Hej! Pisze do was, bo niedługo będę posiadaczem 6230i i chciałbym się uzbroić w dobre akcesoria. Aktualnie posiadam adapter bluetooth, którym łączę się z 6310i i jestem z niego zadowolony ze względu na swobodę. Z opini, które wyczytałem na tym forum, wynika, iż nie jest on najlepszym wyjściem jeśli chodzi o wgrywanie mp3? Poproszę o wasze doświadczenia na tym polu - tzn jak długo wgrywa się na telefon np. 100MB mp3 przez bluetooth a ile przez kabel(na jaką kartę wgrywacie(producent i pojemność) i którym kabel - CA-53, DKU-2, a może jest już ktoś posiadaczem kabla CA-70 - który na europejskiej stronie Nokii pasuje do 6230i http://europe.nokia.com/nokia/0,,83227,00.html?s=6230i - to kabel który ma wtyczkę pop-port i do ładowania - poproszę o opinie o nim - jak to się ma do żywotności baterii, jeśli podłączamy telefon do komputera - przerzucając pliki jednocześnie ładując baterię).
Z łączności z kompueterem będę korzystał zarówno do przerzucania mp3 jak i do pisania smsów itp - więc małe i duże pliki. Kóry kabel ewentualnie polecacie? Czy ktoś zna ich szczegółowe parametry - chodzi o max możliwy transfer. Czy oba Ca-53 i DKU-2 są kompatybilne z Oxygenem?
Jeśli chodzi o kartę pamięci - myślę, że 512 powinno mi wystarczyć. Wybrałem Kingstona MMC+ - dobry wybór? Co wiecie o zmniejszonych wersjach MMC - o dwóch napięciach - jak to się ma do korszystania z nich w 6230i - pobierają mniej energii? a z związku z tym bateria powinna dłużej na nich trzymać - czy nie ma to znaczenia i można kupić zwykłą standardową MMC?
Z góry dziękuję za wartościowe wypowiedzi. Pozdrawiam wszystich 6230iManiaków
Z łączności z kompueterem będę korzystał zarówno do przerzucania mp3 jak i do pisania smsów itp - więc małe i duże pliki. Kóry kabel ewentualnie polecacie? Czy ktoś zna ich szczegółowe parametry - chodzi o max możliwy transfer. Czy oba Ca-53 i DKU-2 są kompatybilne z Oxygenem?
Jeśli chodzi o kartę pamięci - myślę, że 512 powinno mi wystarczyć. Wybrałem Kingstona MMC+ - dobry wybór? Co wiecie o zmniejszonych wersjach MMC - o dwóch napięciach - jak to się ma do korszystania z nich w 6230i - pobierają mniej energii? a z związku z tym bateria powinna dłużej na nich trzymać - czy nie ma to znaczenia i można kupić zwykłą standardową MMC?
Z góry dziękuję za wartościowe wypowiedzi. Pozdrawiam wszystich 6230iManiaków