• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #88088  autor: Szczepanek
 24 lip 2006, 19:51
Witam !
Mam dylemat jaki telefon kupić...Do wyboru mam trzy telefony Sony Ericson K700i,Nokie 6600 oraz motorolke v3 i tu pojawia sie problem nokia fajny telefonik bo mam w rodzinie jedną 6600,Zas sony ericson jest zajebistym telefonikiem miałem już dwa t630 oraz k500i...a v3 jest to coś nowego miałem ją w rękach pare razy ale to było dawno:/ i to pojawia sie pytanie,jaki telefon mam wybrać? myśle że może coś mi doradzicie...

#88089  autor: patyk
 24 lip 2006, 19:53
Nokia od zawsze mi się podoba ale raczej juz SE jest lepszy technologicznie a Motka śliczna więc zależy co sobie najbardziej cenisz w telefonie ?

Idea - Łączy z ludźmi !

#88090  autor: Szczepanek
 24 lip 2006, 19:59
To znaczy ja myślałem o v3 cały czas,potem zaś doszedł k700i a teraz nokia i mam problemik jednak myśle że wybiore v3 a potem zawsze można wymienić...ponieważ ceny tych fonów są podobne lub tańsze.

#88092  autor: patyk
 24 lip 2006, 20:06
Ja tez wybralbym motorole bo bardzo mi sie podoba i ma najlepszy wyswietlacz oraz MP3. SE jakos do mnie nie przemawia a Nokia jest fajna ale V3 nie przebija. Więc jak Ci też się podoba to bierz Motorole :)

Idea - Łączy z ludźmi !

#88096  autor: przemek910
 24 lip 2006, 20:08
Sony Ericsson K700i

+ Aparat
+ Wyświetlacz duży (176*220 65,000kol)
+ 40 głosowe dźwięki polifoniczne
+ mp3,; Wideo mpeg4
+ Bt
+ Irda
+ Mozliwość polączenia z kompem poprzez kabel USB i RS232
+ 40 MB pamięci
+ Radio

- Klawiatura mało wygodna
- Nienajlepsza Bateria
- Irytująca zaślepka na wejście ładowarki i zestawu słuchawkowego
- Brak kart pamięci

------------------------------------------------------

Motorola V3

+ BT klasy 10 (100M)
+ Dobra bateria
+ Oryginalny Wygląd
+ płaska obudowa
+ MP3
+ dobry wyświetlacz

- Duzy Minus za brak kart pamięci :!:
NIE można rozszerzyć pamięci :!: Tylko 5MB
- Dosyć skomplikowane menu

----------------------------------------------------

Nokia 6600

+ Symbian - praktycznie nie ograniczona personalizacja :)
+ Slot na karty pamięci
+ Duzy ekran (taki jak w k700i)
+ Nie wiesza się ani nie restartuję samoczynnie

- Gabaryty
- Średnia bateria

Z tego wszytskiego polecam Ci 6600 - ew. gdy nie zalezy ci na symbianie bierz K700i - V3 zdecydowanie odradzam :smt011

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#88099  autor: Osk92
 24 lip 2006, 20:19
Podpiszę się pod słowami Kindziora- V3 na początek do widzenia. 6600- jesli masz zapał do grzebania w aplikacjach i bawieniu się nimi w telefonie to Nokia będzie dobrym rozwiązaniem- niestety jest duża.
K700 jest już dość stary choć nadal reprezentuje wysoki poziom wyposażenia :)
Ja stawiam na SE chociaż ta Nokia mnie irtyuje 8) Musiałbym stanąć przed faktem dokonanym :)
A nic innego do wyboru nie ma :?:

#88100  autor: patyk
 24 lip 2006, 20:22
Osk92 pisze:Podpiszę się pod słowami Kindziora- V3 na początek do widzenia.
Czemu do widzenia ? Może nie każdemu od razu zależy na symbianie czy innych funkcjach. Może zwyczajnie chodzi o wygląd telefonu. Uważam że niewybrednym V3-ka spokojnie wystarczy i zaspokoi wymagania.

Idea - Łączy z ludźmi !

#88106  autor: Osk92
 24 lip 2006, 20:28
Bo to ja mówie czego bym nie chciał, a nie włażę mu w (|) i pisze o każdym telefonie jak najlepiej żeby chłopak jeszcze większy mętlik miał :mrgreen:

Nie ma w tym poście aluzji do nikogo- napisałem to co myslę o tym pytaniu mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem :)

#88107  autor: przemek910
 24 lip 2006, 20:28
/\/\oto \/3 niby ma te same funkcje co K700i - da się jeszcze kupić nowego SE K700i - będziesz miał radio bardzo przydatne gdy jedziesz np pociagiem kilka godzin albo chociaż te 40 MB pamięci - w dzzisiejszych czasach to standart o ile nie za mało - a te 5MB to szkoda gadać :!: :smt011

#88113  autor: patyk
 24 lip 2006, 20:32
Prawda jest taka ze sposrod tych 3 fonow ktorego nie wybierze to i tak bedzie zadowolony a sam napisal ze spokojnie moze go zmienic w razie potrzeby :)

Idea - Łączy z ludźmi !

#88116  autor: Szczepanek
 24 lip 2006, 20:36
O a może znacie adresa stronki takiej co można sobie wejsc w munu tela...wiem że są takie bo kiedyś byłem ale już nie pamiętam adresa :smt010 ...i dalej sie zastanawiam co wybrać,może znacie jeszcze jakieś fajne fonuy w granicach te 500-600.Bo mi sie zdaje że w tej cenie wybrałem chyba najlepsze...co prawda k700 jest troche tańszy.Ale piszcie...

#88117  autor: patyk
 24 lip 2006, 20:37
Może napisz co jest dla ciebie w telefonie najwazniejsze ?

Idea - Łączy z ludźmi !

#88120  autor: przemek910
 24 lip 2006, 20:42
http://www.nokia.com.pl/nokia/telefony/ ... 86256.html to samo co \/3 tyle że z radiem.... :?

Faktycznie w tej kategorii cenowej wybrałeś najlepsze fony :!: Moz dolozylbyś coś? Wtedy były by ciekawsze modele ;-)

#88121  autor: Osk92
 24 lip 2006, 20:43
Taaa zdecydowanie najlepsze :roll:

#88122  autor: Szczepanek
 24 lip 2006, 20:43
To znaczy powiem tak...k700i podoba mi się bo ma dużo bajerków(Radio,mp3,itp...) i za to cenie soniaki,Nokia jest telefonem takim "sztywnym" jest fajna ale nie to samo co soniaki,a v3 to jest napewno najnowsza technologia...dla mnie telefon może mieć bajerki,jeżeli ma to je używam jeżeli nie to nie.Dziwny ze mnie człowiek :smt006

#88124  autor: Osk92
 24 lip 2006, 20:46
Raczej normalny. Poza tym własnie sobie odpowiedziałeś na pytanie- K700 chyba cie najbardziej interesuje. Pewnie za niedługo dostaniesz wysyp innych fonów jak Samsungi, Sagemy i jeszcze inne :wink:

#88125  autor: patyk
 24 lip 2006, 20:46
W takim razie obstaje przy Motoroli :D Ja przy takim wyborze wybrałbym właśnie ją :)

Idea - Łączy z ludźmi !

#88127  autor: przemek910
 24 lip 2006, 20:48
Uzasadnij czemu?? Tym że jest cienka (w obu znaczeniach tego slowa) i jest z klapką?
mamy mu doradzić co najlepsze a nie co najładniejsze ;-)

#88128  autor: patyk
 24 lip 2006, 20:50
1. Z wygladu jest na prawde ladna
2. 256 tys. kolorow ekranu
3. Odtwarzacz MP3

I mi osobiscie niczego wiecej nie potrzeba oprocz Push to talk ale zaden z tych fonow tego nie ma :)

Idea - Łączy z ludźmi !

#88129  autor: przemek910
 24 lip 2006, 20:51
ta zmieścisz tam jedną mp3 i doopa z odtwarzacza :smt005 a ludzkie oko nie da rady zauwazyc roznicy pomiedzy 65 tys kol a 256 tys ;-)