• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #87348  autor: ywis
 22 lip 2006, 17:11
Jak w temacie postu, zerwała mi się siataczka tam skąd się wydobywa dźwięk dzwonka w telefonie i teraz moje pytanie brzmi tak? Czy wymiana korpusu wystarczy? Ile będą chcieli za wymiane w autoryzowanym salonie Nokia?

Czy też może lepiej kupić samemu i wymienić korpus? Bo nie wiem, czy właśnie ten element znajduje się w korpusie telefonu, no i czy ta wymiana była by jakaś ciężka?

#87352  autor: przemek910
 22 lip 2006, 17:46
Ja też to urwałem, Chciałem wyczzyścić kurz chwila nie uwagi i basz po siateczce :lol: nic mi się nie działo i nie dzieje ;)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#87361  autor: ywis
 22 lip 2006, 18:11
Ja wiem, że to nic się nie dzieje, tyle że ta siateczka zapobiega przed kurzem, który się dostaje do środka gdy jej nie ma, a tak wszystko siadało na siatce właśnie. Ta siateczka to jest w korpusie czy jak? bo wtedy zawsze można korpus kupić i wymienić na nowy. Gdzie znajduje się silniczek wibracyjny? czy po zmianie korpusu trzeba przeklejać tak jak to było w 6310i?

#87390  autor: tomar
 22 lip 2006, 21:51
Wymiana obudowy w Nokiach jest dość prosta -sam to robiłem wiele razy :D
Ale polecam obudowy tzw. oryginalne mimo, że są droższe to przynajmniej dobrze pasują i są dużo trwalsze od taniego badziewia. Na Allegro jest ich pełno -do koloru, do wyboru.

Aha. Ważne, żeby urwaną siateczkę usunąć z telefonu:!:

Jeśli wydaje Ci się, że wiesz wszystko, to masz rację -wydaje Ci się! :D

#87392  autor: Cobra_JM
 22 lip 2006, 22:13
Wymiana obudowy nic ci nie da bo ta siateczka jest w korpusie w ktory jest wbudowany buzzer.

Cobra JM

#87393  autor: ywis
 22 lip 2006, 22:22
Ja wiem, że siateczka jest w korpusie, tylko interesuje mnie właśnie czy buzzer jest tak samo mocowany jak w 6310i, że trzeba go przeklejać czy też może dostanę już korpus oryginalny z buzzerem, żeby nie robić sobie problemów, co prawda tego nie widać, że coś jest nie tak oraz nie wpływa ten brak siateczki na jakieś złe działanie telefonu.

#87394  autor: Cobra_JM
 22 lip 2006, 22:24
Niestety jeszcze nie szukalem serwisowki do tela wiec nie wiem. Rozbierac tez mi sie jeszcze nie zachcialo.

Cobra JM

#87495  autor: ywis
 23 lip 2006, 11:32
A nie wiecie ile w Nokii mogą sobie krzyknąć? ...mam gwarancje, ale niestety gwarancja tego nie obejmie.