Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
Model telefonu
A jest taki? Z tego co wiem nie ma.lee pisze:...Patrzę na modemy i co... nie mam usb sticka z cat 6...?
Nie, a Huawei ma opcje wymuszania tylko w sofcie zmodyfikowanym. W fabrycznie oryginalnym takiej opcji brak.lee pisze:...Druga sprawa opcja wymuszenia jest dostępna w sprzęcie huawei czy takie np. Zte też to ma?...
Fmobile pisze:Używam teraz starej anteny 800-2100 - poprzednia 1800-2100 nie złapie LTE800
LTE800 do stacji 6 km -108 dBm
To nie wiem co to za stacja?
Jestem chyba w najgorszym możliwym miejscu ( środek 3 stacji PLAY 4 km / 5 km / 6 km)
Stacje te bliżej są najbardziej obciążone. Co chwile przeskakuje na inną stacje.
Może Play to czyta i coś tu postawi. Najbardziej zależy mi na tym operatorze.
Co mogę teraz zrobić? Zmienić na Plusa lub T-M - działają najlepiej.
Mogę też kupić porządną antenę (wydatek 150 zł) - powinno przekroczyć 10 MB/s i byłbym już zadowolony.
Ja mam taki sam z IMT HL kupiłem z rok temu za ok 120 zł Żadnych problemów!harys pisze:Polecam jednak wersje e3372s-153, jest przyjaźniejsza w konfiguracji i modach. Do tego skoro z kasą krucho to moze poszukaj na aukcjach czy ogłoszeniach. Ja swojego trafiłem za 90zł, używany 2 miesiące
2375010 to LTE1800 7,5 km do stacjiPawrzes pisze:2375010 to LTE1800 Goczałkowice-Zdrój. Ta antena jest jakaś kiepska, dobra panelowa antena zewnętrzna wzmacnia sygnał z konkretnego kierunku. Marny upload w LTE świadczy o marnych parametrach sygnału, aby ocenić rzeczywiste osiągi stacji trzeba robić testy w zasięgu dobrego sygnału blisko stacji.