Witam, mam numer na karte w Orange, zamierzam przenieść go do T-mobile, Czy muszę wcześniej go zarejestrować w Orange?
- Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Tak z ciekawości oni kserują dowód przy rejestracji czy tylko wpisują do systemu dane bez robienia kopii?
Rejestrowałam jesienią ubiegłego roku nr w Orange i nic nie kserowali. Oczywiście nie zgodziłabym się na to.
Dzięki, akurat będę musiał rejestrować na paszport i dobrze mieć zapewnienie, że ogólnie nie ma czegoś takiego jak "przymusowe" skanowanie dokumentów. Jak tylko z takim czymś wyskoczą to oczywiście odmówię i nie zezwolę na żadne ksera...
Odnawiam pytanie: czy można zarejestrować numer w chwili przenoszenia go do innej sieci?
Skąd mam tę wątpliwość? Ano z takich zapisów: "każdy użytkownik numeru na kartę w Play, Orange, T-Mobile, Plus lub innej sieci będzie mógł zarejestrować numer w Virgin Mobile. Będzie to równoznaczne z chęcią przeniesienia numeru do naszej sieci."
Skąd mam tę wątpliwość? Ano z takich zapisów: "każdy użytkownik numeru na kartę w Play, Orange, T-Mobile, Plus lub innej sieci będzie mógł zarejestrować numer w Virgin Mobile. Będzie to równoznaczne z chęcią przeniesienia numeru do naszej sieci."
Narazie to RPO skierował parę kwestii z tej całej PiSlamskiej ustawy "antyterrorystycznej" do trybunału konstytucyjnego. Wg RPO narusza konstytucję RP.
1. Trybunał został sparaliżowany
2. Taki wniosek nie powoduje przesunięcia wejścia w życie ustawy
3. Punkt mówiący o rejestracji raczej i tak jest zgodny
4. Jeśli ustawa w całości zostałaby uznana za niekonstytucyjną, to do tego czasu każdy i tak będzie już zarejestrowany, jeśli chce korzystać z komórki, bo wyrok będzie za kilkanaście miesięcy.
2. Taki wniosek nie powoduje przesunięcia wejścia w życie ustawy
3. Punkt mówiący o rejestracji raczej i tak jest zgodny
4. Jeśli ustawa w całości zostałaby uznana za niekonstytucyjną, to do tego czasu każdy i tak będzie już zarejestrowany, jeśli chce korzystać z komórki, bo wyrok będzie za kilkanaście miesięcy.
A jak to się ma do takiej np.: informacji: http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 60#p874854 ? Bo wychodzi na to, że w Play bonus za rejestrację przysługuje tym co przenoszą numer.tyre23 pisze:Nie, to marketingowy bełkot.
Play może dawać identyczne bonusy za przeniesienie, ale nie zmienia to faktu, że numer nadal trzeba zarejestrować u macierzystego operatora.
Dokładnie tak jak pisze maker3. Numer po przeniesieniu będzie zarejestrowany (na tym właśnie polegają te reklamy z wymienianiem konkurencji), ale i tak do przeniesienia numer musi być zarejestrowany u obecnego operatora.auvi pisze:A jak to się ma do takiej np.: informacji: http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 60#p874854 ? Bo wychodzi na to, że w Play bonus za rejestrację przysługuje tym co przenoszą numer.