• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #86852  autor: griniacz
 20 lip 2006, 20:39
Witam, nie tak dawno temu pytalem was o tel do 200 zł. Po waszych wielu poradach wybralem SE T610. Teraz jednak chcialbym lepszy aparat w telefonie. Na tela jestem w stanie wydac ok. 500zł. Wpadl mi w oko SE k510i, szczegolnie, ze wyglada niemal identycznie jak T610, a ten jest dla mnie idealem telefonu jesli chodzi o design (przod, tyl juz mniej:). Zastanawiam sie jednak, czy 40MB (i brak mozliwosci rozbudowy) to nie za malo - wie ktos moze ile zajmuje przecietna fotka w najwyzszej jakosci z takiego k510/k600 (maja chyba ten sam aparat 1.3MPX)? A moze da sie za te pieniadze kupic jakies 2.0MPX? Aha, w gre wchodza tylko nowe telefony.

#86853  autor: Irek
 20 lip 2006, 20:41
Dołożysz 100 złotych i kupisz noewgo Sagema myx6-2, aparat 1,3. Robi znakomite fotki. Do tego jest mało awaryjny.

#86854  autor: uśmiechnięty
 20 lip 2006, 20:45
Poszukaj używanego Samsunga D500. Za 500zł. powinieneś dostać używanego w dość dobrym stanie na allegro.

Naprawdę śliczny slider (telefon z wysuwaną od dołu klawiaturą) posiadający:

- 96 MB pamięci
- aparat cyfrowy 1.3 MP, flash, wideo, zoom cyfrowy x7
- IrDa, Bluetooth
- MMSy
- Odtwarzacz mp3
- 64-tonową polifonię
- Ekran TFT 1.9'' cala o 262 144 kolorach

No, myślę, że to dobry wybór :P

Obrazek

#86858  autor: kamil1221
 20 lip 2006, 21:37
Ja jestem za myX6-2 z wiadomych przyczyn.
Jak co zapraszam do testu.
Jeżeli myX6-2 odpada to może Siemens CX75 ?
Również polecę jeden link.

http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=3174
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=5568
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=5661

#86860  autor: uśmiechnięty
 20 lip 2006, 21:41
Widzę po Twoim tytule tematu, że bardzo ważnym dla Ciebie czynnikiem w telefonie jest jakość zdjęć. I dobrze, bo D500 w tej dziedzinie sprawdza się świetnie (w mp3 też bdb)!
Tu prześlę Ci test (nie opis!) aparatu w Samsungu D500, jest on po angielsku, ale myślę, że sobie poradzisz, iż jest dużo obrazków oraz przykładowe zdjęcia wykonane tym telefonem, jak również filmy do pobrania na komputer w formacie .3gp. Myślę, że efekt Cię zadowoli:

http://www.mobile-review.com/review/sam ... a-en.shtml

Tu przesyłam Ci test D500 (taki ogólny):

http://www.mobile-review.com/review/sam ... 0-en.shtml ,

a tu odnośnie menu (wiadomo, tam jest pokazane w języku ang.):

http://www.mobile-review.com/review/sam ... 2-en.shtml

Ostatni test, jaki posiadam, także menu, ale już inny:

http://www.mobile-review.com/review/sam ... 3-en.shtml

#86949  autor: szczeka
 21 lip 2006, 11:12
zdecydowanie d500.

myx6-2 robi niezle fotki, ale poza tym jest kiepskim telefonem. nie mowie tutaj o funkcjach, ale o stabilnosci telefonu. poczytaj chociazby opinie na roznych stronach i to Ci powinno wystarczyc ;)

cx75 tez bym odrzucil. ma aparat 1.3mpx, ale foty robi przecietne. gorsze niz d500.

#86954  autor: uśmiechnięty
 21 lip 2006, 11:43
D500 jak na telefon robi naprawdę znakomite fotki! Są tam jakieś bajery typu zoom cyfr. x7, flash, możliwość ustawiania iso... Zdjęcia bomba, a przy dobrym oświetleniu to już całkiem... :P

[ Dodano: 2006-07-21, 12:43 ]
Napisz, jak już zdecydujesz się co kupić. :P

#87019  autor: griniacz
 21 lip 2006, 15:20
Hmm, dziwi mnie fakt, ze nikt nawet nie wspomnial o k510i ... ja jednak zbyt duza wage przykladam do wygladu telefonu i tak jak pisalem - dla mnie wzorem jest T610 :) Jesli chodzi o wasze propozycje:
Sagem - te fotki mi jednak nie wygladaja najlepiej (chociaz zle tez nie sa) no i spore rozmiary
Samsung - nie przepadam za telefonami, ktore sie w jakikolwiek sposob rozkladaja:), aparat jak najbardziej w porzadku no i ta pamiec, prawie 100mb... ale jak juz pisalem, w gre wchodza tylko i wylacznie nowe telefony, a nowego d500 nie znajde za ~500zł
Siemens - Siemens :p
Wiec zostane przy k510i, za bardzo mi sie podoba, jest maly i fotki robi przyzwoite. Pamiec wrecz karygodna (28MB), ale jako ze nie bede na nim trzymac mp3 to powinna wystarczyc. W kazdym badz razie dziekuje za wskazowki. Aha, i kamilowi1211 za recenzje, ktore mi bardzo pomogly (w koncu moglem zobaczyc fotki z 510:)

#87028  autor: przemek910
 21 lip 2006, 16:09
Moja siostra ma k510i i wcale takich dobrych zdjęc nie robi :?

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#87033  autor: szczeka
 21 lip 2006, 16:37
k510i robi slabsze foty niz d500, czy myx6-2.. no i ma malo pamieci, fotek za duzo tam nie zmiescisz..

juz lepiej SE k600i. :-)

#87035  autor: uśmiechnięty
 21 lip 2006, 16:58
żaden telefon z serii k oprócz k600, k608, k750i, k790i, k800i nie robi dobrych zdjęć,
jak na telefon robi można nawet powiedzieć złe...

#87037  autor: przemek910
 21 lip 2006, 17:07
a nie lepiej - poprstu kupić dobrą cyfrówkę za 500 złotych a za złotówkę telefon w mixie lub w abo jakimś ? :P

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#87043  autor: szczeka
 21 lip 2006, 17:17
a bedziesz oplacal ten abonament? :P

#87070  autor: uśmiechnięty
 21 lip 2006, 19:42
Hm...

Ja na Twoim miejscu bym się zastanowił.
Wiadomo, że telefony nieużywane są droższe od używanych.
Ale spójrz na to z innej strony.
Ja jak przypominam sobie siebie kilka lat temu... śmieję się :P
oczywiście jeśli chodzi o telefony komórkowe :P :P :P
dla mnie kiedyś porządny telefon to koniecznie był funkiel nówka nieśmigana.

Niektórzy sprzedają telefony używane przez bardzo krótki okres w idealnym stanie, bo im się np. znudziły.
Kiedyś patrzyłem na to inaczej (tak jak Ty reraz)!
Dysponując daną kwotą można kupić sobie "sprzęcik" używany w idealnym stanie znacznie lepszy jeśli chodzi o funkcje od nowego (nowy będzie droższy, więc model gorszy się trafi pod względem funkcji od używanego lepszego). Przemyśl to...

i d500 to naprawdę dobry wybór... i tak na telefon trzeba uważać, a przyznasz, że jest piękny, prawda? :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

weź D500 i nie bądź tak wrogo nastawiony do klapek i sliderów :smt005

[ Dodano: 2006-07-21, 19:49 ]
a wiedz to, że d500 robi o niebo lepsze zdjęcia od k510i!
d500 ma też duuuużo większą pamięć!