Znam taki przypadek, że w TM wydawali duplikat SIM, oczywiście po rejestracji numeru, ale gdy przyszedł czas na MNP, to okazało się, że numer nie jest zarejestrowany. 

Bo tam zawsze takie dziadostwo odwalali. Przeniosłem do nich numer na kartę i jak chciałem zabrać numer po kilku miesiącach do innej sieci to tez były problemy. Oficjalnie nie był zarejestrowany. Podobno peselu nie było. Musiałem się z nimi szarpać ze trzy tygodnie zanim mi numer pozwolili przenieść. I akurat ta ustawa o rejestracji bardzo mi sie podoba. Nie będą robili sztuczek z wyrejestrowaniem numeru po przejściu z abonamentu na kartę, w przenoszeniu pomiędzy tmobile i heyah itd. Raczej nie będą mieli teraz jak utrudniać przenoszenia numerów.Rebeliant pisze:Znam taki przypadek, że w TM wydawali duplikat SIM, oczywiście po rejestracji numeru, ale gdy przyszedł czas na MNP, to okazało się, że numer nie jest zarejestrowany.
Tak, musisz go teraz aktywować.zoltan666 pisze:Mam darmowy starter z Plusa w ofercie Ja + Internet na kartę. Zamówiłem, żeby móc czasem skorzystać z Nocnego Transferu. Teraz trochę sytuacja mi się zmieniła i być może ten Nocny Transfer nie będzie mi potrzebny. Ale jednak gdybym potrzebował, a nie chciał numery rejestrować to powinienem ten starter do 25.07 aktywować, bo potem juz będzie konieczna rejestracja, zeby z niego skorzystać?
Ramirez pisze:Bo tam zawsze takie dziadostwo odwalali. Przeniosłem do nich numer na kartę i jak chciałem zabrać numer po kilku miesiącach do innej sieci to tez były problemy. Oficjalnie nie był zarejestrowany. Podobno peselu nie było. Musiałem się z nimi szarpać ze trzy tygodnie zanim mi numer pozwolili przenieść. I akurat ta ustawa o rejestracji bardzo mi sie podoba. Nie będą robili sztuczek z wyrejestrowaniem numeru po przejściu z abonamentu na kartę, w przenoszeniu pomiędzy tmobile i heyah itd. Raczej nie będą mieli teraz jak utrudniać przenoszenia numerów.Rebeliant pisze:Znam taki przypadek, że w TM wydawali duplikat SIM, oczywiście po rejestracji numeru, ale gdy przyszedł czas na MNP, to okazało się, że numer nie jest zarejestrowany.
1. Od kilku tygodni to nie działa.HappyBoy pisze:zalogować się do panelu NJU a potem wprowadzić dane Abonenta i zapisać
HappyBoy pisze:Podczas migracji między Orange <= a => NJU Mobile dane Abonenta są czyszczone
Pracownik salonu bez mojej wiedzy i zgody wprowadził numer dow.osob. do systemu Play!