Bez problemu zarejestrowałem od pierwszej próby kilkanaście numerów RBM7MNP przez infolinię 730 300 300: przedwczoraj, wczoraj i dzisiaj (dzisiaj 2 rozmowy - jedna "nieudana" - czytaj niżej).
Tylko dzisiaj z pierwszym konsultantem nie udało się zarejestrować numeru (coś mu się wyświetliło chyba na ekranie bo nagle zaniemówił i powiedział, że absolutnie nie da rady tego zrobić przez telefon) i odesłał mnie do salonu. Odczekałem godzinkę (bo wiem, że system czasami im robi różne numery zwłaszcza teraz gdy jest totalnie przeciążony i pojawiają się timeout'y, no i jak zwykle: konsultanci mogą mieć różne uprawnienia) i zadzwoniłem ponownie.
Inny konsultant nie miał żadnych problemów. Dodam, że za każdym z 4 razy rozmawiałem z innym konsultantem.
Podpinałem do głównego numeru (w Play24 jest głównym numerem), który został rok temu przeniesiony z NJU do Play (i zarejestrowany podczas tego przeniesienia w salonie) a potem był przeniesiony do FAKT i RBM7MNP w złotych czasach

. Mam też zarejestrowane numery w taryfie Formuła Play na Kartę Starter ale na innym koncie w Play24 - to może mieć znaczenie ale niekoniecznie. Na koncie, na którym mam zarejestrowane te numery w RBM7MNP nie ma innych taryf.