sieci . Starter kupiłem w sklepie ŻABKA ale pani w tym sklepie nie zajmuje się rejestrowaniem prepaidów . Które więc instytucje są partnerami tego lycamobile , by u nich zarejestrować ich prepaid :?:
Z góry dzięki za pomoc :D

Było ; siemens C 25 , siemens C 65 , motorola C 168 , SE T280I , Samsung D900I. SE HAZEL , PRESTIGIO 4500 , NOKIA 520 , LG G3S .
Teraz jest MOTO X PLAY
 #881595  autor: wlodarek1
 07 sie 2016, 15:39
Już zarejestrowałem ich starter poprzez ich stronę internetową :D
Ale nie ma w ogóle transmisji danych przez tą kartę sim tego lycamobile :!:
Skonfigurowałem ją jako domyślną dla transmisji danych , zasięg jest dobry , połączenia
głosowe działają prawidłowo , ale obok słupka ich zasięgu nie ma żadnych literek :!:
Ani LTE ani 3G , ani H+ ani nawet E :oops:
Mój smartfon to MOTOROLA X PLAY , gdy zajrzałem w nim do ustawień sieci komórkowych
to tam gdzie jest opcja ustawień APN - jest pusto .
Od wczoraj próbuję dodzwonić się na ich infolinię "322" ale pomimo kilku długich prób i wczoraj i dziś - wysłuchuję tylko melodyjkę :cry:
Jak skonfigurować internet lycamobile w urządzeniu MOTO X PLAY :cry: :?:

Było ; siemens C 25 , siemens C 65 , motorola C 168 , SE T280I , Samsung D900I. SE HAZEL , PRESTIGIO 4500 , NOKIA 520 , LG G3S .
Teraz jest MOTO X PLAY
 #881655  autor: Kryniczanin
 07 sie 2016, 19:55
Jaki plus.

Nie masz zielonego pojęcia nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Plus to 260-01 Lyca to SIM 260-09.

Karta Lyca zalogowana do Plusa faktycznie siedzi w roamingu.
 #881657  autor: f0ku5
 07 sie 2016, 20:06
Yy OK, spoko, nie unoś się ;-)
Myślałem, że działa to jak każdy inny MVNO, a nie jakieś tam roamingi.
 #881661  autor: Kryniczanin
 07 sie 2016, 20:09
Na ten model przerzuca się Virgin.

Dużo bardziej korzystny dla MVNO opa pozwala szybko zmienić partnera roamingowego.
 #881991  autor: jutek
 09 sie 2016, 15:17
Najgorzej jeśli Play zacznie traktować połączenia do Virgin jako pozasieciowe (nie będzie można dzwonić do Virgin w ramach Stanu Darmowego).
 #882763  autor: wlodarek1
 15 sie 2016, 11:28
Wiecie co się stało ; gdy w zeszłą niedzielę bawiłem się w konfigurowanie APN-u dla LYCAMOBILE -
- to zeżarło mi z konta PLUS-a .... 58 zł . Zorientowałem się o tym dopiero wczoraj po wpisaniu
*100# wyskoczyło ... 24 zł , o wiele mniej niż być powinno .
Zkontaktowałem się zaraz z infolinią plusa - 601102555 a pan na infolinii poinformował mnie że w zeszłą niedzielę czyli 7 sierpnia miałem połączenie internetowe poprzez kartę sim plusa od godz 7 rano do godz 15 . Pakietu internetowego żadnego w plusie nie mam , więc ciągneło kaseę z konta :!: :roll: Bo to jest tak ; mam w fonie 2 karty sim jedna z plusa [taryfa mix6] i druga od zeszłem soboty z lycamobile , którą wsadziłem z zamiarem korzystania z pakietów internetowych , które są tam dość korzystne . 3 GB za 10 zł to lepiej niż w plusie 1 GB ZA 13 zł .
Gdy w zeszła niedziele pisałem posty tu na forum , potem wpisałem ręcznie do ustawień APN -
- data.lycamobile.pl - to w tym czasie poszło mi 58 zł z karty sim plusa . :!: Radźcie - co teraz zrobić by je odzyskać :| :?: :!:

Teraz jest MOTO X PLAY
 #883809  autor: bolek2004
 22 sie 2016, 19:46
Patrzyłem na stronie lyca i są jakieś punkty stacjonarne:
http://www.lycamobile.pl/po/resellers
Zaznaczamy tylko v przy rejestracja kart sim. U mnie w mieście pojawiło się kilka pozycji, przeważnie to jakieś sklepy gsm. Ciekawe czy w praktyce można tam zarejestrować choć i tak bym tego nie zrobił, jakoś nie mam zaufania do takich punktów.
Mogliby pomyśleć nad jakąś poważniejszą instytucją typu Poczta Polska czy coś.
Jeśli komuś uda się zarejestrować kartę w punkcie stacjonarnym to niech da znać w tym wątku.
Sam mam kartę Lyca ale się zastanawiam czy ją w ogóle rejestrować.