• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #874622  autor: piowoc
 01 lip 2016, 00:01
Czesc,

bede w Polsce przez 2 tygodnie na koniec lipca i szukam oferty "na karte" z darmowymi rozmowami, SMS i MMS oraz jak najwieksza iloscia danych. Zalezy mi takze aby mozna robic tehtering, czyli udostepniac Internet poprzez moja komorke.
Bedziemy sporo podrozowac, glownie po trasach PKP Intercity, wiec zalezy mi na tym aby zasieg byl dobry. Byloby rowniez super jesliby mozna zamowic karte SIM z wysylka na wskazany adres.
Patrzylem na oferte "Starter 20" NJU Mobile, ale nie mam najmniejszego pojecia na ile jest to dobra siec.

Bede wdzieczny za wszelkie wskazowki.
Pozdrawiam
 #874651  autor: kaspeed
 01 lip 2016, 08:45
Ymm ale numer musisz zarejestrować.Od dziś jest obowiązek rejestracyjny i żaden nowy sim nie będzie działał dopóki nie zarejestrujesz.Ja polecam Orange free na kartę 36gb za darmo + no limit sms i voice :arrow: :arrow:

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:
 #874660  autor: WellDone
 01 lip 2016, 09:34
Ten starter NJU za 20zł bez sensu.

Nie jeżdżę pociągami więc nie wiem jak z zasięgiem, natomiast w Orange Free na kartę jak kolega wyżej napisał będziesz miał najlepiej.

1. Kupujesz starter, najlepiej z taryfą Orange free na karte, jak nie bedzie to bierzesz inny i zmieniasz na nim taryfę wklepujać *101*40#.
2. Doładowujesz za 30zł -dostajesz gratis 6GB na 30 dni
3. Odpalasz pakiet elastyczny na 15 dni - 15zł za nolimit - 15zł za 15GB
Szczegóły tutaj:
http://www.orange.pl/kid,4004523779,id, ... ticle.html

Dzięki temu za 30zł + 5zł za starter masz przez te 2 tygodnie gadania bez limitu i 21GB.
 #874672  autor: asdaf
 01 lip 2016, 10:10
WellDone pisze:Dzięki temu za 30zł + 5zł za starter masz przez te 2 tygodnie gadania bez limitu i 21GB.
Dodatkowo za rejestracje numeru dostaniesz 10GB na 30 dni.
 #874717  autor: piowoc
 01 lip 2016, 14:11
OK, wielkie dzieki!
Jeszcze 2 pytania: czy starter Orange moge zamowic z wysylka na dowolny adres oraz czy w tej ofercie moge robic tethering, czy podlaczyc kilka urzadzen do Internetu poprzez moja komorke?
 #874729  autor: Konoko
 01 lip 2016, 14:34
kaspeed pisze:Ymm ale numer musisz zarejestrować.Od dziś jest obowiązek rejestracyjny i żaden nowy sim nie będzie działał dopóki nie zarejestrujesz.Ja polecam Orange free na kartę 36gb za darmo + no limit sms i voice :arrow: :arrow:
Wg mnie jesteś w błędzie. Artykuł 43 Ustawy o działaniach antyterrorystycznych zmieniający Prawo Telekomunikacyjne wchodzi w życie po 30 dniach od ogłoszenia Ustawy w Dzienniku Ustaw co nastąpiło 24 czerwca. Jak dowiadywałem się wczoraj w różnych punktach różnych operatorów to wiedza w tym temacie jest różna i często niewielka, a proces rejestracji z jej potwierdzeniem może trwać do 10 dni(Plus)
Nie wiem czy starter przesłany za granicę można tam aktywować? teraz i po 24 lipca?
 #874733  autor: piowoc
 01 lip 2016, 14:47
Mowimy o przeslaniu startera na adres w Polsce. Mam zamiar aktywowac go zaraz po przylocie, ale jesli ma to zabrac 10 dni to nie ma to wiekszego sensu dla mnie, skoro bede w Polsce niecale 2 tygodnie. Ta sprawa rejestracji troche mnie przeraza. Musze to potwierdzic.
 #874736  autor: piowoc
 01 lip 2016, 14:52
To nie jest taki problem, bo moge podjechac do salonu Orange w Warszawie i zalatwic to tam, ale chcialbym aby karta dzialala od razu a nie po 10 dniach.
 #874740  autor: - - -asf- - -
 01 lip 2016, 15:04
piowoc pisze:Czesc,

bede w Polsce przez 2 tygodnie na koniec lipca i szukam oferty "na karte" z darmowymi rozmowami, SMS i MMS oraz jak najwieksza iloscia danych. Zalezy mi takze aby mozna robic tehtering, czyli udostepniac Internet poprzez moja komorke.
Bedziemy sporo podrozowac, glownie po trasach PKP Intercity, wiec zalezy mi na tym aby zasieg byl dobry. Byloby rowniez super jesliby mozna zamowic karte SIM z wysylka na wskazany adres.
Patrzylem na oferte "Starter 20" NJU Mobile, ale nie mam najmniejszego pojecia na ile jest to dobra siec.

Bede wdzieczny za wszelkie wskazowki.
Pozdrawiam

Orange free na kartę, uruchamiasz kartę, ustawiasz RWK, potem doładowujesz za 25-30zł i dostajesz 6GB działającego (nie wirtualnego jak w pseudosieci flej) internetu, ja po doładowaniu za 30zł mam w tej taryfie no limit, możesz sobie dokupić elastycznych pakietów internetowych na zasadzie 1zł=1GB=1 dzień ważności.
 #874741  autor: - - -asf- - -
 01 lip 2016, 15:07
WellDone pisze:Ten starter NJU za 20zł bez sensu.

Nie jeżdżę pociągami więc nie wiem jak z zasięgiem, natomiast w Orange Free na kartę jak kolega wyżej napisał będziesz miał najlepiej.

1. Kupujesz starter, najlepiej z taryfą Orange free na karte, jak nie bedzie to bierzesz inny i zmieniasz na nim taryfę wklepujać *101*40#.
2. Doładowujesz za 30zł -dostajesz gratis 6GB na 30 dni
3. Odpalasz pakiet elastyczny na 15 dni - 15zł za nolimit - 15zł za 15GB
Szczegóły tutaj:
http://www.orange.pl/kid,4004523779,id, ... ticle.html

Dzięki temu za 30zł + 5zł za starter masz przez te 2 tygodnie gadania bez limitu i 21GB.

Zdublowałem twoją odpowiedź, dokładnie to samo napisałem koledze, tylko fakt niepotrzebny mu pakiet większy jak 15GB=15dni.
 #874742  autor: Konoko
 01 lip 2016, 15:13
Jak aktywujesz kartę przed 23 lipca to powinna działać od razu bez rejestracji. W salonach firmowych Orange np na Placu Konstytucji zarejestrujesz od razu , na poczekaniu po odstaniu w kolejce ( od kilku minut do kilku godzin). Termin do 10 dni dotyczył punktu Plusa, a nie salonu firmowego.
 #874743  autor: piowoc
 01 lip 2016, 15:16
"Niestety" przylatuje 27 lipca :( Mam nadzieje, ze w salonie Orange w Galerii Mokotow nie bedzie takich kolejek, ale oni maja czynne do 22:00, wiec chyba nie powinno byc tragedii
 #874748  autor: marcinb
 01 lip 2016, 16:23
Spójrz na wybierzorange.pl
Fajna oferta i jasno prżedstąwiona.

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.
 #877914  autor: reboot
 19 lip 2016, 13:08
piowoc - masz telefon dual sim? Jesli tak, to proponuję jedną kartę z rozmowami i smsami a drugą z internetem.
Jedna to starter Play Formuła Minimax, który rejestrujesz, wtedy możesz uzyskać bonus 100 zł, rok ważności konta i 10 GB (przepadną pod koniec miesiąca). No limit w Minimax kosztuje maksymalnie 29 zł, smsy i mmsy maksymalnie 9 zł - wszystko idzie z pakietu bonusowych złotówek.

Druga karta to Play Internet na Kartę - za rejestrację numeru możesz otrzymać bonus 100GB + rok ważności konta.

Oba startery w teorii można dostać za darmo, ale w praktyce kilka złotych kosztuje jeden i drugi, a korzystałbyś z oferowanych przez Play bonusów za rejestrację.

WKS
 #877928  autor: garfield-
 19 lip 2016, 15:13
Najprościej
1. Kup dowolony starter do rozmów Play. lub zamów sobie wcześniej kartę przez alledrogo
1a. ustaw tarfyfę MINI MAX jesli kupiłeś z inną taryfę,
2. Idź do salonu i zgarnij bonus za rejestrację (100pln i 10 GB) - po to trzeba iść do salonu
Masz no-limit, aż na 2 miechy, 10 GB i zasięg wszystkich sieci.
Brakuje GB ? kupujesz kody na allegro lub butelki coli, fanty, sprite. Działa tethering .

Rejestracja: pokazujesz dowód, lub paszport. spisują i tyle. W play robią to migiem, byłem w kilku punktach. W Orange troszkę dłużej to trwa, ale to kwestia 5-20 minut na ten proces.
 #877996  autor: aster
 19 lip 2016, 22:18
piowoc pisze:Bedziemy sporo podrozowac, glownie po trasach PKP Intercity, wiec zalezy mi na tym aby zasieg byl dobry.
Ostatnio jechałem Pendolino/Intercity z Iławy do Warszawy Centralnej i szczerze powiedziawszy to internet z Orange był beznadziejny.

Musiałem się przestawić na tethering z Play, który korzysta także z sieci Plus oraz T-Mobile.

Ogólnie prędkości i jakość usług na trasie pozostawiają wiele do życzenia, ale nad Orange bym już więcej nie marnował czasu...
 #878000  autor: piowoc
 19 lip 2016, 22:32
Czy tylko Play daje zasieg wszystkich sieci?
Czy oferta MINI MAX o ktorej pisze Garfield jest dostepna takze w salonach, czy tez aby dostac bonus musze kupic karte online i pozniej isc do salonu?
Sorry za glupie pytania, ale nie mam pojecia jak to dziala w Polsce :)