• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 505 z 692
  • 1
  • 503
  • 504
  • 505
  • 506
  • 507
  • 692
 #870213  autor: ChrisHofek
 07 cze 2016, 13:28
Ostatniego czerwca kończy mi się umowa, jestem zainteresowany ofertą z telefonem. Mianowicie chodzi mi o ofertę FORMUŁA SMARTFON UNLIMITED PRO 89,99 zł i Moto X Play za 1zł. Wypowiedzenie mam złożone. Jestem w stanie ugrać coś lepszego niż na stronie?
 #870234  autor: KC-KARLOS
 07 cze 2016, 14:20
ChrisHofek: To oferta ratalna. Nic lepszego nie ugrasz. Ogólnie dobra cena :) Poleciłbym też niższe zobowiązane 79,99 (49,99 za no-limit + 30 zł rata). Cena na start to 259 zł. Dostajesz w ramach oferty pełny no-limit wraz z netem (po 10 GB spadek prędkości do 1 mbit/s). Bardzo prosta opcja.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #870235  autor: kuczka76
 07 cze 2016, 14:22
Karlos20 pisze:kuczka76: jeśli zlecisz proces przenoszenia numeru przed 19 dniem bieżącego miesiąca, zgodnie z wypowiedzeniem, numer przeniesie się do innej sieci za miesiąc. Pamiętaj, że jest też opcji migracji w 1 dzień, wówczas zapłacisz proporcjonalny rachunek.

Na czym polega migracja w 1 dzień możesz wyjaśnić ?
 #870238  autor: KC-KARLOS
 07 cze 2016, 14:30
kuczka76 pisze:Na czym polega migracja w 1 dzień możesz wyjaśnić ?
To przeniesienie numeru jak w ofercie na kartę. Zawsze masz wybór - albo czekasz miesiąc wypowiedzenia lub dłużej (czas oznaczony umowy) albo przenosisz się natychmiastowo. Ale o tym warto pisać w innym wątku (przenoszenie numeru). Tutaj mówimy o przedłużeniu umowy.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #870250  autor: zarathos
 07 cze 2016, 14:42
Za równo dwa miesiące kończy mi się abonament w Play (jestem tam od 6 lat bodajże). Zastanawiam się co dalej z tym fantem i zbywam panienki z infolinii tekstami "jeszcze nie wiem czy u was zostanę, proszę o telefon przed końcem umowy :twisted:

Myślałem o przejściu na kartę, ale utrzymanie promocji, gapienie się na aktualne cenniki pakietów i t.d. jakoś mnie nie kręci. Cenię sobie swój czas i wygodę trochę bardziej niż te paręnaście PLN różnicy miesięcznie między kartą i abo.

Jednocześnie chcę zmienić telefon na coś w miarę dużego i fajnego do nawigacji samochodowej. Jeszcze nie wiem co ale może Nexus 5X, albo Samsung A5 2016? Albo Moto X Play? W grę wchodzą tylko raty, nie lubię wydawać większych ilości gotówki na raz.

Nie chciałbym przekroczyć 80 PLN miesięcznie z ratami (teraz płacę 69,99 plus to co zużyję w roamingu, w tym była jakaś Nokia z WP) i powiedzmy max 400 PLN na start dopłaty do telefonu. Abo maks 12 miesięcy (raty 24). Chciałbym nielimitowane komórki i SMS (stacjonarne mnie nie interesują), sensowny roaming poza UE (Szwajcaria) i pakiet internetowy bo chcę zrezygnować z mifi i przejść na tethering do tabletu.

Da się gdzieś uzyskać dobre warunki i jednocześnie sensowną cenę na telefon? Czy brać abonament bez telefonu i kupić w sklepie? I gdzie ew. brać abonament. Poza Orange, bo mam złe wspomnienia z czasów gdy u nich siedziałem.
 #870300  autor: KC-KARLOS
 07 cze 2016, 16:03
zarathos: Nexusa 5X nie widziałem dostępnego na stronie Playa, ale polecam bardzo Samsunga Galaxy A5 2016.
Opcja 109,99 - na start 69 zł (w salonie 119 zł).
W ofercie masz abo 12m + 24 raty.
W pierwszym roku masz 40 zł raty mies. + 69,99 zł abo z no-limitem min/SMS/MMS oraz netem (po 12 GB spadek prędkości do 1 mbit/s).
Po roku zmieniasz ofertę na inne abo lub na kartę i ostatnie 12 rat wyniesie tylko 70 zł.
Ewentualnie opcja 99,99 - wtedy abonament w pierwszym roku jest 10 zł tańszy, a w kolejnym roku 12 rat po 60 zł. Cena na start: 229 zł (w salonie 279 zł). Nic lepszego na ten telefon nie dostaniesz, bo bez rat dopłata przekroczyłaby Twój budżet na urządzenie. A w elektromarketach jest nawet drożej!
iharedd pisze:Na jaką ofertę powinna zmienić się "Moja oferta" w Play24 po przejściu na bezterminową 29.99?
Taryfa FORMUŁA UNLIMITED 49,99
Promocja: RePlay FORMULA UNLIMITED na zawsze extra

#870332  autor: xenkos
 07 cze 2016, 19:12
Czy da radę coś wygrać na wypowiedzeniu dla Samsunga Galaxy J5 lub HTC Desire 825 inną kwotę niż na stronie play przy zobowiązaniu 49,99 zł tym bardziej, że ostatnią faktura już opłacona a to już ostatni miesiąc tej umowy.
 #870343  autor: MarcixM
 07 cze 2016, 19:46
xenkos pisze:Czy da radę coś wygrać na wypowiedzeniu dla Samsunga Galaxy J5 lub HTC Desire 825 inną kwotę niż na stronie play przy zobowiązaniu 49,99 zł tym bardziej, że ostatnią faktura już opłacona a to już ostatni miesiąc tej umowy.
Musisz iść do salonu i pokombinować, u jednych coś załatwisz a inni cię wyśmieją.
Ja szczerze mówiąc od dłuższego czasu zawiodłem się na Play. Ostatnio z zasięgiem jakieś jaja się dzieją bo ciągle mam przy zasięgu R i sieć ciągnie z T-mobile. Na neta nie da rady wejść a tym bardziej, że mieszkam w Białymstoku prawie w centrum. Tak samo z zasięgiem w galeriach handlowych. U dziewczyny Orange full zasięg wszystko śmiga a u mnie w Play R i połowa zasięgu.
W play jestem na abonamencie już 5 lat i chyba przeniosę numer tylko jeszcze nie wiem gdzie (a oferty u wszystkich prawie takie same)
 #870393  autor: Mane
 08 cze 2016, 00:14
Obecnie posiadam abo na firmę w cenie 49,19 zł (brutto):
* połączenia darmowe (komórkowe i stacjonarne)
* sms/mms darmowe
* internet 3GB

Interesuje mnie aktualna oferta:
* połączenia darmowe (komórkowe i stacjonarne)
* sms/mms darmowe
* internet bez limitu

Niestety w ofercie na stronie jest to umowa na 24 miesiące, uważam że to trochę długie uwiązanie tym bardziej w ofercie bez telefonu.
Cena: 39,99 zł

Na 12 miesięcy jest w cenie 44,99zł oferta z 7GB internetu. Do jakiej prędkości spada prędkość po wykorzystaniu limitu?

Wypowiedzenie złożone, ale nikt nie dzwoni, może mam jakieś klauzule blokujące kontakt?

Można powyższą ofertę dostać na okres krótszy, np 12 miesięcy?

Ktoś posiada może aktualną ofertę dla firm od GU?
 #870413  autor: KC-KARLOS
 08 cze 2016, 07:19
xenkos pisze:Czy da radę coś wygrać na wypowiedzeniu dla Samsunga Galaxy J5 lub HTC Desire 825 inną kwotę niż na stronie play przy zobowiązaniu 49,99 zł tym bardziej, że ostatnią faktura już opłacona a to już ostatni miesiąc tej umowy.
Zadzwoń pod *500 i poproś o połączenie z Działem Utrzymania Klienta. Warto :)

#870418  autor: Ruben
 08 cze 2016, 08:47
Mane pisze: Ktoś posiada może aktualną ofertę dla firm od GU?
dla firm dostępne są oferty:
za 29,99 pln brutto na czas nieokreślony:
- nielimitowane połączenia na komórki i stacjonarne
- nielimitowane SMS/MMS
- 5GB
lub za 24,59 pln brutto (6m-cy bez opłat czyli średni 18,40pln) czyli popularna promocja 14,99 pln netto, umowa na 24 m-ce:
- nielimitowane połączenia na komórki, stacjonarne
- nielimitowane SMS/MMS
- 7GB (przez 6m-cy nielimitowany)

i zapewne ta, którą podałeś za 39,90pln.
 #870420  autor: astorino
 08 cze 2016, 09:03
Witam
Obecnie

Formuła Europa dla firm 98.39
Internet dla firm 5GB 24.60
Umowa do końca czerwca
Żona uparła się że chce srajfona min 5

Pomóżcie co najlepiej zrobic, ktorą opcje wybrac jestem kompletnie zielony w ofercie Play.
 #870424  autor: Mane
 08 cze 2016, 09:28
Ruben pisze:
Mane pisze: Ktoś posiada może aktualną ofertę dla firm od GU?
dla firm dostępne są oferty:
za 29,99 pln brutto na czas nieokreślony:
- nielimitowane połączenia na komórki i stacjonarne
- nielimitowane SMS/MMS
- 5GB
lub za 24,59 pln brutto (6m-cy bez opłat czyli średni 18,40pln) czyli popularna promocja 14,99 pln netto, umowa na 24 m-ce:
- nielimitowane połączenia na komórki, stacjonarne
- nielimitowane SMS/MMS
- 7GB (przez 6m-cy nielimitowany)

i zapewne ta, którą podałeś za 39,90pln.
Wiadomo co jest po przekroczeniu limitu odpowiednio 5GB i 7GB?

Lejek, jeśli tak to jaki czy blokada?
 #870441  autor: KC-KARLOS
 08 cze 2016, 11:07
Mane: w tych ofertach po przekroczeniu GB masz spadek do zera i albo dokupujesz pakiet, albo czekasz na nowy w nowym okresie rozliczeniowym, aby dalej korzystać z neta. W okresie promocyjnym, w tych opcjach, przez 6 okresow rozliczeniowych, pojawi się lejek 1 mbit/s po wyczerpaniu odpowiednio 15 lub 17 GB. Uwaga! Po 6m aby nie dopłacać ok 30 zł za nielimitowane GB, trzeba w 6 miesiącu wyłączyć promocje - Play o tym poinformuje kiedy opcja bezpłatna promocji się skończy.

#870527  autor: gustaw87
 08 cze 2016, 15:23
Witam,
mam pytanko.
Trochę przespałem sprawę, 19.06 kończy mi się umowa z Play.
Mocno jestem zainteresowany umową bezterminową za 29,99 (pełny no limit + 5GB internetu).
Do tej pory zawsze składałem wypowiedzenie na ok. 3 miesiące przed końcem umowy co pozwalało mi spokojnie wynegocjować z biurem utrzymania klienta ofertę od nich. Wiąże się to ze złożeniem wypowiedzenia.
Nie wiem jak to teraz załatwić. Bo jeśli złoże wypowiedzenie to pozostaje mi 2 tygodnie na załatwienie tego abonamentu co może nie być takie proste? A jak nie zdążę to pewnie to pewnie będę musiał przejść na kartę, co pewnie będzie się wiązało z większymi kosztami. Aktualnie płace ok. 35 zł za no limit + internet.
Załatwiał ktoś abonament od biura utrzymania pod sam koniec umowy?
 #870528  autor: Gregrin
 08 cze 2016, 15:28
gustaw87 pisze:Bo jeśli złoże wypowiedzenie to pozostaje mi 2 tygodnie na załatwienie tego abonamentu co może nie być takie proste? A jak nie zdążę to pewnie to pewnie będę musiał przejść na kartę, co pewnie będzie się wiązało z większymi kosztami. Aktualnie płace ok. 35 zł za no limit + internet.
Jak złożysz wypowiedzenie to w ten sam dzień możesz do nich dzwonić a oni mogą dawać oferty dla "uciekających".
W prepaid zaoszczędzisz 10zl/m-c za nolimit +6GB [Zestawienie] Opcje FULL No-Limit w ofertach na karte ~30zl Pkt.2 play
 #870531  autor: gustaw87
 08 cze 2016, 15:50
Gregrin pisze:Jak złożysz wypowiedzenie to w ten sam dzień możesz do nich dzwonić a oni mogą dawać oferty dla "uciekających".
W prepaid zaoszczędzisz 10zl/m-c za nolimit +6GB [Zestawienie] Opcje FULL No-Limit w ofertach na karte ~30zl Pkt.2 play
No właśnie na kartę nie chce przechodzić. U mnie idzie bardzo dużo MMSów, a na kartę jest to ekstra płatne od pojedynczego MMSa.

P.s. Czy dalej można przesyłać skan wypowiedzenia na maila?
Odwoływał ktoś wypowiedzenie? Jeśli bym dzisiaj złożył wypowiedzenie to mam około tygodnia na negocjacje z nimi. W razie niepowodzenia mogę 'od ręki' zadzwonić i zrezygnować z wypowiedzenia?
  • Strona 505 z 692
  • 1
  • 503
  • 504
  • 505
  • 506
  • 507
  • 692
  • 1
  • 503
  • 504
  • 505