• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #867056  autor: kerios83
 20 maja 2016, 01:19
Witam. Oferty operatorow sa tak skonstruowane aby namieszac i zamotac, zamiast ustalic stale niska stawke. Jakies promocje, bonusy, taryfy, zamiast obnizac cene za podstawowe rozmowy, sms i internet.

Mam pytanie w zwiazku z tym - uzywam (możesz sprawdzić, z jakiej taryfy aktualnie korzystasz, wpisując kod) *111*49*1# i mam Play rok waznosci konta a na drugim telefonie - play Play fresh 30

podajcie jakie bonusy moge dostac doladowujac jeden i drugi za 100zl.

Slyszalem cos o 30zlza10zl, 50% doladowania zamiast standardowych 15%, i jakies tam inne myki, ktorych normalny czlowiek nie wykorzysta i nie spamieta, wiec bedzie wiecej placicl. Czy jacys eksperci moga podac jak najlepiej 'poczarowac' aby wyciagnac jak najwiecej?

Caly czas normalnie doladowywalem konto wiec czas przyzydzic, zacebulowac, zezlocic. Czekam na porady, bo jak mam sie przez to przebijac od poczatku i czytac te regulaminy to dziekuje. A na poczatku reklamowali sie 'bez kruczkow' :)
 #867074  autor: Rebeliant
 20 maja 2016, 09:55
Nie bardzo rozumiem co chcesz zyskać. Jakiś tam procent doładowania na konto promocyjne? Jedna z tych tarych (Fresh) jest już mocno archiwalna, a w RWK bonusem jest długa ważność konta. Jeżeli masz skarbonkę, to sposób podwojenia tych środków to zmiana taryfy na Fakt Mobile, a tam stawka spada o połowę (0,15zł/min), ewentualnie wykupować pakiety ze środków.
 #867077  autor: garfield-
 20 maja 2016, 10:25
możesz wykupić 10 za 5.
Dodatkowe bonusy można zyskać w dzien w który jest promocja doładowań.
Pytanie co potrzebujesz z czego korzystasz, może warto zmienić na inną taryfę.
Korzystasz ze Zbieraj Minuty na Fresh 30 ?

Może zainteresuje Ciebie RBM Energy z doładowaniem przez FB, miałbyś na 5 miesiacy 10 GB internetu, na konto promocyjne 15 zeta na sms/mms i możliwość no-limit rozmów za 10-20 pln.

Wszystko się jednak rozbija co chcesz osiągnąć. Siedząc na w taryfach RWK, to raczej dużo nie korzystasz ... no chyba ze masz ZM
 #867100  autor: kerios83
 20 maja 2016, 12:00
Aktywowalem ZM (zbieraj minuty), wlasnie o takie rzeczy mi chodzilo. Mm kilka telefonow roznych operatorow - te magiczne taryfy moglyby byc prostsze, zamiast bawis sie w jakies aktywacje ZM, ktore trzeba pozniej monitorowac mogliby obnizyc cene polaczen o marny 1gr i wiekszosc wyszla by na tym do przodu. Nikt nie musialby pamietac o jakis zbieraj minutach czy czyms tam innym.

Wiem, ze bylo jakies doladowanie +50% kwoty doladowania (jak powyzej 90zl) bo kiedys z tego korzystalem (standardowo w play - nie jako oferta wybranego dnia) tylko nie pamietam kodow. Ktos cos kojarzy? Nawet 2 miesiace temu ktos na infolini play mi podawal ale zgubilem kartke.
 #867101  autor: Rebeliant
 20 maja 2016, 12:08
Keriosie, skoro chcesz prosto i tanio, to możesz zmienić swoją ofertę na Fakt Mobile. Jest to marka Playa (taryfa), w której cena połączeń jest o 50% niższa od wszystkich dużych operatorów (Orange, Plus, TM i Play) i wynosi 0,15zł. Ponieważ migracja do w/w oferty odbywa się na zasadzie zmiany taryfy, to zachowujesz wszystkie środki. Skoro stawka spada o połowę, to masz 2x więcej dzwonienia.

Oczywiście tego Fresha z opcją ZM sobie zostaw, ale tą ofertę RWK zmieniłbym sobie na Fakt Mobile.
 #867106  autor: garfield-
 20 maja 2016, 12:57
nadal jednak nie wiemy czego potrzebujesz, czy interesują ciebie złotówki promocyjne czy duże pakiety danych.

z tego co piszesz to chodzi Ci pewnie o virgin mobile, albo o program doładowań. Zobacz w play24, tam nie musisz pamiętać kodów. Jedynie 10 za 5 tam nie ma.
 #867409  autor: bolek2004
 22 maja 2016, 23:04
Z dodatkowych bonusów przy doładowaniu to w taryfie rwk i fresh masz program doładowań. Za doładowanie 90zł otrzymasz 30 minut play/stacjonarne, 30 minut do wszystkich, 20zł na promocyjne.
Można też skorzystać z 15% za doładowanie przez stronę doladowania.play.pl
Dodatkowo można zrobić doładowanie w parze przez FB co daje dodatkowe środki na konto promocyjne.
I oczywiście najlepiej ładować w promocji jednodniowej plus skorzystać z tych opcji co podałem i sporo można zyskać ładując koło 100zł.