• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #869819  autor: janusz91ff
 06 cze 2016, 12:38
Witam. Na co dzień korzystam z oferty prepaid Fakt Mobile (pakiet 3x100) za 9zł miesięcznie. Mało dzwonię, więc na ogół jest to wystarczające. Niestety to, czego brak, to smsy. Potrzebuję ich znacznie więcej, pewnie jakieś 500 miesięcznie bądź więcej. Niestety do pakietu 3x100 nie da się dokupić pakietu na nielimitowane smsy do wszystkich sieci, wtedy za 18 zł miesięcznie miałbym wszystko, co potrzebne. Jednakże takiej opcji nie ma, zatem poszukuję alternatywy. Sensownym wydaję się przejście na wyższy pakiet - 3x500 za 29zł/miesięcznie, ale i tutaj ilość smsów może być zbyt mała. Kolejną opcją jest włącznie rozmów bez limitu na komórki i stacjonarne plus do tego pakiet na nielimitowane smsy. Razem dałoby to 28 zł miesięcznie.

Mam telefon z dual sim i ostatecznie mógłbym rozważyć zakup drugiego numeru prepaid służącego głównie do smsów. I tutaj pytanie do Was. Czy jest obecnie na rynku prepaid opcja, że dajmy na to za około 10 zł miesięcznie otrzymujemy możliwość smsowania do wszystkich sieci i dodatkowo mamy długi okres ważności konta?
Ostatnio zmieniony 07 cze 2016, 11:34 przez janusz91ff, łącznie zmieniany 2 razy.
 #869832  autor: Liquid
 06 cze 2016, 13:13
janusz91ff pisze: I tutaj pytanie do Was. Czy jest obecnie na rynku prepaid opcja, że dajmy na to za około 10 zł miesięcznie otrzymujemy możliwość smsowania do wszystkich sieci i dodatkowo mamy długi okres ważności konta?
W pakiecie Freemium w Virgin Mobile masz pakiet nielimitowanych SMS-ów za 9 zł oraz rok ważności konta po każdym doładowaniu.
 #869862  autor: piechucki
 06 cze 2016, 14:31
Formuła SMS - 7 zł/30 dni (no limit sms, 100 MB, możliwość włączenia stanu darmowego do Play, może coś jeszcze, ale juz nie pamiętam :) )
 #870132  autor: sa
 07 cze 2016, 04:09
janusz91ff pisze:Nie bardzo rozumiem. Jakimi pakietami przedłużasz?
Przedłuża tymi poniedziałkowymi z gazety.choć wg. mnie masz dwie opcje
a. uruchamiasz no- limity komórki stacjonarne za 19zł plus smsy za 9zł za łącznie 28zł lub
tak jak do tej pory korzystasz z pakietów multi(minuty, smsy i mb a)a jako drugi nr play formuła sms gdzie za 7zł co m-c masz smsy no limit do wszystkich, do tego stan darmowy.Warunek obowiązkowe doładowanie co m-c za 5-10zł by te 7zł co m-c na koncie w formule było na pakiet smsów..Musisz przeliczyć ile potrzebujesz minut do wszystkich w sieci i mb,i która opcja ci bardziej pasuje.
 #870182  autor: janusz91ff
 07 cze 2016, 11:33
Po pierwsze wielkie dzięki za odzew. Mimo wszystko zdecyduję się chyba na opcję rozmowy no limit do wszystkich+pakiet sms do wszystkich, wydaje się to najbardziej bezpieczne, bo niczego, prócz Internetu brakować nie będzie. No ale kusi też opcja 3x100+druga karta z Play z Formułą SMS, którą sugerujecie. Smsów wystarczy i będzie naprawdę tanio. Niestety drugi numer to zawsze drobna uciążliwość, ale zastanowię się, może właśnie to będzie dla mnie wystarczające. Jeszcze raz dzięki za zainteresowanie tematem.
 #870249  autor: janusz91ff
 07 cze 2016, 14:40
Ok, teraz już kumam. W zasadzie robię tak samo. Na teraz zdecydowałem się jednak odpalić pakiet rozmów do wszystkich+smsów do wszystkich, łącznie za 28zł. Tylko mam mały problem, jak można wyłączyć pakiet 3x100? Kiedy jest on aktywny, to nie można włączyć nielimitowanych smsów.

Edit. Nie mogłem znaleźć informacji na temat wyłączenia pakietu 3x100, więc zadzwoniłem do BOK i poprosiłem o jego wyłączenie, po czym aktywowałem nielimitowane smsy do wszystkich+ rozmowy do wszystkich.