• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #871755  autor: iperyt
 15 cze 2016, 14:49
Mam pewne wątpliwości jeżeli chodzi o "Międzynarodową strefę T-Mobile".Czy w krajach z listy mogę korzystać w ramach w/w usługi z zasięgu wszystkich operatorów w danym kraju z którymi T-Mobile ma podpisaną umowę o roaming? Czy może tylko w ramach zasięgu tamtejszych T-Mobile?
 #871758  autor: KC-KARLOS
 15 cze 2016, 15:05
Tylko w zasięgu T-Mobile lub sieci należących do grupy DT. Sytuacja w tej śmiesznej promocji jest jasna.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #871786  autor: iperyt
 15 cze 2016, 17:44
Karlos20 pisze:Tylko w zasięgu T-Mobile lub sieci należących do grupy DT. Sytuacja w tej śmiesznej promocji jest jasna.
Wyczytałeś to w jakimś regulaminie czy tylko "jasność sytuacji" jest związana z domysłem?
Generalnie są podane kraje bez wyróżnienia konieczności logowania w konkretnej sieci..Jestem przekonany że ogromna większość ludzi będzie korzystała z tej sieci w której z automatu zaloguje się telefon.W przypadku kiedy to będą tylko sieci T-Mobile , użytkownicy często będą czuli się poszkodowani niespodziewanymi opłatami.
 #871969  autor: KC-KARLOS
 16 cze 2016, 14:30
Promocyjny pakiet dotyczy krajów, gdzie działa sieć T-Mobile. Telefony polskiego TM domyślnie w ww krajach loguje się do zagranicznego T-Mobile i to na tym zasięgu zadziała w 100% pakiet. Po przekroczeniu 1 GB w strefie TM Abonent będzie przekierowany do specjalnej, darmowej strony, gdzie może zamówić pakiet "Travel & Surf UE + Kraje T-Mobile". Inaczej transfer danych będzie zablokowany (czas ważności pakietu), potem realizowany zgodnie z cennikiem (o wszystko Abonent musi zadbać przed wyjazdem, żeby nie było ekstra opłat na fakturze, a są naliczane z opóźnieniem nawet do 14 dni).
Ogólnie polecałbym pakiet "Travel & Surf UE - 14 dni bez limitu", gdzie za 49,99 zł na 14 dni korzystamy z neta w krajach UE, na każdym zasięgu bez limitu danych (lejek 256 kbit/s).

I jeszcze pakiet "Travel&Talk", bo też jest oferowany, tam NIE MA no-limitu. Występuje limit 50000 jednostek wymiennych w stosunku do 1:1 na minuty>SMS>MMS do 300 kB do zużycia na 14 dni. Chorym rozwiązaniem jest wykorzystywanie jednostek na odbierane połączenia, które są bardzo tanie w cenniku Eurotaryfy.

Tak więc pakiety może atrakcyjne, które będą działać do momentu zniesienia opłat roamingowych w UE, ale w TM są ważne 14 dni, a nie na miesiąc czasu, no i nie są odnawialne, Abonent sam musi o to zadbać.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #909945  autor: kefas198
 07 lut 2017, 17:32
Odświeżam temat: jak to jest obecnie w taryfie T3, gdzie dostaję rozmowy smsy i nieograniczony internet w strefie t-mobile - czy także w ramach tego pakietu dzwonię z Polski do Niemiec?