• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #84474  autor: Kucharz
 06 lip 2006, 11:32
Muszę kupić nowy telefon, bo stary zaczyna nawalać, a jest za stary aby go naprawiać :)

Szukam czegoś, co:

1. Robi jako tako dobre zdjęcia (wiadomo że nie wszędzie da się zabrać cyfrówkę i nie trzeba mnie uświadamiać w kwestii że jak chce robić zdjęcia to mam sobie kupić cyfrówkę - idąc do pracy nie będę taśtał i telefonu i foto)

2. Da się na nim posłuchać mp3 - nie chodzi o to, aby robił mi za mp3 player, ale jadąc 2 - 3 godzinki pociągiem - chętnie bym sobie posłuchał muzyki.

Bardzo kusi mnie SE W810i, bo ma obie te rzeczy, ale jeszcze bardziej kusi mnie Motorola V3x - lubię telefony z klapką, miałem kilka motoroli, wcześniej nokie (i nigdy więcej), więc o motorolach mam jak najlepsze zdanie .... ale nic nie mogę znaleźć o tej V3x :( Tzn. wiem że ma aparat 2 mpx, karty pamięci.... ale jak wygląda sprawa np. ze słuchaniem muzyki przez to ? Czy bateria nie siądzie po 2 godzinach słuchania ? SE raczej wystarczy na dłużej, skoro reklamują go jako walkman... myślałem jeszcze o samsungu D600, ale tam wlaśnie bateria pada błyskawicznie po włączeniu muzyki :(

Czy w SE W810i nie ma problemów ze skrzypiącą obudową ?

#84593  autor: Rogal
 07 lip 2006, 04:32
Ja bym wybrał SE W810i bo ogólnie wydaje mi się lepszy a Motorola jakoś mi nie leży :wink: nie podoba mi się ta firma :mrgreen:

#84594  autor: Doda!
 07 lip 2006, 09:06
ja bym brał Motorolę, ma dwa aparaty. w dodatku jeśli mówisz, że do Motoroli jesteś przywiązany, to wybór powinien być oczywisty!! nie wiem, jak tam jest z baterią, ale dam przykład, może trochę zły, ale dobra^^ no więc: ja mam Nokię ( :( ) 3300, bateria ma pojemność 720mAh i kiedy słucham muzyki po 1,5 godziny dziennie, bateria starcza na dwa dni. licząc, że V3x ma większą baterię (chyba 850mAh), ale też większy wyświetlacz itp., można zaryzykować stwierdzenie, że bateria również będzie trzymała jakieś dwa dni. może to trochę niejasne, ale jest przynajmniej^^

Obrazek

...::^^PoWRócIłEM^^::..

PANASONICU: NADCHODZĘ!!! xD

#84599  autor: piotrz
 07 lip 2006, 09:24
Ja bym brał SE. Motki mają dziwne menu (ja się nie mogłem połapać- chociaż może to też dlatego że miała angielskie menu, a wtedy nie znałem go jeszcze tak dobrze jak teraz)
Poza tym se robi dużo lepsze zdjęcia od tej motki. I słuchawki ma też lepsze w zestawie.

#84604  autor: Kucharz
 07 lip 2006, 10:14
Menu w motce mnie nie zraża,bo wszystkie nowsze mają już bardzo porządne, praktycznie wszystkie od serii v300 w zwyż, sam używam v600 od blisko 3 lat i jestem z niej bardzo zadowolony.

Niop, widziałem fotki z SE, jak na telefon - wyglądają bardzo przyzwoicie, muzyki też miałem okazji przez to słuchać, brzmi świetnie :) Jestem raczej zdecydowany właśnie na SE, ale może jest ktoś, kto używał v3x i podzieli się jakimiś spostrzeżeniami ? Ale jeszcze pogooglam, może trafie na jakieś krótkie reviews :)

#84612  autor: orB
 07 lip 2006, 11:27
piotrz pisze:I słuchawki ma też lepsze w zestawie.
Nie słuchałeś to nie gadaj :-) ja słuchałem i na pewno gorsze nie są, grają prawie tak dobrze jak moje sennheisery. Motorola ładnie się prezentuje, ma większy wyswietlacz, takim telefonem można poszpanować :P ale za to W810 bo ma AF a motka nie ma.

Na dobrą sprawę to żadnego z tych dwóch bym nie wziął...

#84618  autor: piotrz
 07 lip 2006, 11:58
orB pisze:
piotrz pisze:I słuchawki ma też lepsze w zestawie.
Nie słuchałeś to nie gadaj :-) ja słuchałem i na pewno gorsze nie są, grają prawie tak dobrze jak moje sennheisery. Motorola ładnie się prezentuje, ma większy wyswietlacz, takim telefonem można poszpanować :P ale za to W810 bo ma AF a motka nie ma.

Na dobrą sprawę to żadnego z tych dwóch bym nie wziął...
Eee...słuchałem w800, a to chyba nie jest wielka różnica... Mi się wydaje że w SE są jednak lepsze.

#84759  autor: $ylwo
 08 lip 2006, 12:24
MOTOROLA V3x

Obrazek
2 megapixel aparat
MP3 player
3G video rozmowy
Bluetooth
JAVA
dwa colorowe ekrany
Możliwość rozbudowania pamięci
czas czuwania do 250 hrs
czas rozmowy do 300 min
nagrywanie i odtwarzanie video

SONY-ERICSSON W810i

Obrazek
Latest Walkman mobile
2 megapixel aparat z flash
nagrywanie i odtwarzanie video
MP3 player
Bluetooth
FM Radio z RDS
JAVA
mozliwość rozbudowania pamięci
czas czuwania do 350 hrs
czas rozmowy do 480 min

Ja bym brał w810i :mrgreen:

#84767  autor: szczeka
 08 lip 2006, 12:54
ja uzywalem v3i i jakos nie przypadla mi do gsutu, wiec pewnie v3x tez by nie przypadla. foty robilem i widzialem tylko na wyswieltaczu, nie wiem, jak to wyglada na kompie, ale w telefonie zdjecia robione przy swietle dziennym wygladaja swietnie, zas przy sztucznym swietle dosc kiepsko, ciemno strasznie, na wyswietlaczu wygladaly gorzej niz na k750i (akurat mialem takie porownanie;-)) ale telefon jest ogolnie dobry, nie ma widocznych wad, choc mi sie ogolnie struktura menu nie podoba, ale Ty jestes do tego przyzwyczajony, wiec nie przeszkadzaloby Ci. SE ma bardziej intuicyjne menu i ladniej wygladajace, kolorowsze :)

#84772  autor: Kucharz
 08 lip 2006, 13:12
Sporo informacji znalazłem na http://www.mobile-review.com/review/mot ... x-en.shtml - na dole strony jest troche przykładowych fotek z tego telefonu :)

I chyba zdecyduje się jednak na W810i, zapewne ma duzo lepszą baterię niż Motorola,a wiem po swojej motce,jak one lubią być bateriożerne :) Poza tym tak właściwie to bardziej od v3x podoba mi się v3i :) a porównywując funkcje v3i z SE - sony bije motkę na głowę :)

#84789  autor: wendzior
 08 lip 2006, 14:52
bierz w810i.
jest ładniejsza :D i lepsza bateria

1

#86792  autor: viper1989
 20 lip 2006, 14:35
Ja bym stanowczo wybrał V3x, jest to oryginalny telefon i kupe lepszy od se, i jego wartość będzie wolniej spadać ponieważ jest mniej dostępny na naszym rynku od se

#86798  autor: Osk92
 20 lip 2006, 14:53
"piękneee telefony" sobie wybrałeś :lol: Ale jeśli z tych dwóch musiałbym wybierać to na pewno SE W810. Deczko ładniejszy choć i tak mi się nie podoba, zdjęcia będą ładne a MP3 dużo lepsze.
Może można też wziąc pod uwagę SE W550i :?:

#86836  autor: uśmiechnięty
 20 lip 2006, 18:06
Wiesz co Kucharz? Miałbym podobny problem, co Ty. W SE troszkę lepiej grają mp3, ale jednak chyba wybrałbym Motorolę, mimo to, że "średnio" podoba mi się ich menu. Ja też lubię telefony z klapką (slidery również), tak więc raczej wybrałbym ją. Poza tym ma drugą kamerę do wideorozmów, więc można powiedzieć, że to telefon "przyszłościowy", chociaż wiadomo - co róż wychodzą nowe "maszyny". Ma większy wyswietlacz od W810i... poza tym funkcje te same. Jeśli jesteś przywiązany do "Motek" i powiedzmy, że czujesz do nich sentyment, wybór jest jasny... :P

Tu przesyłam Ci pewną wiadomość:
http://www.telix.pl/artykul/motorola-v3 ... 12779.html

Tu natomiast przesyłam Ci testy (nie opisy!) telefonów. Są po angielsku, ale to nie przeszkadza, bo jest dużo ilustracji, a na samym dole testów są zdjęcia wykonane z aparatu w danym telefonie i przykładowy filmik do pobrania.

Motorola V3x:
http://www.mobile-review.com/review/mot ... x-en.shtml
(na dole w przykładowych zdjęciach widzę, że jest porównanie zdjęć po lewej stronie Motoroli z Sharpem (po prawej stronie), sharp ma 3.2 mpix, a widzę, że pod względem jakości robią takie same foty... jest jeszcze porównanie k750i z jakimś tam :P, po pierwszym zdjęciu już widzę, że Motorolka poprawiła sobie ikonki w menu oczywiście na lepsze).

Sony Ericsson W810i:
http://www.mobile-review.com/review/son ... 0-en.shtml

Pozdrawiam, życzę przemyślanej decyzji i trafnego kupna modelu :)

uśmiechnięty;*