• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 129 z 187
  • 1
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 187
 #873254  autor: obek
 23 cze 2016, 16:41
pigletto99 pisze:Hej, czy ktoś wie ile razy dzwonia konsultanci z DUK po wypowiedzeniu umowy aby negocjowac? Jezeli przy pierwszym telefonie dalej podtrzymywalam moja rezygnacje to czy mam sie spodziewac kolejnych czy to juz koniec?
Podpinam się pod pytanie jak raz zadzwonili to czy to już koniec kontaktu z ich strony?
Dzwoniła do mnie kobieta z DUK po złożeniu wypowiedzenia i zaproponowała mi za 30 zł 40 GB no limit.
Do tej pory mialem za 25 zł 30 GB plus Kasperski Antywirus który jest rewelacyjny. Naprawdę po dwóch latach są wstanie zaproponować stałemu klientowi ( będzie moja 3 umowa na internet z Plusem) tylko 10 GB więcej śmiech na sali.
Dodatkowo mam pytanko jak to jest z tymi 40 50 60 GB i po wykorzystaniu no limit? Skoro jest no limit to po co oferują te GB czy to nie jest jakaś ściema, że internet będzie muliło strasznie? Proszę o wypowiedzenie się osób które się orientują w temacie
 #873272  autor: Vieslav
 23 cze 2016, 17:41
Szewczyk12 pisze:Up,

Naprawdę ciężko było przeczytać dosłownie 3 strony tego forum? Za 54zl (kwota usredniona) miałbyś wszystko w kraju bez limitu 7gb neta i 120 min na międzynarodowe , bez opłat aktywacyjnych i j5 za 3zl no ale jak kto woli, wolisz więcej placic bo 'obrazasz się' na sieć przez jedną niekompetentna osobę w punkcie to okej :)
1. Nie przez jedną, a przez kilka. Poczytaj moje wcześniejsze posty.
2. Czytam forum codziennie, a tematy przedłużeniowe śledzę na bieżąco. Niestety nikt mi niczego takiego nie zaproponował, a jak wyglądały moje próby kontaktu - patrz wyżej.
 #873333  autor: Lotter
 23 cze 2016, 22:57
obek pisze:
pigletto99 pisze:Hej, czy ktoś wie ile razy dzwonia konsultanci z DUK po wypowiedzeniu umowy aby negocjowac? Jezeli przy pierwszym telefonie dalej podtrzymywalam moja rezygnacje to czy mam sie spodziewac kolejnych czy to juz koniec?
Podpinam się pod pytanie jak raz zadzwonili to czy to już koniec kontaktu z ich strony?
Dzwoniła do mnie kobieta z DUK po złożeniu wypowiedzenia i zaproponowała mi za 30 zł 40 GB no limit.
Do tej pory mialem za 25 zł 30 GB plus Kasperski Antywirus który jest rewelacyjny. Naprawdę po dwóch latach są wstanie zaproponować stałemu klientowi ( będzie moja 3 umowa na internet z Plusem) tylko 10 GB więcej śmiech na sali.
Dodatkowo mam pytanko jak to jest z tymi 40 50 60 GB i po wykorzystaniu no limit? Skoro jest no limit to po co oferują te GB czy to nie jest jakaś ściema, że internet będzie muliło strasznie? Proszę o wypowiedzenie się osób które się orientują w temacie
Sam możesz wybrać numer i zadzwonić do nich, jeśli konsultant zajmujący się Twoja sparawą nie pracuje lub zajęty to kiedyś oddzwoni. Co prawda nie jest to pewne na 100% ale tak miałem tyle ze ze dwa lata temu.
Obecnie za 25 zł możesz mieć 60GB i no limit na 15 miesięcy. Kaspersky już nie ma, jest ochrona internetu tylko płatna.
Widać że nie czytałeś wątku a można się wszystkiego dowiedzieć na 40 stronach. Strony plusa tez nie czytasz bo tam masz opisane o co kaman.
Gb masz do wykorzystania w każdej technologi a no limit tylko w LTE. Jeśli korzystasz tylko z 3G to zapomnij o no limit.
Jeśli będziesz regularnie backupował internet to cie spowolnią sporo powyżej 100GB a może 200 :smt004 . Jeśli Twój BTS jest obciążony to też mogą spowolnić. Jeśli mieszkasz w małej miejscowości i masz LTE to żyć nie umierać :-D
 #873460  autor: Powerslave
 24 cze 2016, 18:41
Szewczyk12 pisze:Up,
Za 54zl (kwota usredniona) miałbyś wszystko w kraju bez limitu 7gb neta i 120 min na międzynarodowe , bez opłat aktywacyjnych i j5 za 3zl
można to dostać (tylko z innym, podobnym telefonem) bez wypowiadania ?, bo nie mam czasu się bawić po salonach,a z słuchawki dzwonią do mnie z dziwnych działów (nie twierdzę że ze złymi propozycjami ale chyba im magazyny ze smartfonami spalili bo tylko sam sim proponują heh, tego jeszcze nie było, żeby operator świadomie nie chciał naciągnąć na smartfon)
 #873467  autor: Sowolog
 24 cze 2016, 19:41
Obecnie posiadam internet w Plus z rabatem 50% (płacę 34,94 zł miesięcznie). Za ok 3 miesiące będę chciał umowę przedłużyć (abo 50GB + nolimit LTE + modem + rabat 50% za wypowiedzenie) tak żeby płacić niecałe 30zł.
Nie o tym jednak :) Chciałbym ewentualnie (Orange nie ma mi nic do zaoferowania) przenieść numer do Plus jednakże z tego co czytałem to nie przysługuje mi oferta SmartDom ponieważ mój abonament internetowy jest zbyt niski?
 #873890  autor: robi458
 27 cze 2016, 18:18
Obecnie mam ofertę power lte 2.0 20GB+ lte bez limitu za 39.99 (ze sprzętem) na 12 miesięcy. Oferta kończy mi się za około 3 miesiące dokładnej daty nie pamiętam ale koniec września lub października. Wygląda to słabo ale oferta studencka na 12 miesięcy poza tym ten no limit całkiem nieźle się u mnie sprawdza więc stąd moje pytanie kiedy i w jaki sposób mogę negocjować lepsze warunki ? Docelowo zależy mi raczej na ofercie ze sprzętem konkretnie Huawei E5786 bo dużo korzystam poza domem no i mam pasującą antenę, chyba że mogę dostać coś ekstra bez to rozważę. Chciałbym przeznaczyć podobną kwotę niż obecnie , zdecydowanie nic powyżej 50zł. Możliwe to ?
 #874771  autor: muza_tv
 01 lip 2016, 18:38
@Bobson & Freshmen.

czy w Waszych ofertach "no limit" obejmuje także MMS-y?
 #874921  autor: Freshmen
 02 lip 2016, 17:53
Nie, mms nie ma ale dla mnie osobiście to nie problem bo zdjęcia jak już przesyłam komuś to przez messengera ;) w tej cenie kom/stacjonarki, sms nołlimit i 8,4 giga neta
 #874943  autor: axiom78
 02 lip 2016, 19:45
Cześć,

mojej matce skończyła się umowa abonamentowa. Co w budżecie abo do 60 pln + tel do circa 100 pln mogę wyciągnąć w DUK?
Zależy mi na min/sms/mms do wszystkich + circa 2gb transferu
 #875340  autor: pikej123
 05 lip 2016, 14:08
czy oferta:
"Za 54zl (kwota usredniona) miałbyś wszystko w kraju bez limitu 7gb neta i 120 min na międzynarodowe , bez opłat aktywacyjnych" + telefon to najlepsze co moge ugrać w Plus w takiej kwocie? Rozumiem że to tylko przy złożeniu rezygnacji i podczas rozmowy z DUK.
Interesują mnie full rozmowy i sms, internet min. 2GB + tel. Honor 7.
 #875352  autor: kowal2200
 05 lip 2016, 15:27
pikej123 pisze:czy oferta:
"Za 54zl (kwota usredniona) miałbyś wszystko w kraju bez limitu 7gb neta i 120 min na międzynarodowe , bez opłat aktywacyjnych" + telefon to najlepsze co moge ugrać w Plus w takiej kwocie? Rozumiem że to tylko przy złożeniu rezygnacji i podczas rozmowy z DUK.
Interesują mnie full rozmowy i sms, internet min. 2GB + tel. Honor 7.
Ostatnio Honor7 był wyłączony z ofert dla osób fizycznych.
 #875379  autor: kkelus
 05 lip 2016, 19:20
Hej,
od paru dni rozmawiam z DUK o przedłużenie umowy na telefon.

Jestem w smartDom (telefon jest wychodzący, a w promocji mam cyfrowy polsat). Obecnie abonament wynosi 74,99zł i póki co dowiedziałem się, że chcąc zachować smartDom nie mogę go obniżyć. Jeżeli zaś chcę nowy abonament ze słuchawką to muszę dopłacić minimum 10zł do abonamentu.
Oferta zatem wygląda tak:
- jeżeli zrezygnuję ze SmartDom to nie mogę dostać oferty ze sprzętem.
- Zostając w SmartDom dostaję abonament za 89,99zl (no limit na wszystko i 14gb lte + jakieś pierdoły w roamingu) na 26 miesięcy i za 3zł Huawei P9 Lite. Ew. słuchawka za 270zł i 3 miesiące abonamentu gratis.

Pan z DUK twierdzi, że nie może mi nic innego zaproponować. Co sądzicie o takiej ofercie, czy DUK mnie naciąga, czy może jednak smartDom wiąże mi ręce i lepiej uciekać z niego?
 #875397  autor: SACZI
 05 lip 2016, 20:49
kkelus pisze:...Co sądzicie o takiej ofercie, czy DUK mnie naciąga, czy może jednak smartDom wiąże mi ręce i lepiej uciekać z niego?
Sam sobie osądź ofertę ...

PS
26*90=2340
P9lite =~1200
2340-1200 = 1140/26 =~44PLN
I teraz, Plus oferuje abonament bez telefonu za 30 PLN (no limit + 8GB), W Orange i w Play miesięcznie za około 25 PLN masz no limit + 6GB (oferta na kartę).
NJU to mniej więcej 40PLN/m-c.
Ile masz sumarycznie zniżek w tym SD?
 #875436  autor: Ruben
 06 lip 2016, 07:54
kkelus pisze: Zostając w SmartDom dostaję abonament za 89,99zl (no limit na wszystko i 14gb lte + jakieś pierdoły w roamingu) na 26 miesięcy i za 3zł Huawei P9 Lite. Ew. słuchawka za 270zł i 3 miesiące abonamentu gratis.
Przedłużając smartdom otrzymałeś propozycję sprzętu za jednorazową opłatą?
Jeżeli tak, to oznaczałoby, że jednak coś poprawili, bo jeszcze około miesiąc temu dostępne były wyłącznie ze sprzętem na raty.
 #875480  autor: kkelus
 06 lip 2016, 14:04
@SACZI
Sam sobie osądzałem również, ale napisałem na forum, aby dowiedzieć się, czy faktycznie DUK nie może mi obniżyć abonamentu bez straty SD.
Polsat mam tańszy o 50zł. Także wychodzi to w miarę ok. Bez telefonu z zachowaniem SD musiałbym wziąć abonament za 80zł, co prezentuje się gorzej niż 90zł z telefonem.
@Ruben
Będąc w salonie otrzymałem właśnie ofertę z telefonem na raty i Pan z obsługi zapewniał, że na DUK dostanę to samo. Jednak jest tak jak napisałem, aby zachować SD muszę wziąć abonament za 80zł + 10zł za sprzęt z jednorazową opłatą 3zł.

Chyba się na to skuszę i postaram się wyjść ze SD za 2 lata.
 #876071  autor: kostykiewicz
 09 lip 2016, 12:24
Witam,
Dziś aneksowali mi umowę 29 co mc no limit prawie wszystko.
Proszę mi powiedzieć

Czy mogę wszystkie zgody marketingowe wyłączyć????
Czy nie zostanie mi jakaś opłata policzona dodatkowa za wyłączenie.
Obecnie mam fakturowanie na maila.

Jak na screenie.
Obrazek
  • Strona 129 z 187
  • 1
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 187
  • 1