• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #87101  autor: taktakowiec
 21 lip 2006, 21:21
Planuje przejść z tak taka do abonamentu Ery "Więcej lata" za 40zł (umowa na 24 miesiące) i musze wybrac sobie jakiś telefonik.Moje wymagania:

Dobry wyświetlacz
Karty pamięci
w miarę dobre MP3
Cena do 400zł (+-50)

Co proponujecie?Na razie patrzyłem sobie z ich cennika następujące modele:
-Motorola Rokr E1 -329zł
-Sony Ericsson D750i -419zł

Będe wdzięczny za pomoc w wyborze ;)

#87104  autor: zol82
 21 lip 2006, 21:23
Z czystym sumieniem polecam SE D750i.
Sam posiadam K750i tak, że wiem co mówie.

Super aparat, świetny odtwarzacz mp3, radio z rds, dobra bateria, bezawaryjny.
Naprawde polecam.
Jakość + Cena = SE D750i

#87106  autor: patyk
 21 lip 2006, 21:25
No ja też bym wybrał D750i 2 Mpix, 256 tys. kolorów robi wrażenie :)

Idea - Łączy z ludźmi !

#87114  autor: uśmiechnięty
 21 lip 2006, 21:29
D750i może być, ale jeszcze lepszym wyborem byłby Samsung D600. Popatrz na jego cenę.

#87117  autor: zol82
 21 lip 2006, 21:30
uśmiechnięty;* pisze:D750i może być, ale jeszcze lepszym wyborem byłby Samsung D600. Popatrz na jego cenę.
929zł, to chyba sie nie zmiesci

#87118  autor: przemek910
 21 lip 2006, 21:31
patyk pisze:No ja też bym wybrał D750i 2 Mpix, 256 tys. kolorów robi wrażenie :)
gdyby był ciut jasniejszy wyswieltacz i większy to było by giteranck :lol:
polecam ci D750i zwlaszcza ze mozna go samemu zaktualizowac i dająci kabel w zestawie :P

edit:
usmiechniety;* - nie 140 a 40 kpw? :D
pozatym co ty za tymi Samsungami D500/600 tak jestes? są tez inne godne polecenia telefony ;-)

jeszce można X700

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#87122  autor: zol82
 21 lip 2006, 21:35
np. Samsung X700 za 359zł, też dobry telefonik

#87123  autor: Rogal
 21 lip 2006, 21:47
wydaje mi się że D750i wypada lepiej niż X700

#87126  autor: zol82
 21 lip 2006, 21:49
Rogal pisze:wydaje mi się że D750i wypada lepiej niż X700
No racja, troche lepiej.
Brat ma X700, tak że mam porównanie na bieżąco.

#87129  autor: uśmiechnięty
 21 lip 2006, 22:06
Nie wiem kindzior.

Ja po prostu uważam, że Nokie i Samsungi są najlepsze.
Nokie jeśli chodzi o niezawodność, Samsungi niezawodność i o wyświetlacze.

Może dlatego obie marki promuję na tym forum? Nie wiem :mrgreen:...
Moim zdaniem żadny Sony Ericsson czy coś innego im nie podskoczy :P

#87131  autor: zol82
 21 lip 2006, 22:09
uśmiechnięty;* pisze:Nie wiem kindzior.

Ja po prostu uważam, że Nokie i Samsungi są najlepsze.
Nokie jeśli chodzi o niezawodność, Samsungi niezawodność i o wyświetlacze.

Może dlatego obie marki promuję na tym forum? Nie wiem :mrgreen:...
Moim zdaniem żadny Sony Ericsson czy coś innego im nie podskoczy :P
Właśnie sobie porównuje wyświetlacze w SE K750 i Samsungu X700.
Na dobrą sprawe to nie wiem w czym wyświetlacz z tego Samsunga jest lepszy od SE?
Patrząc na oba wyświetlacze to SE wypada troche lepiej

Pozdrawiam

#87134  autor: taktakowiec
 21 lip 2006, 22:10
Rozumiem że Motorolkę od razu odrzucamy?Między wspomnianym Samsungiem a SE jest niewielka różnica w cenie więc do ponidziałku musze coś wybrać ;/

#87135  autor: zol82
 21 lip 2006, 22:13
Ja mimo wszystko postawie na SE.
Na starcie więcej dostaniesz w zestawie np. karte pamięci.

#87138  autor: uśmiechnięty
 21 lip 2006, 22:18
Nie, nie odrzucamy, ona ma z nich najlepsze mp3, bo to jest telefon typowo do mp3. Ale ja i tak wziąłbym D600. Moim zdaniem bije K750i/D750i, które też mi się podobają.

#87140  autor: zol82
 21 lip 2006, 22:21
uśmiechnięty;* pisze:Nie, nie odrzucamy, ona ma z nich najlepsze mp3, bo to jest telefon typowo do mp3. Ale ja i tak wziąłbym D600. Moim zdaniem bije K750i/D750i, które też mi się podobają.
Ale jaka jest róznica w cenie przy tym abonamencie??
Czy Ty dopłacił byś ponad 400zł?
Czy Samsyng jest aż tyle wart?
Oczywiście pomijamy allegro i mówimy o abonamencie w Erze.

#87147  autor: taktakowiec
 21 lip 2006, 22:30
Nie mam mozliwości dopłaty kwoty rzędu 400zł :( a jeśli chodzi o mp3 to bardziej mi zalezy aby ładnie grało na głośniczku niż na słuchawkach.Więc warto dopłacić parę groszy i wziąśc SE niż Motorolę?

#87154  autor: uśmiechnięty
 21 lip 2006, 22:52
Nie martw się taktakowiec. To nie dopłacaj do tego Samsunga D600 :).

Sony Ericsson D750i to bardzo dobry telefonik z aparatem o 2 Megapixelach, radiem z RDS'em, wyświetlaczem 1.8'' cala o 262 144 kolorach. Ma niestety jedną wadę - po kilku miesiącach intensywnej pracy z telefonem zaczyna zacinać się dżojstik lub chodzić nie tak szybko, jakbyśmy tego chcieli.

Motorola ROKR E1 to bardzo dobry telefon jeśli chodzi o muzykę. Wspaniale nadaje się do odsłuchiwania piosenek w formacie .mp3 na zarówno na głośniku, jak i na słuchawkach.
Jako pierwszy telefon ma na świecie iTunes, czy coś takiego. :P
Aparat jest rozdzielczości 0.3 Megapixela, posiada flash.

Samsung X700 to dość nowe dziecko Samsunga. Bardzo dobrej jakości aparat o rozdzielczości 1.3 Megapixela, posiada podobnie jak SE radio, wyświetlacz jest nieco lepszy niż w SE.
Ma 1.9'' cala i również jest o 262 144 kolorach. Plusem jest to, że nie ma dżojstika, tak więc nie ma się co zacinać. :)

Co ja bym wybrał?

1. Sony Ericsson D750i / Samsung X700
2. w zależności, co w pierwszym bym wybrał
3. Motorola E1

Są jeszcze jakieś ciekawe telefony w erze?

#87157  autor: przemek910
 21 lip 2006, 23:04
uśmiechnięty;* pisze: Ma niestety jedną wadę - po kilku miesiącach intensywnej pracy z telefonem zaczyna zacinać się dżojstik lub chodzić nie tak szybko, jakbyśmy tego chcieli.
Przepraszam bardzo! Żle mówisz - ja użytkuje swój telefon bardzo intesywnie a joy chodzi jak by był tye co wyprodukowany ! Więc nie wprowadzaj kolegi w bład!
Pozatym D750i posiada funkcje latarki w tym S.O.S, może mało przydatną ale fajną funkcję minimalizowania aplikacji, możliwość uruchomienia głośnika pzred rozpoczęciem rozmowy. W Aparacie autofocus mini lampa błyskowa, tryb nocny liczne efekty w tym panaorama sepia solaryzacja itp, ramki, seria. Posiada też wybór światła (dzienne, pochmurno itp) Funkcja makro do zdjęć z bliskiej odległości, balans bielii, czas i data na zdjęciu. Posiada też bardzo przydatną funkcję wyświetlania Baterii w %, Np pozostało nam 35% procent baterii. bardzo dobra funkcje w odtw. mp3 Mega Bass. I tak jak pisał kolega czyli Radio z RDSem i AF (gdy jedziesz sobie to fonik sam sobie zmienia czestotliwość) i możnośc sterowania przez BT np Winampem. I są jeszcze taki aplikacje jak VIDEO DJ PHOTO DJ I MUSIC DJ. Karty pamięci możemy zmieniać "na gorąco". W zestawie otzrymamy kabel usb DCU-60 przez który możemy transferowac pliki, uzywac telefonu jako modemu, aktualizowac oprogramowanie telefonu oraz ładować baterię.

Mam nadzieję że moje informacje okażą się pomocne ;-)

#87163  autor: uśmiechnięty
 21 lip 2006, 23:11
Kindior, może Tobie akurat nie, ale w bardzo dużo telefonach modelu d/k 750i zacina się.

Kiedyś utworzyłem temat odnośnie pytań do K750i i uzytkownik zol82 odpowiedział, że musi mnie zmartwic, czy cos takiego, bo po kilku miesiacach widac efekty, ze sie zacina.
A sam bylem zainteresowany kupnem tego fonu... :?

#87165  autor: przemek910
 21 lip 2006, 23:14
kindzior - miło mi ;-)

No ja nie wiem co wy robicie z tymi telefonami ale mi się nie zacinał ani K700i (miałem go 8 miesięcy) a ni ten co mam teraz D750i... nie którzy mówia tak z uprzedzenia, a nie z doswiadczenia!