• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#86871  autor: Osk92
 20 lip 2006, 22:16
Myślałem, że nie zdążysz przeczytać :lol: Ale jak juz to zrobileś to to dopisze :mrgreen:

#86877  autor: uśmiechnięty
 20 lip 2006, 22:44
Widzisz? - Szybki jestem.

#86900  autor: Lesiu_gda
 21 lip 2006, 00:53
Wracajac do tematu, to mialem kiedys nokie 6020 i gdyby nie moja glupota, dalej uzywalbym tego telefonu.Wyswietlacz moze i fizycznie maly, ale nasycenie barw jest rewelacyjne, naprawde jakoscia powala na lep, na szyje.Zdjecia chodz to aparat VGA robi rewelacyjne, po zgraniu na kompa sa naprawde bardzo bardzo dobre. Mp3 Blue... nie ma na swoim pokladzie, ale nie wydaje mi sie zeby to byl problem.Wkoncu ten telefon mozna kupic nowy za jakies 600zl o ile sie nie myle, a za ta cene dostajesz naprawde super lux nokie.Nie ma mowy o skrzypieniu onudowy i wykonaniu swiadczacym o ilosci a nie o jakosci.Moim zdaniem, nokia wypuszczajac ten aparat naprawde stanela na wysokosci zadania i nie ma tu mowy o kiczu!!. A wspomne, keszcze o baterii, calkiem serio pamietam, ze moja nokia 6020 trzymala sie kolo tygodnia bez ladowania i to bez zadnych problemow, ani oszczedzania telefonu.Takze naprawde polecam ten aparat, jest wart uwagi i to napewno jedna z lepszych sluchawek w swojej klasie.

#86902  autor: kamil1221
 21 lip 2006, 01:02
Teraz w MediaMarkt czy gdzieś indziej ten telefon n6020 w zestawie z simplusa jest po 380zł.

#86904  autor: bigpappa
 21 lip 2006, 06:12
Ja każdego z nich mam za cene 220 zł(nowego bez simlocka) bez zobowiązań z jakimś operatorem także nie sugeruje tu się ceną tylko jakością .

Obrazek

#86914  autor: orB
 21 lip 2006, 08:35
Moto L6:
+ dużo pamięci(11MB)
+ mp3
+ bluetooth
- średni wyświetlacz

Samsung X660:
+ dużo pamięci(8MB+2MB)
+ klapka, elegancki
+ najlepszy wyświetlacz z podanych
-/+ tylko małe mp3(kiepskiej jakości)
-/+ króciutka kamera
- słaba IrDA(tylko do łączenia pc z telefonem)

Nokia 6020:

+ działająca IrDA
-/+ jakość wyświetlacza jakoś pomiędzy Samsungiem a Moto
-/+ króciutka kamera
- brak mp3
- malutko pamięci(3,50MB :smt005 )

I co Nokia dalej najlepsza? W porównaniu z wymienionymi wyżej to szajs jakich mało, omijaj ją wielkim łukiem ;)

Wybrałbym L6 - ma jako jedyna bluetooth i jako jedyna mp3, bo to w X660 to woła o pomste do nieba, tak samo jak ta dziwaczna IrDA :? tyle tylko że Samsung ma lepszy wyświetlacz - nic więcej

#86947  autor: szczeka
 21 lip 2006, 11:10
1.x660, zdecydowanie, jak juz pisalem..
2.n6020, wyswietlacz nie najwiekszy, ale kolory duuzo lepsze niz w l6, a to jest wg. mnie wazniejsze. co do pamieci- po co komu duzo pamieci w telefonie, ktory i tak nie moze sluzyc jako odtwarzacz mp3? na tapety, dzwonki etc. wystarczy spokojnie.

L6 to nic specjalnego, design owszem ciekawy. ale menu dosc kiepskie, stabilnosc tez pozostawia wiele do zyczenia (przesylalem bluetoothem miedzy nia, a 6103 fotki i sie przy tym dwa razy zawiesila, konieczny byl reset telefonu)

fotki robi wyrazne, ale kolory sa kiepskie, nawet na kompie- gorsze niz w 6020, czy x660.

a to, ze odtwarza mp3 to co z tego? nikt na tym nie bedzie sluchal, chyba, ze ktos lubi dziecinnie szpanowac dzwoneczkiem mp3..

#86957  autor: Rydels
 21 lip 2006, 11:54
Z wymienionych telefonów wybrałbym mimo wszystko N6020. Jest solidny, ma calkiem dobry aparat,Irde, mało awaryjny joy. Sam mam i generalnie nie narzekam(generalnie,bo przesiadłem się na ten tel z N6630,i jest to odczówlane).
N6030 oferuje moim zdaniem mniej(tylko radio).
Samsung ma super wyświetlacz, ale Irda służy tylko do wysyłania notatek i wizytówek(nie prześlesz obrazka czy dzwonka niezależnie do jakiego modelu tel wysyłasz/działa tak jak np w N6610). Dlatego bym odrzucił.
Z Motką dałbym sobie looooz, bo generalnie Motek nie lubie(menu). Poza tym ta seria ma klawiaturę jak V3 do której cięzko jest sie przyzwyczaić(klawisze reagują na dotyk, nie odskakują).
Sagemy skreślam z powodu kiepskiej wytrzymałości.
Więc z wymienionych skłaniałbym się ku 6020. Jeśli Ci nie podpasi to jedyną alternatywą pozostaje x660 :!:

#86960  autor: kamil1221
 21 lip 2006, 11:58
Rydels pisze: Sagemy skreślam z powodu kiepskiej wytrzymałości.
Kiepskiej wytrzymałości - śmiech na sali - czytałeś wiadomości - NAJMNIEJ AWARYJNE.
Ten Sagem jest lepszy od tej szkaradnej noki 6020.
Ma lepsze VGA i większy wyświetlacz.

#86961  autor: Rydels
 21 lip 2006, 12:04
Zróbmy tak:nie chcę się z Tobą kłucić. Po prostu kieruję się własnymi doświadczeniami, a nie raportami(wiarygodnośc tego typo żródeł jest wąpliwa). Ty masz swoje zdanie a ja swoje i niech tak zostanie. Ale brak wymiennej obudowy, i raczej kiepskie materiały na wykonanie to raczej "średnie zalety".