• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #871540  autor: Shant
 14 cze 2016, 13:32
Witam,
niestety ustanowiłem w telefonie motorola wzór blokady ekranu którego zapomniałem.. debugowanie mam wyłączone, a opcji zapomniałem wzoru nie widze.. jednak ponoć jest możliwość zresetowania ekranu blokady poprzez zablokowanie telefonu przy pomocy google android manager urządzeń. Zablokowałem urządzenie hasłem ale na telefonie nie mam możliwości wpisania czegokolwiek lub nie wiem jak to zrobić.. jest opcja zadwonienia do "właściciela" czyli do mnie.. jak wpisać to hasło na telefonie?

Ps. Posiadam roota na telefonie i TWRP na telefonie, da się włączyć debugowanie z poziomu TWRP? lub jest jakiś inny sposób przy pomocy tego bootloadera na odblokowanie telefonu?
 #871594  autor: ManiacGSM
 14 cze 2016, 18:03
Siema ,a jaki masz model motoroli? Nie wiem, czy tryb recovery mode by Ci pomogł. Ale wiąże się to z tym ,że wszystko co masz w telefonie jest kasowane-telefon prawdopodobnie będzie jakby prosto od producenta.

Przez konto Google, jak bys miał zainstalowany menedżer urządzeń- mógłbyś to zrobić jak by telefon (prawdopodobnie) był cały czas podłączony do wifi lub danych komórkowych. -ale mogę się mylić ,w razie czego mnie poprawcie.

w linku masz przykładowy filmik jak to wygląda-robisz SWIPE i twój telefon jest ''goły'' jak bys pierwszy raz wyciągnął z pudełka. Kombinację klawiszy pomogę Ci poszukać jak odpowiesz jaki masz dokładnie model.

https://www.youtube.com/watch?v=thWwu3yAQko

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.
 #871601  autor: Shant
 14 cze 2016, 18:42
Niestety pozostało mi tylko wipe data.. ciesząc się że i tak dużo plików mam na karcie SD. Po wipe szok... karta była używana jako pamięć wewnętrzna i aktualnie telefon nie chce jej czytać bez sformatowania... mam na niej dużo plików.. jest szansa je jakoś odczytać??? czy straciłem wszystko..
 #871605  autor: ManiacGSM
 14 cze 2016, 18:55
Co do karty pamięci to powiem Ci tylko ,że odzyskiwałem tylko zdjęcia dwoma programami i to tez nie wszystkie. Co do reszty plików na karcie to wolę się nie wypowiadać bo nigdy nie próbowałem.

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.
 #875297  autor: dariawoj
 05 lip 2016, 08:00
Parę miesięcy temu zmieniłam telefon i w starym miałam blokadę ekranu. Wczoraj próbowałam sobie przypomnieć i odblokować ale niestety nie mogę sobie przypomnieć za nic. Nie miałam pytania zabezpieczającego, a do e-maila nie pamiętam hasła. Nie wiem co mam zrobić.. Wiecie jak to odblokować?

http://www.centrala-numerow.trincon.biz/