• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #877064  autor: lluukk
 14 lip 2016, 08:41
Mam pytanie - jak w temacie.
Mam Play Fresh ze stare ZM i chciałbym zmienić tylko sam numer telefonu ale zachować obecną taryfę. Czy taka opcja jest możliwa?

lluukk
 #877065  autor: aizo
 14 lip 2016, 08:43
Możesz kupić jakiś numer z tą ofertą. Na allegro jest kilka aukcji

Połączenie nie może być zrealizowane.
 #877068  autor: lluukk
 14 lip 2016, 08:47
aizo pisze:Możesz kupić jakiś numer z tą ofertą. Na allegro jest kilka aukcji
Po co miałbym kupować nowy numer jak mam na moim masę godzin do wygadania = prawdziwy no limit za 5 zł rocznie. Chcę tylko zmienić numer telefonu (jeśli to możliwe) a nowy podać tylko tym znajomym jakim chcę (stary znają osoby, które wolałbym aby nie posiadały mojego numeru) ;)

lluukk
 #877070  autor: lluukk
 14 lip 2016, 08:52
serek5555 pisze:Zamiana z numerami nie przejdzie.
szkoda - ale chyba mam pomysł - kupię taki na aukcji a mój sprzedam :D

lluukk
 #877081  autor: lluukk
 14 lip 2016, 09:33
surface123 pisze:Z PlayFresh i zbieraj minuty to raczej nie kupi...
no właśnie - chyba nie da się tak - trudno będę musiał blokować niektórych na poziomie smartfona ;) a pozbycie się tej karty bez możliwości dostania takiej samej taryfy dla mnie nie ma sensu - do mnie na tyle dużo ludzi dzwoni, że praktycznie za 5 zł mam roczny no limit a internet za śmieszne pieniądze mam na drugiej karcie w dual sim-e :D

lluukk
 #877088  autor: slawekt
 14 lip 2016, 09:57
lluukk pisze: Mam Play Fresh ze stare ZM i chciałbym zmienić tylko sam numer telefonu ale zachować obecną taryfę. Czy taka opcja jest możliwa?
Z tego co pamiętam w Play Fresh taka zmiana jest możliwa i kosztuje 150 złotych. Jak trafisz na kogoś ogarniętego w salonie, to jeszcze możesz jakiś fajny numer wybrać... Ja tak zrobiłem parę lat wcześniej :-)
Możesz zresztą sprawdzić w cenniku Twojej taryfy...
 #877107  autor: serek5555
 14 lip 2016, 10:58
Za darmo nie da się, za kasę wg. cennika z 2009 r. liczą sobie 150 zł.
Po 7 latach będzie może taniej, ale nie musi, dlatego najlepiej iść do salonu i wszystko będzie jasne.
 #877152  autor: lluukk
 14 lip 2016, 14:33
aizo pisze:https://www.play.pl/resources/pdf/Cenni ... _Fresh.pdf

Fakt jest, ale czy będzie to możliwe to wątpię.
Może ktoś ogarniety by to zrobił ale myśle,że powiedzą. Nie da się.
SUPEEER :D - jak jest w cenniku (oby aktualnym) to operator chyba musi zrealizować usługę, którą oferuje :) jak nie to jest od tego jakiś Urząd lub w ostateczności sąd. Może nie umieć tego zrobić pierwszy lepszy konsultant, ale w końcu ktoś będzie umiał i pewnie w zgodzie z cennikiem musiał to zrobić. Dzięki !

lluukk
 #877154  autor: goldenmen
 14 lip 2016, 14:51
możę im sie nie chcieć w salonie ale podejrzewam że mogą nie umieć bo watpie zeby ich szkolili z tego jak nikt tego nie robi bo cena tej usługi jest zaporowa i taniej kupić nowa karte
 #877155  autor: Darek_64
 14 lip 2016, 14:52
Ale chłopaki kręcicie,numer można zmienić ale się za to płaci, nie dalej jak miesiąc temu zmieniałem numer w plusie bo się za bardzo rozniósł.Oczywiście nie ma za darmo zmiany a mnie to kosztowało około sześciu dych.Zmiana bezproblemowa i w krótkim czasie się to odbyło.A kupowanie numeru na allegro to totalny idiotyzm.
 #877157  autor: lluukk
 14 lip 2016, 15:04
goldenmen pisze:możę im sie nie chcieć w salonie ale podejrzewam że mogą nie umieć bo watpie zeby ich szkolili z tego jak nikt tego nie robi bo cena tej usługi jest zaporowa i taniej kupić nowa karte
na jakiej "taniej kupionej" karcie będę miał no limit rozmowy do wszystkich za 0,42 zł miesięcznie ???
tu nawet jak zapłacę 150 zł a będę jej używał kolejne 10 lat to mi wyjdzie 1,72 miesięcznie za no limit :) - pomijam spokój od dzwoniących, którzy nie chciałbym aby dzwonili - bezcenny ;)

lluukk