Oferta standardowa - odpowiedź na e-mail:
1. Za pakiet SMS w wersji Jump Start+ (2GB) trzeba zapłacić.
2. Wymienią za darmo sim->microsim, jednorazowo microsim->nanosim
Potem poświęcę czas na analizę ofert konkurencji, ale na początku chcę przepisać numer z ojca na mnie. Czy ktoś już to robił? Numer jest obecnie w Rodzina 20 na czas nieokreślony. Potem zajmę się negocjacjami lub złożę wypowiedzenie i pójdę tam, gdzie lepiej.'
Aktualizacja: Za przeniesienie numeru na inną osobę chcą 60 zł. Zastanawiam się, czy można ugrać z nimi niższą kwotę. Chcę najniższy abonament bez telefonu. Przeglądam oferty konkurencji. Play nie zaszalał. Oferta za 30 zł jest podobna jak w T-Mobile + bezpłatne SMS-y do Play. Jednak to, że większość znajomych jest w Play, to słaby argument. Idziemy dalej. Plus ma jeszcze mniej korzystną ofertę. Dopiero ta za 50 zł jest opłacalna. Lepiej wypada Orange. Za 30 zł dają 3 GB (po 3 miesiącach 1 GB), do 100 GB LTE, SMS-y do wszystkich sieci.
Najbardziej zależy mi na:
1. Darmowej zamianie sim->nanosim
2. Braku zgód marketingowych bez kary 5 zł
3. Więcej internetu (2 GB wystarczy)
Jak z nimi gadać? Teraz tak łatwo nie będzie.
Aktualizacja 2: Na pewno wspomnę o wymianie sim->microsim. Jeśli SUK nie pracuje w niedzielę, może wstrzymać się z odpowiedzią na e-mail? Pokłóciłbym się z nimi o 2 GB zamiast 1 GB, ale brak punktu odniesienia. Co z tego, że w Play przy takich samych warunkach są bezpłatne SMS-y do Play? SUK musiałby mi zaoferować lepszą ofertę, czyli darmowe SMS-y do wszystkich. Czy się na to odważą przy najniższym abonamencie? W Orange po 3 miesiącach też będzie 1 GB, ale jak im zapłacicie za kolejny 1 GB, wtedy można śmigać LTE. Dziwne to.