Po zmianie taryfy ważność konta jest taka sama jak przed zmianą. Tak jest gdy ważność wydłużyłem smsem, ale Ty pytasz pewnie o przypadek gdy masz RWK po przenosinach od innego operatora? To tego nie wiem, chociaż myślę że chyba nie robią różnicy i RWK to RWK niezależnie w jaki sposób uzyskane.
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Potwierdzam powyższe. Ważność konta nie ulega zmianie przy zmianie taryfy.
Przeniosłem dzieciaka z kartofla do Orange, włączyłem mu za 3zł RWK, ale okazało się, że w tej taryfie nie ma pakietów SMS-ów do Orange, więc przeszedłem do Popa i ważność tylko 30 dni. W takim razie reklamacja, tylko poszukam jakiegoś regulaminu.
Raczej RWK to nie sprawa regulaminowa, obawiam sie ze reklamacja noc nie da.
http://www.orange.pl/ocp-http/PL/Binary ... 294470.pdf
A RWK jest dostępna w Orange Pop. Do tego mam screena z flejtucha, gdzie potwierdzili mi, że migracja między taryfami nie wpływa na ważność konta.4. Wszelkie rabaty, zniżki, bonusy, pakiety SMSów lub minut oraz ustawienia wynikające z dotychczasowej oferty Abonenta przepadają po dokonaniu zmiany oferty na Orange POP, chyba, że są one dostępne również w ofercie Orange POP.
Zadzwoń na BOK albo lepiej zaczatuj i opisz sytuację bo tak nie powinno być że skraca się ważność konta i jest to błąd systemu.Rebeliant pisze:W takim razie reklamacja
Wiem, ale chciałem mieć w razie czego podkładkę i upewnić się, że jest tak jak myślę. Z mojej strony to wszystko, nie mam więcej pytań. Dzięki wszystkim.
@Rebeliant, Jeśli nie włączałeś Numeru bez limitu, to jest to błąd.
Masz 2 wyjścia na darmowe i szybkie rozwiązanie:
1. Poczekaj do poniedziałku i za pomocą Mój Orange przedstaw sytuację za pomocą czatu
2. Jeśli masz tel z androidem, wejdź w MO, zaloguj się (nie automatyczne logowanie, tylko za pomocą normalnego login/hasło), i z poziomu aplikacji zadzwoń - opłata w takiej sytuacji nie jest pobierana
Podstawą reklamacji jest punkt 17 regulaminu promocji Konto Ważne Rok.
Masz 2 wyjścia na darmowe i szybkie rozwiązanie:
1. Poczekaj do poniedziałku i za pomocą Mój Orange przedstaw sytuację za pomocą czatu
2. Jeśli masz tel z androidem, wejdź w MO, zaloguj się (nie automatyczne logowanie, tylko za pomocą normalnego login/hasło), i z poziomu aplikacji zadzwoń - opłata w takiej sytuacji nie jest pobierana

Podstawą reklamacji jest punkt 17 regulaminu promocji Konto Ważne Rok.
Dzięki Div, ale już załatwione, racja po mojej stronie. A tak notabene, to do pomarańczowego BOK-u dzwonię zawsze z Fakt Mobile. 

Mąż kupił starter Orange Free na kartę do tabletu.Chcielibyśmy ją przedłużyć RWK i doładować za 100 zł. Wiem że można to zrobić po 3 miesiącach ale można zrobić to szybciej tylko pobierają z konta.Te 36 GB starczy na dłużej jak 5 m-cy.W związku z tym proszę o pomoc niby umiem czytać ze zrozumieniem ale nigdy nie mieliśmy nic na kartę i trochę się gubimy no to nie nasze czasy.
Czy już ją zarejestrowaliście (Ty na siebie lub mąż na siebie)? Rejestracja jest obowiązkowa bez niej karta nie będzie działać. Po zarejestrowaniu karty można wysłać z niej smsa o treści: BONUS pod numer 80028 . Otrzymacie dodatkowe 10GB ( ważne miesiąc) i 1000 minut na rozmowy.internet pisze:Mąż kupił starter Orange Free na kartę do tabletu.
Czy te 10 GB trafia na to samo konto co bonusowe Gb za doładowania, a tym samym czy da sie je przedłużyć?
Niestety na inne.zoltan666 pisze:Czy te 10 GB trafia na to samo konto co bonusowe Gb za doładowania
Mąż kupił ją 29.08 to i dostał formularz rejestracyjny osoby fizycznej.To chyba wystarczy?
I od tamtej pory karta była używana? Jeśli tak to jest zarejestrowana. Jeśli nie była używana to ja bym zrobił tak:internet pisze:Mąż kupił ją 29.08
1. Wkładam kartę do telefonu.
2. Wpisuje kod *124*# i zielona słuchawka - jeśli w odpowiedzi wyświetli Ci się stan i ważność konta to karta jest zarejestrowana i przechodzisz do pkt. 3. Jeśli nic się nie wyświetli - kartę trzeba zarejestrować.
3. Wysyłam smsa aby otrzymać bonus za rejestrację.( BONUS pod nr 80028).
4. Wysyłam smsa aby otrzymać konto ważne rok ( START pod nr 8002) - Zabiorą za to 3 zł z konta.
5. Doładowuję kartę.
6. Wkładam kartę do modemu i korzystam.
Dziękuję bardzo za pomoc.
1.Pytanie : mam nowy numer, wychodzące ważne 10 dni i włączony bonus za rejestracje na 30 dni. Czy jak wychodzące na końce podstawowym się skończą(za te 10 dni) to będę mógł nadal używać bonusa czy trzeba wtedy znowu doładować i czy ew. po tym doładowaniu bonus nadal będzie aktywny?
2. Który wg. was plan taryfowy jest najkorzystniejszy pod względem czasu na wychodzące + pakiet internetowy za doładowanie lub osobno. Tyle jest tych planów, ze trudno ogarnąć, do tej pory używałem abo. w tej chwili mam plan Smart.
2. Który wg. was plan taryfowy jest najkorzystniejszy pod względem czasu na wychodzące + pakiet internetowy za doładowanie lub osobno. Tyle jest tych planów, ze trudno ogarnąć, do tej pory używałem abo. w tej chwili mam plan Smart.
1. Włącz za 3zł Rok Ważności Konta, nie będziesz miał takich problemów.
2. Orange Free na kartę. Po włączeniu Roku Ważności Konta, Internet za doładowanie jak i konto będą ważne rok.
2. Orange Free na kartę. Po włączeniu Roku Ważności Konta, Internet za doładowanie jak i konto będą ważne rok.
1. Bonus będzie aktywny, ale stracisz środki z konta głównego. Warto włączyć Konto Ważne Rok, jak radzi @przemix
2. jw.
2. jw.
Właśnie chciałem aktywować przez Mój Orangę funkcję "Konto ważne rok" i choć jestem w Orange od prawie 5 miesięcy to widnieje info, że aktywacje usługi będzie kosztowałą 3zł.
Czy to jakiś błąd na ich stronie/systemie?
Czy to jakiś błąd na ich stronie/systemie?