• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #873668  autor: delta2
 26 cze 2016, 14:57
Witam. Na wstepie musze zaznaczyc ze pytanie jest dla mnie bardzo wazne ale tez dosc nieetyczne. Jestem tego swiadom wiec prosze o wyrozumialosc.

Chodzi mi o mozliwosc zdobycia nr tele pewnej osoby.

Otoz mialem zaplanowany zakup pewnej rzeczy ale ktos mnie ubiegl przed samym zakupem. Dluuugo sie na niego przygotowywalem i nie poddam sie !!!!!

Ale osoba sprzedajaca wykasowala z rejestru rozmow numer i nie chce podac go z bilignu. Szanuje jej zdanie i decyzje.

Ale podjelem decyzje i chce odszykac ten numer tele.

Chce zapytac czy jest mozliwosc dostania sie jakos do bilingu rozmow w sposob jak najmniej inwazyjny. Az tak nisko nie chce upadac by np wysylac programy szpiegujace czy cos.

Chce tylko odszukac numer tele z 1 polowy czerwca i to wszystko !!!!

Czy sa jakies strony www dajace taki wglad. Oraz prosze podac tez opcje z stronami sms ale nie wiem czy te przegladaja wiadomosci wsteczne.

A moze pochodzic do oporou po punkach oragne i popytac do skutku.

Jeszcze raz mowie ze wiem czym to grozi i ze to nieetyczne. Niestety juz podjelem decyzje.

Milego dnia.
 #873687  autor: Remington
 26 cze 2016, 17:02
A skad masz pewnosc, ze to sprzedawca dzwonil do kupujacego? Bo billing zawiera tylko numery wybierane. Przychodzace sa schowane gdzies gleboko i nawet abonent ich nie widzi.
 #873724  autor: delta2
 26 cze 2016, 22:54
Z tego co wiem dzwonil. W dwie strony kontakt byl.

Poza tym wyjasnila mi sytuacje bo mialem ze sprzedajaca osoba staly kontakt.

A i z tego co wiem bilign zawiera wszystkie rozmowy ! Jakie przechodza przez dana osobe.
 #873744  autor: stoosiem
 27 cze 2016, 00:59
To spójrz na swój billing, na moim telefonie w Orange są tylko rozmowy wychodzące, w Playu jest tylko info o rozmowie przychodzącej a nie ma numeru.
 #873752  autor: Remington
 27 cze 2016, 09:09
delta2 pisze:A i z tego co wiem bilign zawiera wszystkie rozmowy ! Jakie przechodza przez dana osobe.
Billing - bill to po angielsku rachunek, billing zawiera szczegółowo tylko połączenia rozliczane w ramach umowy (za które płacisz lub nie płacisz). Nikt nie oferuje w billingu rejestru rozmów przychodzących ze szczegółami. W serwisie internetowym jest więc rejestr połączeń (zresztą nie wszystkich, bo przychodzących SMS-ów tam nie ma), a nie billing. On zresztą też u żadnego operatora nie zawiera numeru, z którego przyszła rozmowa.
 #873836  autor: orson_dzi
 27 cze 2016, 13:57
Rozmowy przychodzące nie są dostępne dla "zwykłych" pracowników i można je wyciągnąć tylko na wniosek organów ścigania.
Wychodzących nie da się wyciągnąć bez pozostawienia po sobie "śladu" w systemach.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)
 #874347  autor: delta2
 29 cze 2016, 22:32
A moze da sie jakos uzyskac dostep do rejestru rozmow w telefonie na odleglosc. Lacznie z wykasowanymi. Wiem ze sa po pewnym czasie takie dane tracone wiec zalezy mi na czasie.

Osoba wspominala ze skasowala numer tele. A i daleko mieszka wiec tylko na odleglosc. Chce tylko zdobyc dane o tych rozmowach i to wszystko. Ktos ubiegl mnie w czyms co planowalem dlugo i nie moglem zrobic przez problemy osobiste i teraz nie poddam sie latwo.
 #874624  autor: WellDone
 01 lip 2016, 00:18
To lepiej sie poddaj, bo nikt ci tego nie udostępni.

Za dużo sie chyba CSI czy innych bajek naogladales LOL.