• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.

#86356  autor: AoP
 17 lip 2006, 21:29
subrock pisze:ale ten joy to juz serwis legenda :lol:
Nie no, chyba sobie zartujesz! Jak juz kiedys pisalem, mialem pare SE i w zadnym nie zepsuł mi się joy. Miałem T610 (telefon bardzo dobry pod względem ergonomii, tylko ten wyswietlacz.... :( ), przekazałem w spadku dziadkowi. Dziadek do osób łagodnie obchodzących się ze sprzętem nie należy, a joy działa bez zawiechy! Joystick w SE to STEREOTYP! Powtarzam - STEREOTYP!!! :twisted:
No, a żeby nie było OT, kolejnośc taka:
1. SE - cena do jakości oraz design, funkcjonalnosc
2. Nokia - marka mówi sama za siebie, legendarna jakość wykonania
3. Motorola - jakość i nowatorstwo konstrukcji (przede wszystkim V3)
4. Sagem - lepszy od nizej wymienionych :P
5. Siemens - mimo, ze design kiepski i usterkowy, miejsce 5. się należy
6. Szajsung - badziewia, jakich świat nie widział, jakosc spasowania fatalna, menu do d**y, wygląd koszmarny
7. Panasonic - podobno mają genialne baterie...
8. Alcatel - pamiętam modele OT Easy, Max itepe...wtedy to było coś, teraz nic szczególnego nie reprezentują
9. Mitsubishi
10. Sendo - owszem, produkują dobry sprzęt, ale do wbijania gwoździ ;-)

#86370  autor: uśmiechnięty
 17 lip 2006, 23:14
Ja tą listę ułożyłbym w zupełnie innej kolejności, a mianowicie:

1. Nokia, Samsung (egzekwo)
2. LG
3. Sony Ericsson
4. Motorola
5. Produkty innych marek
- (daleko za nimi!) Na ostatnim miejscu Siemens. Produkty tej marki moim zdaniem są beznadziejne!
Ostatnio zmieniony 24 lip 2006, 13:12 przez uśmiechnięty, łącznie zmieniany 1 raz.

#86479  autor: szczeka
 18 lip 2006, 16:27
moja klasyfikacja sie troche zmienila.

1.Nokia- zdecydowanei najlepsze telefony, ale maja ogromna wade- sa drogie.
2.SE- tez b.dobre, choc tez duzo drozsze od siemensow, czy sagemow
3.samsungi- rowniez trzymaja cene, ale sa produkowane z wysokiej jakosci materialow i wszystkie maja super wyswietlacze ;-)
-.LG, tanie, a dobre. z zadnym, ktore uzywalem nic zlego sie nie dzialo.
5.motorola- telefony dobre, ale mi sie nie podoba ich menu, chociazby ze wzgledu na ponure ikonki, jakies takie malo zywe.
6.siemens- tanie i funkcjonalne, lecz zbyt awaryjne
7.sagem

#86481  autor: monkey
 18 lip 2006, 16:36
Pierwsza piątka wg mnie:
1. Sony Ericsson ≈ 1. Samsung
3. Nokia
4. Motorola
5.Sagem

#86539  autor: wendzior
 18 lip 2006, 21:29
a wg mnie to

1. nokia i se
2. motorolki
3. siemensy (za patchowanie)
...
ostatnie - sagem/alcatel

#86576  autor: Rogal
 19 lip 2006, 04:55
1. Nokia - ale nie długo się to zmieni
2. SE - robi coraz lepsze
3. Samsung - za slidery
4. Motorola - robi nowoczesne "cienkie" telefony
5. Sagem
6. Siemens

#86578  autor: orB
 19 lip 2006, 10:20
AoP pisze:Miałem T610 (telefon bardzo dobry pod względem ergonomii, tylko ten wyswietlacz.... :( ), przekazałem w spadku dziadkowi. Dziadek do osób łagodnie obchodzących się ze sprzętem nie należy, a joy działa bez zawiechy! Joystick w SE to STEREOTYP! Powtarzam - STEREOTYP!!! :twisted:
T610 to ja też miałem i to dość długo, ale wadliwe joye są w serii K. Zresztą to nie jest temat do dyskusji wiem że użytkowujesz SE, więc na obiektywizm nie mam co liczyć :wink:

U mnie też się conieco pozmieniało:
1. Motorola - za najlepszy stosunek ceny do jakości.
2. Samsung - za udaną serię D
3. Nokia - za solidność... nic więcej
4. SE - za dobrą reklamę kiepskich produktów, a głupie ludzie kupują
5. LG - też za solidność
6. Panasonic - za to że jest
7. Sagem - za powolne menu(bez OM też)
8. Siemens - ...

#86627  autor: szczeka
 19 lip 2006, 19:11
orB pisze:
AoP pisze:Miałem T610 (telefon bardzo dobry pod względem ergonomii, tylko ten wyswietlacz.... :( ), przekazałem w spadku dziadkowi. Dziadek do osób łagodnie obchodzących się ze sprzętem nie należy, a joy działa bez zawiechy! Joystick w SE to STEREOTYP! Powtarzam - STEREOTYP!!! :twisted:
T610 to ja też miałem i to dość długo, ale wadliwe joye są w serii K. Zresztą to nie jest temat do dyskusji wiem że użytkowujesz SE, więc na obiektywizm nie mam co liczyć :wink:

5. LG - też za solidność
8. Siemens - ...
fajnie, ze Ty jestes obiektywny :)

#87822  autor: adam3330sz
 24 lip 2006, 01:11
dla mnie istnieja tylko 3 wazne firmy:
SonyEricsson, Nokia i Samsung

SonyEricsson za ciekawe telefony z fajnymi funkcjami za przyzwoite ceny
Nokia za ciekawie wygladajace telefony z to coraz lepszymi mozliwosciami lecz za cene...
Samsung za Wyglady niektorych telefonow ktore niestety sie powtazaja ale za ceny za ktore mi by sie nie chialo zadnego samunga kupic :)

najbardziej jestem za SE

Siemens C35i->Nokia 3330->Nokia 8210->Siemens S45i->SonyEricsson T300->Nokia 3650->Sendo X->Motorola MPx200->Panasonic GD 87->SDA Music->SonyEricsson W550i->SonyEricsson W950i->SonyEricsson W910i->SonyEricsson W960->

#87825  autor: orB
 24 lip 2006, 02:05
szczeka pisze:
orB pisze:

5. LG - też za solidność
8. Siemens - ...
fajnie, ze Ty jestes obiektywny :)
Już mi kiedyś pokazałeś co to obiektywizm. Zapewne Ty byś chciał aby tam był Siemens(biegaj do serwisu) albo Nokia(płać za markę) :-)

Byłby SE, już gdzieś pisałem czemu nie jest

#88294  autor: Rydels
 25 lip 2006, 10:46
1) mimo wszystko Nokia za wytrzymałość
2) SE-najlepszy stosunek bajerow do ceny. Jak poprawia wykonanie(joy'e)to beda number one
3) Samsung-dobre pomysly,ok wykonanie,najlepsze wyswietlacze,tylko jakby jeszcze nie umieja do konca sprecyzowac segmentow. Ale i tak scisla czolowka.
4) Siemens(Benq)-osobiscie nie lubie,ale maja staz na rynku i wiedza o co chodzi. Zaraz za podium.
5) Motki-najlepsze V'ki. Poza tym amerykanskie szpanerstwo
6) Sagem-wsio ok,tylko wykonanie do bani i dlatego tak nisko,gdyby nie to,to kto wie...
7)Nec-super fony,szkoda ze brak dystrybutora na Polske
8)HTC-extra dla biznesmenow,ktorzy chca sie meczyc z Windowsem dodatkowo w fonie :lol:
9)Panasonic-wydal troche niezlych fonow(ostatnie V'ki)ale brak dystrybucji
10)LG-staraja sie...moze cos z tego kiedys bedzie
11)Philips itd...brak slow

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/