anonim69 - składałem wypowiedzenia na 2 numery i sam dzwoniłem do DUK bo akurat dzwonią w godzinach gdzie nie mam możliwości odebrać telefonu.
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Interesuje mnie oferta za 29.99 zł full bez limitu 5GB internetu i umowa bezterminowa. Niestety mam jeszce 8 miesiecy do konca mojej obecnej umowy i nie wiem czy juz moge cos w tym kierunku dzialac. Czy orientuje sie ktos na ile miesiecy przed koncem umowy mozna przedluzyc na taka oferte skladajac wypowiedzenie? Dzieki!
Było o tym już mowa.harvy pisze:Niestety mam jeszce 8 miesiecy do konca mojej obecnej umowy i nie wiem czy juz moge cos w tym kierunku dzialac. Czy orientuje sie ktos na ile miesiecy przed koncem umowy mozna przedluzyc na taka oferte skladajac wypowiedzenie? Dzieki!
8m to jeszcze zbyt szybko. Oferty na przedłużenie umowy pojawiają się na 3m przed jej końcem.

przepraszam, za "głupiutkie" pytanie, ale jak napisać wypowiedzenie?
jest jakiś oficjalny druk?
czy np. można mailem kilka słów..?
jest jakiś oficjalny druk?
czy np. można mailem kilka słów..?
Jest oficjalny druk .Wystarczy w Google wpisać wypowiedzenie play
17.VI złożyłem wypowiedzenie 3 numerów. 1.VII zadzwoniła do mnie Pani z DUK i zaproponowała:
1. No-limit rozmowy komórki/stacjonarne, SMS/MMS, 7GB internetu (po wykorzystaniu zwalnia do 1 Mbit/s) za 30 PLN, umowa na 18 miesięcy.
W mailu potwierdzającym mam ofertę "RePlay FORMUŁA SOLO Tylko SIM 18 m-cy + ". Co ciekawe internet to "pakiet internet 5 GB" oraz "Pakiet Smartfon 2 GB extra". Ktoś wyjaśni czym to się różni?
2. No-limit rozmowy do Play, pakiet 100 minut do innych sieci komórkowych, pakiet 100 SMS/MMS do wszystkich sieci komórkowych, pakiet internet 250 MB za 9,99 PLN, umowa na 24 miesiące.
Nazwa oferty to "RePlay FORMUŁA UNLIMITED 100 minut i 100 SMS SIM 24 m-ce".
3. Była też mowa o no-limit rozmowy + internet 250MB ale na to się nie zdecydowałem
1. No-limit rozmowy komórki/stacjonarne, SMS/MMS, 7GB internetu (po wykorzystaniu zwalnia do 1 Mbit/s) za 30 PLN, umowa na 18 miesięcy.
W mailu potwierdzającym mam ofertę "RePlay FORMUŁA SOLO Tylko SIM 18 m-cy + ". Co ciekawe internet to "pakiet internet 5 GB" oraz "Pakiet Smartfon 2 GB extra". Ktoś wyjaśni czym to się różni?
2. No-limit rozmowy do Play, pakiet 100 minut do innych sieci komórkowych, pakiet 100 SMS/MMS do wszystkich sieci komórkowych, pakiet internet 250 MB za 9,99 PLN, umowa na 24 miesiące.
Nazwa oferty to "RePlay FORMUŁA UNLIMITED 100 minut i 100 SMS SIM 24 m-ce".
3. Była też mowa o no-limit rozmowy + internet 250MB ale na to się nie zdecydowałem
Dostałeś taka ofertę z wypowiedzeniem czy bez?sernick pisze:Witam,
Zaproponowano mi przedłużenie umowy z telefonem. Wszystko nielimitowane za 39,99 netto + jeden z poniższych telefonów:
- huawei p8 lite - 1 zł netto
- samsung galaxy j5 - 89 zł
- sony xperia m4 aqua - 139 zł
- lg k10 - 1 zł
Nie znam się, czy to jest dobra oferta czy mogę jeszcze o coś powalczyć?
[quote="calcio23"]No i po przedłużeniu umowy jednak zostajemy w Play z 2 numerami na kolejne 2 lata - abonament 59,99 ( w tym : 4 gb internetu, nielimitowane rozmowy kom, sms i mms ) - 6 miesięcy za 0 zł i LG K10 lte za 1 zł czyli wychodzi średnio 45 zł miesiąc - nie jest źle.[/quote]
Zobowiązanie na 24 czy 25 miesięcy, u mnie warunki identyczne na 25 miesięcy lub to co opisał [b]ryb0s0m[/b]:
No-limit rozmowy komórki/stacjonarne, SMS/MMS, 7GB internetu (po wykorzystaniu zwalnia do 1 Mbit/s) za 30 PLN, umowa na 18 miesięcy.
Zobowiązanie na 24 czy 25 miesięcy, u mnie warunki identyczne na 25 miesięcy lub to co opisał [b]ryb0s0m[/b]:
No-limit rozmowy komórki/stacjonarne, SMS/MMS, 7GB internetu (po wykorzystaniu zwalnia do 1 Mbit/s) za 30 PLN, umowa na 18 miesięcy.
Mogę potwierdzić aktualność oferty Specjalna FORMUŁA SMARTFON Unlimited 14,99 dla Firm tylko SIM - dzisiaj przedłużyłem umowę. W skrócie: abonament 19,99zł netto/mc, no-limit rozmowy + SMS/MMS, 7GB internetu, umowa na 24-mce, 6-mcy gratis. Cena po udzieleniu zgód marketingowych i zgody na e-fakturę. Po uśrednieniu gratisowych miesięcy wychodzi 14,99zł netto/mc (18,44zł brutto na miesiąc). Po pytaniu o jakąś ciekawą ofertę z telefonem usłyszałem gorsze warunki niż na stronie www, więc wziąłem to co chwilę wcześniej wynegocjowałem
. Warunki otrzymałem po złożeniu wypowiedzenia i własnym telefonie. Byłem w ostatnim miesiącu umowy (do 31 lipca) i po opłaceniu już lipcowej faktury (tydzień temu dwa razy próbowałem i ponoć ta oferta było dla mnie niedostępna)...
Za miesiąc kolejna batalia, tym razem nr żony
...

Za miesiąc kolejna batalia, tym razem nr żony

Narka i pozdruffka - abes99 

Jak wygląda opis parametrów oferty za 29,99 5GB na czas nieokreślony. Małżonka dostała dzisiaj tę ofertę tylko ma wejść w życie od 14 sierpnia - nie wiedzieć czemu.
tak ma teraz:
Twój okres rozliczeniowy Okres rozliczeniowy do 20 dnia każdego miesiąca: (zostało 15 dni)
Taryfa FORMUŁA 4.0 Unlimited
Promocja RePlay FORMUŁA 4.0 Unlimited 2 GB (SIM) II +
i żadnej daty zakończenia umowy
tak ma teraz:
Twój okres rozliczeniowy Okres rozliczeniowy do 20 dnia każdego miesiąca: (zostało 15 dni)
Taryfa FORMUŁA 4.0 Unlimited
Promocja RePlay FORMUŁA 4.0 Unlimited 2 GB (SIM) II +
i żadnej daty zakończenia umowy
Tu masz regulamin tej oferty KLIK
maleczki
Ta taryfa o której napisałeś nazywa się FORMUŁA UNLIMITED 49,99 - RePlay FORMUŁA UNLIMITED na zawsze extra.
Wchodzi w życie wciągu 24h. Także u Ciebie to dziwnie wszystko wygląda.
Ta taryfa o której napisałeś nazywa się FORMUŁA UNLIMITED 49,99 - RePlay FORMUŁA UNLIMITED na zawsze extra.
Było - Nokia 1610 (1997r.), Nokia 5110, Nokia 3210, Nokia 3410, Nokia 6100, Nokia 6030, Nokia 6310i, SE K750i, SE K800i, Samsung Wave GT-S8500, Samsung Galaxy SIII, Samsung Galaxy SIII LTE, Meizu MX4. Jest Nokia 6310i, Xiaomi Redmi Note 4 (snapdragon).
Witam
Pierwszy raz przedłużam umowę w play. w tej chwili mam 3 numery w tzw grupie i płacę za całość 74,99 zł ( w tym mam nielimitowane rozmowy na komorkowe + 10GB netu do podzialu na 3 telefony, natomiast smsy platne). Interesuje mnie coś podobnego, ale przy niższych opłatach. Do ilu mogę zbić tą kwotę? Jak to zrobić? A może korzystniej będzie się przenieść - tylko gdzie? Proszę o poradę
Pierwszy raz przedłużam umowę w play. w tej chwili mam 3 numery w tzw grupie i płacę za całość 74,99 zł ( w tym mam nielimitowane rozmowy na komorkowe + 10GB netu do podzialu na 3 telefony, natomiast smsy platne). Interesuje mnie coś podobnego, ale przy niższych opłatach. Do ilu mogę zbić tą kwotę? Jak to zrobić? A może korzystniej będzie się przenieść - tylko gdzie? Proszę o poradę

Umowy przedłużeniowe [RePlay FORMUŁA 4.0 Unlimited....] za 29 i 19 funkcjonują w takiej formie w Play jush ~ od 1,5 roku - generalnie bez kantów - wszystko w cenie, +2gb netu za 10 pln lub bezlimit za 20 pln, działają przekierowania (!), a po zakończeniu okresu oznaczonego przechodzi w umowę bezterminową na tych samych warunkach. Do czego można się przyczepić? Net działający wyłącznie w zasięgu sieci macierzystej! W miastach 0 problemu ale na drodze - lipsko!
I teraz ciekawostka/pytanie: w nowej ofercie przedłużeniowej Play'a "RePlay FORMUŁA SOLO Tylko SIM 18 m-cy +" net składa się z dwóch pakietów 5 + 2 - czy one też działają tylko w sieci macierzystej czy również w roamingu krajowym ???? Czy też działają przekierowania? Czy tez po zakończeniu okresu oznaczonego umowy przechodzi ona w umowę na czas nieoznaczony na niezmienionych warunkach?
Pozdrowienia.
I teraz ciekawostka/pytanie: w nowej ofercie przedłużeniowej Play'a "RePlay FORMUŁA SOLO Tylko SIM 18 m-cy +" net składa się z dwóch pakietów 5 + 2 - czy one też działają tylko w sieci macierzystej czy również w roamingu krajowym ???? Czy też działają przekierowania? Czy tez po zakończeniu okresu oznaczonego umowy przechodzi ona w umowę na czas nieoznaczony na niezmienionych warunkach?
Pozdrowienia.
Chciałam dziś złożyć wypowiedzenie w saloonie 
Uprzejmy Pan jednak wdał się w miły dialog i ... wyszłam z aneksem.
no limit SMS/MMS/kom/stacj - wszystkie sieci
5 GB internetu
umowa na 24 mce. Trochę długo... ale trudno.
Wszystko za 30 PLN.

5 GB internetu
Wszystko za 30 PLN.
Witam. Umowa wkrotce mi sie konczy.
Zastanawiam sie albo nad przedluzeniem ABO bez telefonu (tutaj warunki znam), albo na przedluzeniu ABO z telefonem - Formula Solo M + smartfon - 55zl/msc.
Najkorzystniej cenowo wypada Sony Xperia M4 Aqua. Jest za 289zl. Czy orientuje sie ktos, czy jest mozliwosc ubicia ceny do 1zl w DUK ? (DUK ma sie ze mna kontaktowac).
Zastanawiam sie albo nad przedluzeniem ABO bez telefonu (tutaj warunki znam), albo na przedluzeniu ABO z telefonem - Formula Solo M + smartfon - 55zl/msc.
Najkorzystniej cenowo wypada Sony Xperia M4 Aqua. Jest za 289zl. Czy orientuje sie ktos, czy jest mozliwosc ubicia ceny do 1zl w DUK ? (DUK ma sie ze mna kontaktowac).

Czyli wygląda na to że nie trzeba składać wypowiedzenia ani dzwonić do BOK żeby dostać taką ofertęanethka pisze:Chciałam dziś złożyć wypowiedzenie w saloonie
5 GB internetu
Wszystko za 30 PLN.

Robertdg
Po wypowiedzeniu i kontakcie z DUK jest umowa bezterminowa. A to duża różnica.
Po wypowiedzeniu i kontakcie z DUK jest umowa bezterminowa. A to duża różnica.
Było - Nokia 1610 (1997r.), Nokia 5110, Nokia 3210, Nokia 3410, Nokia 6100, Nokia 6030, Nokia 6310i, SE K750i, SE K800i, Samsung Wave GT-S8500, Samsung Galaxy SIII, Samsung Galaxy SIII LTE, Meizu MX4. Jest Nokia 6310i, Xiaomi Redmi Note 4 (snapdragon).
To już wiem, natomiast ze względu na awarię nie mam jak tego sprawdzić - poza tym małżonce - bo to jej numer - konsultantka powiedziała że umowa wejdzie od 14 sierpnia (20 sierpnia koniec zobowiazania) aneks odroczony bo niższe zobowiązanie. Podpisanie Aneksu Odroczonego (pisemnie i na odległość) będzie skutkowało wprowadzeniem nowych warunków w życie najwcześniej na 5 dni przed końcem aktualnej Umowy i nie później niż w ostatnim dniu aktualnej Umowy to info z netu. - czekam na aneks papierowy - jak nie to reklamacja.mariusz.dytko pisze:maleczki
Dziwne ale .... Miał ktoś może doświadczenie z aneksem odroczonym?