• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #28962  autor: adidas
 06 lis 2005, 11:00
Mam zamiar sobie zmienić telefon i chciałbym żeby to był jakiś niezły kombajn za niską cenę . Czy 3650 (350zł) to dobry fon? i czy opłaca się dopłacać te 100zł za wyświetlacz 65k zamiast 4k - 3660 (450zł)?. Może dozbierać do 600zł i kupić SX1 (mp3 w sumie to nie używam - widzę po obecnym sl45i radia też nie będę chyba używał ale to że chodzą gry z n-gage... to by się przydało ). Jeszcze podstawowe pytanie odnośnie nokii - czy każdy model ma tak że przez podczerwień/bluetooth nie można nic wysłać (miałem w ręku 6310 i 6610i - obydwie posiadają podczerwień a nie znalazłem opcji "wyślij przez IrDA") jeżeli tak to te modele odpadają na wstępie . Aha i ile tonów mają te nokie (bo siemens chyba 40).

#28966  autor: Bobb
 06 lis 2005, 11:17
Nie widziales takiej opcji bo zle szukales :D Moga wysylac przez irde notatki kalendarza i wpisy ze spisu telefonow. A inne Nokie potrafia dobrze wysylac przez irde. Te modele na pewno potrafia :D

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#28969  autor: piotrz
 06 lis 2005, 11:27
do 3660 nie warto dopłacać jeśłli klawiatura Ci nie przeszkadza.w standardzie ma dość ładny wyświetlacz.co do sx1 to bym się zastanawiał, bo ma szybszy procesor, jest mniejszy, ma ładniejszy wyświetlacz i można w nim dużo modyfikacji robić min.zmieniać soft (nie chodzi mi o to, że programy można dodawać, tylko można we własnym zakresie aktualizować soft), dodawać obsługę themesów i wiele innych ciekawych rzczy.
ja bym wybrał sx1!
aha, można wysyłać w tych telefonach rzeczy przez irdę... :)

#28984  autor: webartek
 06 lis 2005, 12:32
A myslałeś nad Nokią 6600..... Jak dla mnie to był by najlepszy wybór..

#28985  autor: piotrz
 06 lis 2005, 12:43
jak Ci nie potrzebne themesy, to nie ma co dopłacać do 6600...jest straaaasznie woooolna :wink:

#29003  autor: adidas
 06 lis 2005, 13:33
Aha sorry biegało mi o dzwonki,loga,tapety itp :)

dodawać obsługę themesów i wiele innych ciekawych rzczy.

jak Ci nie potrzebne themesy, to nie ma co dopłacać do 6600

to SX1 obsluguje themesy czy nie? bo albo cie zle zrozumialem albo zaprzeczasz samemu sobie :) a i co to wlasciwie jest?

#29006  autor: Bobb
 06 lis 2005, 13:54
jak odpowiadasz na wiele postow to korzystaj z funkcji cytuj. Bedzie bardziej przejrzyscie.

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#29029  autor: piotrz
 06 lis 2005, 15:10
adidas pisze:Aha sorry biegało mi o dzwonki,loga,tapety itp :)

dodawać obsługę themesów i wiele innych ciekawych rzczy.

jak Ci nie potrzebne themesy, to nie ma co dopłacać do 6600

to SX1 obsluguje themesy czy nie? bo albo cie zle zrozumialem albo zaprzeczasz samemu sobie :) a i co to wlasciwie jest?
nie zaprzeczam samemu sobie! sx1 NIE obsługuje themesów takich, które można ściągnąć z sieci.jednak można wprowadzić modyfikację, która powoduje to, że menu ma inny "krój" :wink: .jest to co prawda trochę czasochłonne, ale jednak można to zrobić. efekty tych zmian można zobaczyć tutaj, a jak to zrobić jest opisane tu :)

#29206  autor: luukkaassz
 07 lis 2005, 22:00
Jeśli zdecydujesz się na zakup sx1 to sprawdz oprogramowanie - powinno być powyżej 15 bo niższe wersje mają bugi i mogą Ci się bardzo wieszać. Sam mam sx1 i dobrze trafiłem - działa normalnie.

#87500  autor: cema
 23 lip 2006, 11:38
piotrz pisze:.co do sx1 to bym się zastanawiał, bo ma szybszy procesor,
I ty mi powiesz ze sx1 ma szybszy procek niz 3650? Dziwne ze sciaglem pewna gre z komentarzem"gra przeznaczona dla sx1 z bardzo mocno podkreconym prockiem" i u mnie na 3650 bez podkrecania procka dzialala bardzo szybka.To niejedyna taka gra.

Nokia 6610i =>> SE T230 =>> Siemens S65 =>> SE K300i =>> Nokia 3650 =>>NEC e228 =>> Nokia N73 =>> Nokia N95 =>> Samsung G810 =>> Nokia N95 8GB =>> Nokia 5800 =>> SE X10 Mini Pro =>> Motorola Milestone =>> HTC Desire Z

#87566  autor: uśmiechnięty
 23 lip 2006, 13:40
Oczywiście, że Siemens SX1. Nie przepadam za Siemensami, ale sam go bym wybrał.

A jeśli nie on, to Nokia 3660. Warto zapłacić o 100zł. więcej i kupić 3660 zamiast 3650.
A najlepiej, to SX'a :P.

Nokie pliki powinny dobrze przyjmować, bo jakby irda nie działała, to zawsze jest bluetooth, który z pewnością nas nie zawiedzie:p

irda nie działa w takich starszych modelach typu: n 6100, n 6610i, samsung c100, x100, x600, x640 itp.

#87573  autor: Klusek
 23 lip 2006, 13:59
cema pisze:
piotrz pisze:.co do sx1 to bym się zastanawiał, bo ma szybszy procesor,
I ty mi powiesz ze sx1 ma szybszy procek niz 3650? Dziwne ze sciaglem pewna gre z komentarzem"gra przeznaczona dla sx1 z bardzo mocno podkreconym prockiem" i u mnie na 3650 bez podkrecania procka dzialala bardzo szybka.To niejedyna taka gra.
Standardowo SX ma procesor 120MHz, ale można go podkręcić nawet do 210MHz (tylko w nielicznych przypadkach), większość powinna stabilnie chodzić przy 186MHz. A to, że gra działa szybciej na Nokii niż na Siemensie może już wynikać z optymalizacji gry właśnie na Nokie.

Obrazek
Obrazek

#87613  autor: subrock
 23 lip 2006, 16:03
jesli chcesz pograc to bierz nGage, z b. prostego powodu... klawiatury, wiekszosc fajnych gier z tego modelu chodzi na 3650/60 6600 i sx1 ale w te najfajniejsze nie pograsz (chociaz urochmic to spoko sie uruchomia) dlatego ze w zadnym z nich nie bedziesz mogl wygodnie operowac... mam teraz N70 i co mi po 210 mhz skoro klawisze (uklad) nie pozwalaja grac w tony hawka, tomb raidera itp... dobrze ze chociaz w worms da sie pograc... co do wysylania to ngage z np. FExplorer wysyla i odbiera przez BT niemalze wszystko...

wiec jak masz wybierac to tylko miedzy sx1 a ngage...
simens ma ciut wiecej mozliwosci jesli chodzi o modyfikacje softu...
noki nic nie przebije w grach ale po to ja zaprojektowali...

#87628  autor: szczeka
 23 lip 2006, 17:09
skad Ty te ceny wytrzasnales?

sx1 600zl? za 450 mozna miec kompletnego w idealnym stanie..

ja bym bral chyba jednak siemensa.. chociazby ze wzgledu na mp3 i radio.. do tego dochodza wielki mozliwosci modyfikacji.. hrhr, no i kiepski aparat, ale jednak siemens i tak sporo lepszy,.