• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #874632  autor: njuken
 01 lip 2016, 00:54
surface123 pisze:Chyba masz na mysli zlotowki, no zdziwilbym jakby ich nie bylo bo maja date waznosci, ale pakiet danych zniknal mimo ze Karlos sie zarzekał ze zostaną :/
Racja - złotówki z konta promocyjnego.
Kiedy aktywowałeś pakiet, bo jeżeli w ostatnim dniu, to mogło nie przedłużyć. Ja właśnie aktywowałem w ostatnim dniu i pakiet aktywował się tak z 15 minut po północy, a 10 GB znikło.
 #874986  autor: KC-KARLOS
 03 lip 2016, 01:02
surface123 pisze:Widze ze kolega Karlos ani be ani me w sprawie wprowadzenia w bląd... A szkoda :/ ... Ja ludzi nie wprowadzam w bląd a jakby juz sie trafilo niechcąco to chociaz przepraszam bym napisał...
A pakiet był odpowiedni włączony?
Regulamin: http://play.pl/resources/pdf/2016/Regul ... 012016.pdf

Przytaczam podstawowe punkty regulaminu pakietu:
* Zasady przyznawania pakietu cyklicznego w FORMULE MINI MAX:
Każdy z pakietów przyznawany jest po raz pierwszy na okres od dnia aktywacji do ostatniego dnia miesiąca, w którym dokonano aktywacji, W takim przypadku, zarówno pakiet jak i opłata za Pakiet są proporcjonalne do ilości dni pozostałych do końca miesiąca, w którym dokonano aktywacji Pakietu. Kolejne pakiety są przyznawane każdego 1 dnia miesiąca (przykładowo: pierwszy pakiet przyznany zostaje 15 sierpnia, klient otrzymuje 15/30 limitu i pobrane jest 15/30 opłaty, kolejne pakiety aktywują się 1 sierpnia, 1 września, 1 października itd. po pobraniu pełnej opłaty).
KOMENTARZ: zasady identyczne, jak przy aktywacji pakietów w ofertach na abonament oraz mix. Warto o tym pamiętać.

* Kumulacja niewykorzystanych pakietów:
Niewykorzystane jednostki z pakietu na transmisję danych kumulują się z kolejnymi środkami przyznanymi w ramach Pakietów, o których mowa w pkt. 7 niniejszego regulaminu, jedynie do końca miesiąca w którym Pakiety zostały aktywowane.
KOMENTARZ: kumulacja niezużytych MB: przechodzą na kolejny miesiąc ważności pakietu, który jest ważny do końca miesiąca kalendarzowego. Taka jest konstrukcja taryfy FORMUŁA MINI MAX (mówi o tym punkt 15 ww regulaminu pakietu):
Pakiety przy pierwszej aktywacji są ważne do końca miesiąca w którym nastąpiła aktywacja. Kolejne Pakiety są ważne przez okres 1 miesiąca.
W przypadku utraty Okresu ważności połączeń wychodzących w trakcie okresu ważności Pakietu, korzystanie z Pakietu możliwe będzie pod warunkiem dokonania Doładowania konta przed upływem okresu ważności Pakietu.
I jeszcze jedno: jeśli jakieś MB przepadły, a były środki na koncie na odnowienie pakietu ww., proszę o kontakt z BOK PLAY pod *500, wyjaśnią sprawę.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #875014  autor: speclab
 03 lip 2016, 11:53
Nie uda Ci się odzyskać paczki danych. MM jest tak skonstruowany, że przepadają MB/GB zawsze z 1szym dniem kolejnego miesiąca. Jest to napisane w regulaminie promocyjnym.

W przypadku Oferty FORMUŁA MINI MAX na Kartę bonusy, o których mowa powyżej są ważne wyłącznie do końca danego miesiąca kalendarzowego, w którym zostały przyznane. Po zakończeniu danego miesiąca kalendarzowego rozliczane są zgodnie z Cennikiem Oferty FORMUŁA MINI MAX na Kartę.

Na szczęście promocyjne złotówki można przedłużyć, ale MB/GB przepadają.
 #875038  autor: KC-KARLOS
 03 lip 2016, 14:42
surface123: przeczytaj proszę regulamin oferty, w razie wątpliwości zadzwoń do BOK, tylko tam mogą Ciebie wprowadzić w błąd.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #875127  autor: Gregrin
 03 lip 2016, 23:32
Karlos20 pisze: kumulacja niezużytych MB: przechodzą na kolejny miesiąc ważności pakietu, który jest ważny do końca miesiąca kalendarzowego.
Gdzie w tych regulaminach pisze ze przechodzi ? Pisze ze sumuje się z pakietem netu na koncie.
 #875181  autor: KC-KARLOS
 04 lip 2016, 11:58
Gregin: sumuje się z innymi MB, które wg konstrukcji taryfy są ważne zawsze do końca miesiąca. Proszę, przeczytajcie uważnie regulamin. I zrozumiecie billingowy system pakietów stosowany w mix, który zaimplementowano w tej taryfie.

#875221  autor: surface123
 04 lip 2016, 17:31
Jestem po rozmowie z obsługą Play i zdanie konsultanta jest takie że pakiet się nie przedłuza, tak jak to wynika z regulaminu.

Więc kto ma rację ? i jak mam wskórać by jednak nie tracić tych 10 GB ??
 #875410  autor: Gregrin
 05 lip 2016, 22:32
Karlos20 pisze:Gregin: sumuje się z innymi MB, które wg konstrukcji taryfy są ważne zawsze do końca miesiąca.
Proszę, przeczytajcie uważnie regulamin. I zrozumiecie billingowy system pakietów stosowany w mix, który zaimplementowano w tej taryfie.
Mnie się wydawało ze rozumie regulamin dopóki nie przeczytałem twoich objaśnień:
Karlos20 pisze:KUMULUJE SIĘ!
Paczki MB w ramach pakietów odnawialnych są zawsze ważne do ostatniego dnia miesiąca (konstrukcja rozliczeniowa taryfy MINI MAX). ALE:
> gdy w ostatnim dniu ważności MB masz 5 zł na odnowienie pakietu 600/700 MB - 1go dnia miesiąca niezużyty stary pakiet połączy się z nowym i będzie ważny do końca nowego miesiąca
> jeśli nie zapewnisz w tym czasie ważności konta i/lub kasy na koncie, niezużyte MB przepadają
> gdy masz kupiony jednorazowy pakiet MB, jeśli go nie wspomożesz pakietem cyklicznym, przepadnie po północy 1go dnia nowego miesiąca..

Widać, że nie miałeś abonamentu lub mixa, a dokładnie w ten sam sposób działają pakiety odnawialne w Formule MINI MAX.
Karlos20 pisze:Poza tym pakiety cykliczne w tej taryfie PRZECHODZĄ na kolejny miesiąc kalendarzowy, zerują się tylko środki z pakietów JEDNORAZOWYCH.
Jak pakiety mogą się łączyć a później cześć przepada a cześć przechodzi...

Cytaty oryginalne, natomiast pogrubienia i kolory w cytacie są zrobione przeze mnie.
PS: Zeby nie to ze jesteś modem, powiedziałbym ze trolujesz...
 #878145  autor: aster
 20 lip 2016, 21:03
Tak z ciekawości spytam czy ta taryfa jeszcze ma sens w dobie Formuły Unlimited za 25zł, która za tę kwotę daje rozmowy+SMSy+6GB?

W czym leży sekretna atrakcyjność tej taryfy? :)
 #878152  autor: adik
 20 lip 2016, 21:26
jako jedyna wykorzystuje złotówki promocyjne do nolimitu , żadna inna taryfa tego nie daje.

http://www.speedtest.net/my-result/4142279769
 #878175  autor: aster
 20 lip 2016, 23:02
Ciekawie to brzmi. Tylko co zrobić z terminem ważności środków promocyjnych? Jeśli skorzystam z bonusu za rejestrację numeru to ze względu na staż otrzymam chyba od Play aż 500zł środków promocyjnych. Tylko ponoć są one ważne przez 30 dni...
 #878178  autor: adik
 20 lip 2016, 23:09
jakbyś czytał inne tematy to byś wiedział że można to łatwo wydłużać nakrętkami albo doładowwaniami przez FB za 5 zł

http://www.speedtest.net/my-result/4142279769
 #878301  autor: aster
 21 lip 2016, 22:36
Czyli mając dłuuugi staż w Playu polecałbyś wejść w to? Mi przysługuje bonus 500zł za rejestrację tak więc jeśli mogę kilka miesięcy pojechać na tym tylko dzięki taryfie Mini Max to czemu nie? :)

Rozumiem, że wystarczy raz w miesiącu zrobić numer z nakrętkami lub te doładowanie za 5zł w FB?