Kryniczanin pisze:TM na tyle rzeczy było gotowych...
W strzelaniu bajek są mistrzami.
Tak, w propagandzie i alternatywnym przedstawianiu rzeczywistości Niemcy zawsze byli najlepsi.
p2225 pisze: T-mobile pewnie na początku przyszłego roku.
To tylko Twoje pobożne życzenie. Moim zdaniem tak nie będzie. T-mobile nawet nie rozpoczęło jeszcze na dobre trial-a interkonektu IP z Orange, a mamy już sierpień za pasem. Patrz, ile trwają triale z Plusem i Playem. W wątku o HD Voice przewijają się wpisy o HD Orange<->Plus lub Orange<->Play a o Orange<->T-mobile cisza.
Jak Orange uruchomi produkcyjnie interkonekt IP z tą różową padaką do końca 2017 roku to będzie dobrze.
tomi81 pisze:jest też dalej niespodzianka - tuż przed wjazdem/wyjazdem z obwodnic Wyszkowa, w Brańszczyku został wybudowany nowy maszt Orange (jest niedaleko od masztu Playa. widać go z drogi). Ładnie zagęszczają sieć

Ten nowy maszt w Brańszczyku to kolejny dowód na to, że w T-mobile, a przez nich w N! nie jest najlepiej. W tej lokalizacji miał być już w zeszłym roku wybudowany maszt przez T-mobile. Temat jak ostatnio wszystko u różowych: wisiał i wisiał. Nie mogąc się doczekać, Orange w końcu się wkurzyło, w trymiga w tym roku załatwiło pozwolenie i wybudowało własny maszt, paręset m obok.
Jak dla mnie to to całe T-mobile mogą wreszcie sprzedać i zaorać. Infrastrukturę niech odkupi Orange, bazę klientów Play, a częstotliwości po nich na aukcję. Wiem, trochę mnie poniosło, ale ta firma idzie na dno. Ostatnio w końcu, po paru miesiącach udało im się przygotować nowy kontrakt dla firmy, w której pracuję. Kontrakt podpisany, wchodzą nowe warunki i co się dzieje? Wyłączają wszystkim roaming zagraniczny. Ot tak. W lipcu, środek sezonu. Ile zajmuje firmie T-mobile włączenie ponowne roamingu dla kilkuset kart klienta korpo? 5 dni. Profeska.