• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 126 z 187
  • 1
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 187
 #866241  autor: Lotter
 15 maja 2016, 14:16
Wszystko jest kwestią preferencji, potrzeb i przeliczenia kwot co jest najbardziej opłacalne. Oczywiście dla osób którym zależy aby nie przepłacać :-D
Najtańszą opcją przedłużenia są same usługi czyli tylko sim po wypowiedzeniu bo można mieć opcję 29zł za głos i 30zł za 70GB z no limit LTE co daje 59zł miesięcznie.
Smart Dom gdy nie potrzebujemy sprzętu może być dodatkowym obciążeniem to fakt ale nie musi.
Osobiście preferuje tylko sim a sprzęt ze sklepu.
Chcąc wysokiej klasy telefon to obecnie ubiegłoroczny LG G4 jest świetnym wyborem w cenie sklepowej 1500 -1600zł, brak jakichkolwiek podatków od nowości a cena adekwatna do możliwości i jakości sprzętu (doskonały aparat nie do pobicia w ubiegłym roku). Dwa razy droższy S7 to świetna maszyna ale nie warta tych pieniędzy - przynajmniej w tym momencie 8)
 #866256  autor: UpssErroR
 15 maja 2016, 15:04
Czyli co? Jak wezmę na stronie internetowej oferte to ona normalnie będzie traktowana jako smartdom?
Bo na infolinii i w salonach tłumaczyli mi że jedynie jest możliwa forma ratalna za telefon...
Czyli jakbym wziął np. http://www.plus.pl/telefon?deviceTypeCo ... =tabs2-abo taką ofertę to by to podlegało pod 50%? W sensie płaciłbym 50 zł za abonament?
 #866266  autor: pawel_bthd
 15 maja 2016, 15:40
Tak przez stronę zachowasz sd i kupisz dowolny aparat za jednorazową opłatę pisałem o tym wcześniej przejrzyj forum. .. dodam iż mimo że nie pokazuje Ci abonamentu po rabacie to będziesz go miał jedyny warunek to abonament nie niższy niż do tej pory

wytapane z sm-N910C
 #866267  autor: UpssErroR
 15 maja 2016, 15:44
Okej, a nie ma to znaczenia jeżeli tam jest w szczegółach oferty "Ja+"?
Jeżeli to się zgadza że będzie rabat SD, to się nawet opłaca, bo abonament całkiem spoko a telefon za 1800 zł który chodzi normalnie po 2,3k na wolnym rynku. Trochę śmierdzi mi to że tak kolorowo to wygląda...
 #866290  autor: UpssErroR
 15 maja 2016, 17:25
pawel_bthd pisze:Przejrzyj kilka stron wcześniej wrzucałem screeny z oferty tez nic nie było o sd a mam rabat -48zł
Pisałem z konsultantką na stronie e-sklepu i potwierdziła Twoje słowa, jeżeli zachowa się abonament na tym samym poziomie lub weźmie się droższy to zostaje rabat smartdom w moim przypadku to 2 usługa czyli -50%. A telefon jest w jednorazowej opłacie.
Cóż w abonamencie za 99 zł - 50% rabatu SD to daje nam abo za 50 zł sama s7 z okularami jest za 1850 zł, cena moim zdaniem wręcz extra, patrząc na to iż na wolnym rynku s6 kosztuje około 1500 zł.
Chyba się zdecyduje na tą ofertę.

Jeżeli chodzi o 3 usługę internet chyba przedłużę normalnie w salonie lub na infolinii bo 11 zł jest dla mnie spoko.
 #866323  autor: Freshmen
 15 maja 2016, 19:40
A mi reklamacje uznali (smard dom) i babka powiedziała, że mogę zmniejszyć abonament do max 49,99 żeby zachować smart dom na drugi numer (-50%) ;) ale rezygnuje mimo wszystko z tego gdyż mam już zaklepaną oferte za 29 zł ;) ale szczerze nie wierzyłem, że reklamacja coś pomoże a tutaj taki plus;)
 #866547  autor: UpssErroR
 16 maja 2016, 23:52
Wytłumaczy mi ktoś jaki jest wałek między wyborem telefonu samsung s7 a samsung s7 z okularami?
Ta sama cena, ale wierzyć mi się nie chce że ot tak dają za darmo te okulary... Coś jest inaczej z tą s7? Jakiś wałek w abonamencie czy jak?
 #866590  autor: Lotter
 17 maja 2016, 09:48
UpssErroR pisze:Wytłumaczy mi ktoś jaki jest wałek między wyborem telefonu samsung s7 a samsung s7 z okularami?
Ta sama cena, ale wierzyć mi się nie chce że ot tak dają za darmo te okulary... Coś jest inaczej z tą s7? Jakiś wałek w abonamencie czy jak?
Gdy S7 wchodził na rynek to w cenie były dodawane okulary VR dla preorderu i trochę dla pozostałych zestawów. Taka promocja produktu inaczej mówiąc prezent w cenie premierowej S7. Operatorzy też dostali takie zestawy promocyjne. Z tego wynika identyczna początkowa cena zestawu i samego S7. Dwie pozycje są dlatego iż zestawy z goglami kiedyś się skończą i zostanie sam telefon do wyboru lub operator będzie mógł bezkarnie zrobić promo na sam s7 i obniżyć cenę o 199zł lub 599zł :-D co wywoła wielkie wow bilbordy reklamy i celebryci. Wałka w abo bym się nie dopatrywał.
 #866748  autor: UpssErroR
 17 maja 2016, 22:58
Lotter pisze:
UpssErroR pisze:Wytłumaczy mi ktoś jaki jest wałek między wyborem telefonu samsung s7 a samsung s7 z okularami?
Gdy S7 wchodził na rynek to w cenie były dodawane okulary VR dla preorderu i trochę dla pozostałych zestawów. Taka promocja produktu inaczej mówiąc prezent w cenie premierowej S7. Operatorzy też dostali takie zestawy promocyjne. Z tego wynika identyczna początkowa cena zestawu i samego S7. Dwie pozycje są dlatego iż zestawy z goglami kiedyś się skończą i zostanie sam telefon do wyboru lub operator będzie mógł bezkarnie zrobić promo na sam s7 i obniżyć cenę o 199zł lub 599zł :-D co wywoła wielkie wow bilbordy reklamy i celebryci. Wałka w abo bym się nie dopatrywał.
Czyli rozumiem że bez żadnych strat mogę wziąć wersje s7 z okularami i krótko pisząc tylko na tym zyskam? Bo okulary jakieś 400 zł :D
Bo rozumiem że telefon nic tutaj się nie różni? :D
 #866777  autor: Freshmen
 18 maja 2016, 10:50
Nie, telefon masz ten sam. Zauważ nawet (troche tańsze przykłady :P) że masz np Telefon z kartą pamięci tańszy albo w tej samej cenie co telefon bez karty a to jest to samo ;) Bierz śmiało bo to okazja okularki wyrwać bez żadnej dopłaty. Dobry jest ten S7 w ogole ? testował ktoś już ?

Jest ktoś tutaj z abonamentem tym za 29 zł ? nic dodatkowego nie naliczają, wszystko gra ? :)
 #867180  autor: UpssErroR
 20 maja 2016, 21:06
Oferta na stronie się zmieniła od 17 maja zakup przez strone z telefonem nie obowiązuje już smartdom. Aby przedłużyć smartdom jedyną możliwością jest albo salon/punkt sprzedaży albo infolinia, oczywiście telefony w formie ratalnej...
Czyli kompletnie się nie opłaca...
Cóż, prawdopodobnie wezmę umowę bez telefonu, trochę sobie pluję w brodę że tej s7 za 1850 zł z okularami nie wziąłem ;/
 #867188  autor: Ruben
 20 maja 2016, 22:20
@UpssErroR,
skąd masz te informacje? Konsultanci z e-sklepu zawsze twierdzili, że smartdomu nie można przedłużać a jak się okazywało, to można było. Możliwe, że teraz jest podobnie ale najlepiej wyjaśnić to na Plus Forum.
Jeżeli informacja się potwierdzi, to smartdom ze sprzętem nie będzie atrakcyjny.
Szkoda, bo niedługo miałem przedłużać umowy.
 #867198  autor: UpssErroR
 20 maja 2016, 23:48
Ruben pisze:@UpssErroR,
skąd masz te informacje? Konsultanci z e-sklepu zawsze twierdzili, że smartdomu nie można przedłużać a jak się okazywało, to można było. Możliwe, że teraz jest podobnie ale najlepiej wyjaśnić to na Plus Forum.
Jeżeli informacja się potwierdzi, to smartdom ze sprzętem nie będzie atrakcyjny.
Szkoda, bo niedługo miałem przedłużać umowy.
Pisałem z konsultantem na e-sklepie. Napisał mi że oferty zostały zmienione 17 maja, gdybym wziął przed 17 maja to mogłem wziąć s7 za 1850 zł. Teraz jest jedynie forma ratalna w salonie/punkcie sprzedaży lub na infolinii, a s7 w ratach kosztuje 3003 zł... wiec nie ma to sensu...
Cóż, przyznam że plus w tym przypadku zaczyna słabo wypadać z ofertą... i chyba ratuje ich już tylko jedynie jakość ich internetu i całkiem okej zasięg komórkowy...
 #867283  autor: SACZI
 21 maja 2016, 20:18
UpssErroR pisze:Oferta na stronie się zmieniła od 17 maja zakup przez strone z telefonem nie obowiązuje już smartdom. Aby przedłużyć smartdom jedyną możliwością jest albo salon/punkt sprzedaży albo infolinia, oczywiście telefony w formie ratalnej...
Czyli kompletnie się nie opłaca...
...
Pisałem kilka/kilkanaście stron wcześniej, że Plus "rozmontowuje" SmartDom ...

UpssErroR pisze:...

...Teraz jest jedynie forma ratalna ... wiec nie ma to sensu...
Cóż, przyznam że plus w tym przypadku zaczyna słabo wypadać z ofertą... i chyba ratuje ich już tylko jedynie jakość ich internetu i całkiem okej zasięg komórkowy...
Zgadza się.
Zbliżają się czasy, kiedy abonament może przestać być opłacalny.
Oferty na kartę z pełnym nolimit + 5-6GB to koszt 25-30PLN.
Gdzie tutaj jest sens płacić abonament (przez przynajmniej 24 m-ce) bez telefonu w granicach 50-70 PLN (bo takie kwoty są sugerowane przez konsultantów)...?
 #867364  autor: Lotter
 22 maja 2016, 18:42
daro33 pisze:Witam. Czy może ktoś wie jakie są aktualne oferty DUK 2699 na internet bez urządzenia.
Patrz na str. 149 - na dzień 15 maja były te same oferty po wypowiedzeniu.
 #867487  autor: Ruben
 23 maja 2016, 18:35
Niestety złe wiadomości się potwierdzają. Przedłużając umowy ze sprzętem w ramach smartdom, niezależnie od kanału w jakim dokonamy przedłużenia umowy, sprzęt jest dostępny wyłącznie w systemie ratalnym. Po zsumowaniu rat cena telefonu jest podobna lub wyższa od cen w sklepach z elektroniką.
Jestem właśnie po rozmowie z DUK i okazuje się, że nawet przy rozbiciu smartdomu, jeżeli zechcę przedłużyć umowę, to sprzęt tylko na raty jest.
Żałuję, że nie przedłużyłem wcześniej umowy przez e-sklep. Teraz numer przejdzie pewnie do nju a internet zostawię w ofercie bez sprzętu, bo za za 20pln 40GB + no limit LTE raczej nigdzie nie dostanę.
Widać, że teraz każdy operator odchodzi od dotowania sprzętu.
 #867496  autor: SACZI
 23 maja 2016, 19:31
Ruben pisze:...Po zsumowaniu rat cena telefonu jest podobna lub wyższa od cen w sklepach z elektroniką. ...
Kalkulacja jest inna.
Daje się klientowi cenę taką samą jak za telefon w sklepie (lub 100-200 PLN niższą) i podnosi znacznie abonament, który jest oddzielną usługą.
Dzisiaj realny koszt abonamentu (no limit voice + 5GB) to około 35 PLN, a operatorzy proponują takie pakiety za 70 (jak klient uparty, to dostaje zniżkę 10, max 20 PLN) ...
Owa różnica to podwyżka opłat.

BTW, ile dzisiaj wynoszą MTR'y za min połączenia?
  • Strona 126 z 187
  • 1
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 187
  • 1
  • 124
  • 125
  • 126