Z tego co pamiętam oferta rodzinna jaką mi zaproponowano to nielimitowane rozmowy komórkowe i stacjonarne, bez SMSów, chyba większy pakiet internetu i czwarta karta do internetu za 65 PLN.ts1909 pisze:Witam
Pierwszy raz przedłużam umowę w play. w tej chwili mam 3 numery w tzw grupie i płacę za całość 74,99 zł ( w tym mam nielimitowane rozmowy na komorkowe + 10GB netu do podzialu na 3 telefony, natomiast smsy platne). Interesuje mnie coś podobnego, ale przy niższych opłatach. Do ilu mogę zbić tą kwotę? Jak to zrobić? A może korzystniej będzie się przenieść - tylko gdzie? Proszę o poradę
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
maleczki
O odroczeniu nie słyszałem. Przedłużyłem kilka umów i nowe warunki wchodziły w życie zaraz praktycznie tego samego dnia pomimo, że do zakończenia starej umowy było np. dwa miesiące.
O odroczeniu nie słyszałem. Przedłużyłem kilka umów i nowe warunki wchodziły w życie zaraz praktycznie tego samego dnia pomimo, że do zakończenia starej umowy było np. dwa miesiące.
Było - Nokia 1610 (1997r.), Nokia 5110, Nokia 3210, Nokia 3410, Nokia 6100, Nokia 6030, Nokia 6310i, SE K750i, SE K800i, Samsung Wave GT-S8500, Samsung Galaxy SIII, Samsung Galaxy SIII LTE, Meizu MX4. Jest Nokia 6310i, Xiaomi Redmi Note 4 (snapdragon).
Zadzwoniłem ponownie pod *500/8/2 i tym razem bez najmniejszego problemu uzyskałem to, co chciałem, czyli za 29,99 nielimitowane rozmowy wszędzie, 5GB na internet i bezterminową umowę. 

Dziś dostałem słynne już extra za 29.99.
Gość proponował mi na start Solo M za 30PLN, no limit i 5GB netu. Pokręciłem nosem i do tego dorzucił 2GB, jednak umowa 24 miesiące.
Podziękowałem i rzuciłem nazwą promocji z extra w nazwie, od ręki kliknął i jest

Gość proponował mi na start Solo M za 30PLN, no limit i 5GB netu. Pokręciłem nosem i do tego dorzucił 2GB, jednak umowa 24 miesiące.
Podziękowałem i rzuciłem nazwą promocji z extra w nazwie, od ręki kliknął i jest

Z tym opóźnieniem to jest tak, dziś mi wyjaśnił gość, jeśli obniżenie abonamentu jest o kilka PLN wchodzi od razu (miałem tak w maju na jednym numerze, z 39.99PLN na 29.99PLN) natomiast jeśli kwota różnicy jest większa to dopiero pod koniec zobowiązania aktualnego. Nie wiem jak duża różnica w cenie abonamentów skutkuje opóźnieniem, gość nie powiedział po prostu system blokuj natychmiastową zmianę. Trzeba odczekać swoje po prostu, nie da się obejść systemumaleczki pisze:To już wiem, natomiast ze względu na awarię nie mam jak tego sprawdzić - poza tym małżonce - bo to jej numer - konsultantka powiedziała że umowa wejdzie od 14 sierpnia (20 sierpnia koniec zobowiazania) aneks odroczony bo niższe zobowiązanie. Podpisanie Aneksu Odroczonego (pisemnie i na odległość) będzie skutkowało wprowadzeniem nowych warunków w życie najwcześniej na 5 dni przed końcem aktualnej Umowy i nie później niż w ostatnim dniu aktualnej Umowy to info z netu. - czekam na aneks papierowy - jak nie to reklamacja.
Dziwne ale .... Miał ktoś może doświadczenie z aneksem odroczonym?

Coś ten gość ściemniał z tym obniżeniem. Przedłużaĺem umowę na ponad dwa miesiące przed zakończeniem starej z kwoty abonamentu 80 zł i weszła na 29.99 zł tego samego dnia.
Było - Nokia 1610 (1997r.), Nokia 5110, Nokia 3210, Nokia 3410, Nokia 6100, Nokia 6030, Nokia 6310i, SE K750i, SE K800i, Samsung Wave GT-S8500, Samsung Galaxy SIII, Samsung Galaxy SIII LTE, Meizu MX4. Jest Nokia 6310i, Xiaomi Redmi Note 4 (snapdragon).
Piszę co mówił.
Też schodzę z 55PLN na 29PLN i niby mam mieć aktywne na koniec sierpnia.
Co do zasady dostałem dokładnie te same smsy i maile jak przy umowie z 11.05. Wtedy rozmowa po 11 a po 13 już nowe warunki aktywne.
Teraz te same informacje, ostatni mail pt usługa aktywna, ale w Play24 dalej stara taryfa. Jedynie co, to znikły daty podpisania i zakończenia umowy. Może po północy się zmieni? Zobaczymy
Też schodzę z 55PLN na 29PLN i niby mam mieć aktywne na koniec sierpnia.
Co do zasady dostałem dokładnie te same smsy i maile jak przy umowie z 11.05. Wtedy rozmowa po 11 a po 13 już nowe warunki aktywne.
Teraz te same informacje, ostatni mail pt usługa aktywna, ale w Play24 dalej stara taryfa. Jedynie co, to znikły daty podpisania i zakończenia umowy. Może po północy się zmieni? Zobaczymy

Spoko, czasami konsultanci mówią różne dziwne rzeczy, które nijak mają się do rzeczywistości...
Czy orientuje się ktoś jaki są opcje utrzymaniowe w necie mobilnym ze sprzętu i bez sprzętu?
Witam. A jak wygląda przez DUK przedłużenie formuły rodzinnej z telefonem. Pytam dla koleżanki bo w sierpniu będzie mogła przedłużyć ofertę
Nie od dziś znam konsultantów Play i wiem do czego są zdolnimariusz.dytko pisze:Spoko, czasami konsultanci mówią różne dziwne rzeczy, które nijak mają się do rzeczywistości...

Natomiast nadal mam starą taryfę, czyli można przypuszczać, że zmieni się za ponad miesiąc.
Ciekawe, bo data zawarcia i zakończenia umowy zniknęła z P24, wygląda to dokładnie jak na innym numerze z taryfą na zawsze extra.
gepard
W Play24 to też różnie to wygląda, nie wiem od czego to zależy. Jeden mój numer ma stare info ze starą datą zakończenia umowy. Na innym jesst bez dat....
Najważniejsze, że na umowach papierowych, które przesłano pocztą wszystko jest OK i usługi działają prawidłowo. Aktywacja nowych warunków nastąpiła tego samego dnia po kontakcie z DUK.
W Play24 to też różnie to wygląda, nie wiem od czego to zależy. Jeden mój numer ma stare info ze starą datą zakończenia umowy. Na innym jesst bez dat....
Najważniejsze, że na umowach papierowych, które przesłano pocztą wszystko jest OK i usługi działają prawidłowo. Aktywacja nowych warunków nastąpiła tego samego dnia po kontakcie z DUK.
Czołem
Ogólnie sprawę ujmując, w Play mam abo na łączną kwotę ok. 200 zł, wypowiedziałem umowę na dwa numery (łącznie ok 150 zł). Dzwonią z infolinij z propozycjami nieróżniącymi się niczym, od tych z ich strony internetowej.
Interesuję mnie oferta nolimit (rozmowy + net), bez tela. Da radę coś w tym ugrać, w porównaniu z tą dostępną na stronie Playa?
Z góry dzięki za pomoc^^
Ogólnie sprawę ujmując, w Play mam abo na łączną kwotę ok. 200 zł, wypowiedziałem umowę na dwa numery (łącznie ok 150 zł). Dzwonią z infolinij z propozycjami nieróżniącymi się niczym, od tych z ich strony internetowej.
Interesuję mnie oferta nolimit (rozmowy + net), bez tela. Da radę coś w tym ugrać, w porównaniu z tą dostępną na stronie Playa?
Z góry dzięki za pomoc^^
taka oferta nie ma sensu.... na kartę masz no limit i 6gb internetu za 25złmariusz.dytko pisze:Dreascape
Trafiłeś na kiepskiego konsultanta. Zadzwoń jeszcze raz i powiedz, że oczkujesz np. oferty za 29.99 zł full be limitu 5GB internetu i umowa bezterminowa.
Oferta cały czas dostępna - zobacz kilka postów wyżej. Jak będą opory poproś o rozmowę z kierownikiem.
Powodzenia
dostałem ofertę formułę M ale za 65zł i na każdym telefonie rabat 600zł 
czyli iPhona 5s proponowali za 349zł... nie wiem czy dobrze zrobiłem ale nie zgodziłem się.

czyli iPhona 5s proponowali za 349zł... nie wiem czy dobrze zrobiłem ale nie zgodziłem się.
65zł za formułę M to trochę dużo... zobaczę co jeszcze potrafią zaproponować...
Wiem o co chodzi, ale jeszcze wczoraj było pole początek i zakończenie umowy, a data zakończenia 19.08. Po klepnięciu aneksu i otrzymaniu maila z wpisem usługa aktywna te pola znikły, a taryfa jaka była taka jest. Jeszcze pakiety z w trakcie wyłączania zmieniły status na włączone. Na bank się nie odnowiły do nowej umowy, bo GB jest tyle ile powinno z aktualnej umowy, a nie proporcjonalnie przydzielone za te 11 dni do końca okresu rozliczeniowego.mariusz.dytko pisze:gepard
Papiery, poza mailowymi, mają przyjść w przyszłym tygodniu. Może zadzwonię i zapytam o co cmon i powiem, że nie ma zmiany a miała być

Jeśli cenisz wygodę i nie pilnowanie pakietów, dat to warto dopłacić te 5PLN. Dodatkowo masz MMSy, Tidal, a przed wszystkim kredytowanie wszelkich aktywności poza abonamentem. Chcę wysłać sms premium i już muszę patrzeć konto czy styknie, a tak zapłacę na koniec miesiąca raz.lukiii86 pisze: taka oferta nie ma sensu.... na kartę masz no limit i 6gb internetu za 25zł
Wiadomo, każdemu wedle potrzeb

W ofercie na kartę nie ma nielimitowanych wiadomości MMS. Po drugie -lukiii86 pisze:taka oferta nie ma sensu.... na kartę masz no limit i 6gb internetu za 25złmariusz.dytko pisze:Dreascape
Trafiłeś na kiepskiego konsultanta. Zadzwoń jeszcze raz i powiedz, że oczkujesz np. oferty za 29.99 zł full be limitu 5GB internetu i umowa bezterminowa.
Oferta cały czas dostępna - zobacz kilka postów wyżej. Jak będą opory poproś o rozmowę z kierownikiem.
Powodzenia
Nie każdy ma ochotę i czas na doładowania i pilnowanie terminów. Dodatkowo polecenie zapłaty i nie trzeba o niczym pamiętać.
Także każdy wybiera co mu pasuje.
gepard
Tylko w Play24 nic na razie nie zmieniaj! Możesz narobić bałaganu. Poczekaj na umowę papierową.
Wiadomo, jestem świadomym użytkownikiem i nie robię nic na łapu capu.
W sumie jakiegoś parcia nie mam, ale zdziwiła mnie sytuacja zwłaszcza, że w maju poszło w 2-3h od telefonu do zmiany taryfy.
W sumie jakiegoś parcia nie mam, ale zdziwiła mnie sytuacja zwłaszcza, że w maju poszło w 2-3h od telefonu do zmiany taryfy.
Coś Play tego wszystkiego nie ogarnia...
Błędy i krzaki są tam na porządku dziennym, P24 żyje własnym życiem 
Tu jednak gość od razu zaznaczył, nowe warunki od 20.08, w maju babka nic nie mówiła i zmiana poszła od ręki.
Zobaczymy, jak się zbiorę w sobie to zadzwonię na ich partylajn i podpytam.

Tu jednak gość od razu zaznaczył, nowe warunki od 20.08, w maju babka nic nie mówiła i zmiana poszła od ręki.
Zobaczymy, jak się zbiorę w sobie to zadzwonię na ich partylajn i podpytam.