Zależy czego chcesz. Jeśli siec orange ci pasuje i nie wysyłasz MMS to może przeniesienie do orange free i za 28zl nolimity i duży pakiet netu ?? W play za 25zl podobnie z tym ze 6GB. Obie oferty na kartę opisane tu: [Zestawienie] Opcje FULL No-Limit w ofertach na karte ~30zl
- Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
Regulamin forum:
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
Gregin, dzięki za info, ale klamka już zapadła mój nr powędruje do NJU na abo.
P@weŁ
Podobno już w T P9 lite w tym abo na 12 mcy podrożał do prawie 500zł.
Pozdrawiam 

Podnieśli P9 lite do 449 zł 

Wszystko podnieśli !
Pozdrawiam 

Witam, przenoszę się z Orange do Play lub T-mobile. Zależy mi na telefonie i abonamencie z jak największą liczbą GB. Upatrzyłam w Play Samsunga A5 za 559 do tego abo za 75zł, gdzie wszystko jest bez limitu na 2 lata lub w T-mobile- 69,99 przez ROK, internet 5 GB (tyle mam obecnie i rzadko zdarza mi się przekroczyć) i Huawei P9 Lite za 449... Co jest bardziej korzystne?
Na pewno przeniesienie do Playa nie będzie korzystne pod względem przyjemności korzystania z sieci 

Witam,
Mam pytanie:
Ojciec obecnie jest w play na umowie bezterminowej(Kiedyś mu sie skonczyla i tak przeszedł)
Chce umowe z telefonem bo obecny sie uszkodził.
Play na przedłużenie zaproponował 40zł no limit + 1gb to tego j5 za 119zł lub p8 lite za 219zł
orange na przejscie zaproponował 45zł no limit + 1gb do tego j5 49zł, lg k10 59zł, lumia 640 49zł, wszystko jedno razowo, inne z ratami.
CO o tym sądzicie czy warto? Ewentualnie co polecacie, radzicie? CO mozna uzyskać?
Dodam że chce placić 40zł, chce oferte z telefonem.
Dzięki
Mam pytanie:
Ojciec obecnie jest w play na umowie bezterminowej(Kiedyś mu sie skonczyla i tak przeszedł)
Chce umowe z telefonem bo obecny sie uszkodził.
Play na przedłużenie zaproponował 40zł no limit + 1gb to tego j5 za 119zł lub p8 lite za 219zł
orange na przejscie zaproponował 45zł no limit + 1gb do tego j5 49zł, lg k10 59zł, lumia 640 49zł, wszystko jedno razowo, inne z ratami.
CO o tym sądzicie czy warto? Ewentualnie co polecacie, radzicie? CO mozna uzyskać?
Dodam że chce placić 40zł, chce oferte z telefonem.
Dzięki
Witam
Moglibyście doradzić jakąś dobrą ofertę na kartę? Będę przenosił numer z tmobile i odrazu raczej rejestrował w jakiejś innej sieci. Czego szukam to:
-nielimitowane sms do wszystkich
-Internet 1gb+ dobrze było jakby się sumował
-cena do 20 ostatecznie 25 miesięcznie
-ważność konta przedłużana na miesiąc
Moglibyście doradzić jakąś dobrą ofertę na kartę? Będę przenosił numer z tmobile i odrazu raczej rejestrował w jakiejś innej sieci. Czego szukam to:
-nielimitowane sms do wszystkich
Ja bym napisał wypowiedzenie umowy. Może trochę zejdą z ceną tych telefonów.skril pisze:Play na przedłużenie zaproponował 40zł no limit + 1gb to tego j5 za 119zł lub p8 lite za 219zł
Mobile Vikings 19Smilodon pisze:-nielimitowane sms do wszystkich
>No limit sms i mms do wszystkich na miesiąc.
>No limit rozmów do Play i w sieci na miesiąc.
>2 GB na miesiąc.
>19 zł do wykorzystania na dowolne cele ważne rok.
Jak pewnie widzisz po doładowaniu masz bonusy, a cała kasa jest na koncie

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
Cześć, szukam oferty na rozmowy i sms w ilośći +/- 100min/sms, mogą być nielimitowane i internet podstawowy tak z 2gb - tu jest prosta sprawa,
ale dodatkowo interesuje mnie możliwość dokupienia pakietów na internet około 10gb i internet/rozmowy w europie oczywiscie w mniejszych ilosciach niż w krajowych.
Czyli chodzi o tanią podstawową taryfę z możliwościa dokupienia pakietów. za rozbudowany pakiet chciałbym się zmieścić w około 50 zł, za podstawowy myśle że można za 20-30 znaleść. Jak sam patrzyłem to chyba Nju ma coś takiego. Macie coś do polecenia?
ale dodatkowo interesuje mnie możliwość dokupienia pakietów na internet około 10gb i internet/rozmowy w europie oczywiscie w mniejszych ilosciach niż w krajowych.
Czyli chodzi o tanią podstawową taryfę z możliwościa dokupienia pakietów. za rozbudowany pakiet chciałbym się zmieścić w około 50 zł, za podstawowy myśle że można za 20-30 znaleść. Jak sam patrzyłem to chyba Nju ma coś takiego. Macie coś do polecenia?
Witam serdecznie, czy moglibyście mi doradzić gdzie jest najlepsza oferta na Iphone 6 plus (nie s) 16GB w abonamencie? Czy są jakieś specjalne oferty, albo się szykują:)? Bardzo dziękuję za każdą odpowiedź.
Cześć, mam obecnie ofertę Play 55GB za 35 zł, gdyby nie dość niskie prędkości zostałbym tu. Niedawno w okolicy pojawił się nadajnik Orange, z którego chciałbym wziąć ofertę tylko sim, ale ich oferty są gorsze niż to co teraz mam w Playu. Jest szansa na nową ofertę internetu w Orange w niedługim czasie? Oferta internetu w nju mobile (40GB za 29 zł) byłaby świetną ofertą gdyby tylko dodawali noce bez limitu. Co polecacie?
Witajcie,
Posiadam na siebie ok. 8 numerów, Plus, Orange i T-mobile oferty prywatne oraz firmowe - w grudniu na kilku numerach kończą się umowy i nie wiem co mam zrobić... Przyznaję się bez bicia - nie jestem na bieżąco z aktualnymi ofertami operatorów, a muszę coś ostatecznie wybrać i tutaj liczę na Waszą pomoc.
Moje potrzeby kształtują się następująco:
- plany bez limitu do wszystkich sieci sms/mms/stacjonarne
- Internet współdzielony minimum 15 GB lub po 5 GB na wybranych kartach
- umowa bez telefonu (chyba, że cały koszt umowy będzie tańszy po sprzedaży teefonu)
- usługi muszą być na firmę, abym mógł wrzucić wszystko w koszty.
- posiadam 2 karty dostepu do Internetu (40 GB oraz 30 GB), drugą kartę dokupiłem, ponieważ w połowie miesiąca kończył się transfer... obecnie wykorzystuję max. 30 GB miesięcznie).
- zasięg wszystkich sieci mam bdb - nie ma więc znaczenia jaka sieć
Obecnie płacę jakoś 420-500 zł miesięcznie (chyba?) za ok 8 numerów i uważam, że jest to zdecydowanie za dużo.
Z góry dziękuję za pomoc!
Posiadam na siebie ok. 8 numerów, Plus, Orange i T-mobile oferty prywatne oraz firmowe - w grudniu na kilku numerach kończą się umowy i nie wiem co mam zrobić... Przyznaję się bez bicia - nie jestem na bieżąco z aktualnymi ofertami operatorów, a muszę coś ostatecznie wybrać i tutaj liczę na Waszą pomoc.
Moje potrzeby kształtują się następująco:
- plany bez limitu do wszystkich sieci sms/mms/stacjonarne
- Internet współdzielony minimum 15 GB lub po 5 GB na wybranych kartach
- umowa bez telefonu (chyba, że cały koszt umowy będzie tańszy po sprzedaży teefonu)
- usługi muszą być na firmę, abym mógł wrzucić wszystko w koszty.
- posiadam 2 karty dostepu do Internetu (40 GB oraz 30 GB), drugą kartę dokupiłem, ponieważ w połowie miesiąca kończył się transfer... obecnie wykorzystuję max. 30 GB miesięcznie).
- zasięg wszystkich sieci mam bdb - nie ma więc znaczenia jaka sieć
Obecnie płacę jakoś 420-500 zł miesięcznie (chyba?) za ok 8 numerów i uważam, że jest to zdecydowanie za dużo.

Z góry dziękuję za pomoc!

@Prezesek,
sugeruję wysłać zapytania o ofertę do konsultantów biznesowych poszczególnych operatorów.
Kilka m-cy temu w Plusie miałem taką propozycję od konsultanta biznesowego dla min. 3 numerów przenoszonych:
- cena: 19pln netto/numer, umowa na 24m-ce w tym 6m-cy gratis czyli średnio 15pln netto,
- no limit w kraju,
- 30GB współdzielone na wszystkie numery.
Oferta Play była porównywalna tylko internetu mniej i niewspółdzielony pakiet. Od Orange była nieco droższa ale oferowali więcej internetu tylko też niewspółdzielonego.
Jeżeli jesteś zainteresowany szczegółami od Plusa, to na PW podeślij maila, to udostępnię.
sugeruję wysłać zapytania o ofertę do konsultantów biznesowych poszczególnych operatorów.
Kilka m-cy temu w Plusie miałem taką propozycję od konsultanta biznesowego dla min. 3 numerów przenoszonych:
- cena: 19pln netto/numer, umowa na 24m-ce w tym 6m-cy gratis czyli średnio 15pln netto,
- no limit w kraju,
- 30GB współdzielone na wszystkie numery.
Oferta Play była porównywalna tylko internetu mniej i niewspółdzielony pakiet. Od Orange była nieco droższa ale oferowali więcej internetu tylko też niewspółdzielonego.
Jeżeli jesteś zainteresowany szczegółami od Plusa, to na PW podeślij maila, to udostępnię.
Warto zapoznać się z ofertami Premium Mobile, jedne z najtańszych na rynku https://www.premiummobile.pl/oferty-freedom . Wszystko nolimit i 5gb internetu za 24 zł z groszami.
Przestań z tą reklamą, że premium najtańszy. W nju mam za 24 zł 30 gb internetu. Nju wymiata te twoje premium
Nie rozumiem dlaczego proponując oferty tzw. dużych operatorów wszystko jest w porządku a w przypadku polecania małych operatorów, pomimo ich dobrej oferty padają zarzuty o reklamę.
@macc, czy oferta nju, którą podałeś jest dostępna przy przeniesieniu numeru, czy może dopiero po określonym stażu? Temat dotyczy wyboru oferty więc warto zaznaczać takie rzeczy żeby zainteresowany miał pełną informację.
@macc, czy oferta nju, którą podałeś jest dostępna przy przeniesieniu numeru, czy może dopiero po określonym stażu? Temat dotyczy wyboru oferty więc warto zaznaczać takie rzeczy żeby zainteresowany miał pełną informację.
Może dlatego, że kolega KarolK nie robi nic innego na swoim koncie oprócz reklamowania Premium Mobile?Ruben pisze:Nie rozumiem dlaczego proponując oferty tzw. dużych operatorów wszystko jest w porządku a w przypadku polecania małych operatorów, pomimo ich dobrej oferty padają zarzuty o reklamę.
Wystarczy trochę pomyśleć, popatrzeć.
Nawet jeżeli, to nie jest to nachalne, nie robi tego hurtowo w przypadkowych tematach a tylko w tych, w których porównywane są oferty bądź ktoś prosi o poradę.
Jest abonentem tego operatora, których jest niewielu na tym forum więc opisuje swoje doświadczenia, co przydać się może innym.
Jest zarejestrowany i ma prawo pisać tak samo jak pozostali.
Równie dobrze można napisać żebyś przestał reklamować nju mobile a więcej pochwalnych twoich postów można znaleźć niż KarolK.
Teraz to nam bardziej można zarzucić pisanie nie na temat niż KarolK, bo nasze posty nijak mają się do tematu wątku.
Jest abonentem tego operatora, których jest niewielu na tym forum więc opisuje swoje doświadczenia, co przydać się może innym.
Jest zarejestrowany i ma prawo pisać tak samo jak pozostali.
Równie dobrze można napisać żebyś przestał reklamować nju mobile a więcej pochwalnych twoich postów można znaleźć niż KarolK.
Teraz to nam bardziej można zarzucić pisanie nie na temat niż KarolK, bo nasze posty nijak mają się do tematu wątku.