• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 125 z 187
  • 1
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 187
 #865294  autor: kostykiewicz
 09 maja 2016, 22:28
Freshmen pisze:No sorry ale to jest tragedia żebym nie mógł korzystać z LTE bo mogę naciąć się na jakieś koszty bo plus tak sobie ubzdurał :) dziwne bo w regulaminie tej umowy która właśnie mi się kończy też mam coś z tym video streaming ale w życiu nie nadziałem się na dodatkowy koszt, a jadę cały czas na LTE.

Kostykiewicz bez problemu Ci dzisiaj zaproponowali te warunki czy musiałeś się dopominać ?

Zadzwonił facet powiedziałem że nie mam czasu i powiek krótko co chce, bez sensu rozmawiać dalej chce to i to i to i to... jeśli nie to nie mamy o czym dalej rozmawiać.
Bach. mówi dam Panu ok.

W sobote polączyłem się z jakąś babką pindzia nie było o czym z nią rozmawiać. Nic nie dało się.
 #865299  autor: pawel_bthd
 09 maja 2016, 22:57
Freshmen pisze:
SACZI pisze:
pawel_bthd pisze:Znów jakieś dziwne plotki ktoś rozsiewa wszystko wchodzi w pakiet GB videostreamingi radio i reszta jak ktoś jeszcze raz to napisze proponuję bana dla przestrogi

wytapane z sm-N910C
Proponuję poczytać wątek o videostreamingu w plusie na tym forum.
Yt faktycznie rozliczany jest z pakietu ale takie radio republika już nie.
I nie chodzi tutaj bynajmniej o popularność tego czegoś a o fakt że instalując jakąś apke na telefonie nagle zaczynasz korzystać z innego apnu i płacić ponad pakiet nie wiedząc o tym.
Dokładnie to miałem na myśli. Więc jak to Pawel jest ?
Nie wiem co wy instslujecie może jakieś wynalazki które nie korzystają z standardowych pakietów jestem abonentem plusa bardzo długo bez przerwy żadnych dodatkowych opłat nie miałem czy YT czy hbo czy ipla i różne aplikacje polskich stacji radiowych. ... może warto sprawdzić co się instaluje a nie później takie bajki opowiadać

wytapane z sm-N910C
 #865322  autor: Freshmen
 10 maja 2016, 09:27
kostykiewicz pisze:
Zadzwonił facet powiedziałem że nie mam czasu i powiek krótko co chce, bez sensu rozmawiać dalej chce to i to i to i to... jeśli nie to nie mamy o czym dalej rozmawiać.
Bach. mówi dam Panu ok.

W sobote polączyłem się z jakąś babką pindzia nie było o czym z nią rozmawiać. Nic nie dało się.
No to ja czekam w takim razie. W sobote gość w salonie miał wysłać mój numer do DUK ale jak na razie cisza. Może do końca tygodnia się ktoś odezwie :)
 #865433  autor: kostykiewicz
 10 maja 2016, 21:55
Freshmen pisze:
kostykiewicz pisze:
Bach. mówi dam Panu ok.

No to ja czekam w takim razie. W sobote gość w salonie miał wysłać mój numer do DUK ale jak na razie cisza. Może do końca tygodnia się ktoś odezwie :)

Nie czekaj na DUK, wyślij sam prosbe o kontakt do DUK po przez formularz
http://www.plusforum.pl/memberlist.php? ... il&u=23513

Nie mysl sobie ze juz laskawie gosciu z salonu bedzie dla ciebie taki dobry.
Musisz sam dzialac.

To jest numer do DUK 601102699

oczywiscie jest jeszcze 2699 ale za ten placisz obojetnie czy masz nielimitowane na komy czy nie dlatego polecam ten powyzej. 601102699
 #865441  autor: SACZI
 10 maja 2016, 22:53
pawel_bthd pisze:...
Nie wiem co wy instslujecie może jakieś wynalazki które nie korzystają z standardowych pakietów jestem abonentem plusa bardzo długo bez przerwy żadnych dodatkowych opłat nie miałem czy YT czy hbo czy ipla i różne aplikacje polskich stacji radiowych. ... może warto sprawdzić co się instaluje a nie później takie bajki opowiadać

wytapane z sm-N910C
Twoja kasa, Twoja sprawa.
Faktów nie zakrzyczysz.
Chcesz przyjąć do wiadomości, to przyjmiesz i będziesz wiedział, że "ukochany" PLus zastawił pułapkę na Twoją kasę.

PS
Ja też nie płacę nic ponad pakiet, ale "republika" mi udowodniła, że jest to prawdą, co pisze we wspominanym wątku.
 #865450  autor: pawel_bthd
 11 maja 2016, 06:12
Kto tu krzyczy sam sprawdź posty. ... ja go nie kocham i nie płacę ani grosza więcej .....
akty są faktami a nie jakieś bajki rachunki są w pdf chcesz sobie popatrzeć?

wytapane z sm-N910C
 #865467  autor: marcin0204
 11 maja 2016, 09:01
Czy ktoś może mi powiedzieć, czy przy przeniesieniu numeru z Virgin Mobile, gdzie numer jest na kartę, załapię się na promocję 6 miesięcy abonamentu gratis? Bo tak myślę i myślę i chyba nic z tego nie będzie.
 #865484  autor: Ruben
 11 maja 2016, 11:23
@marcin024,
6 m-cy gratis jest dla przenoszących z abonamentu więc w Twój przypadek nie kwalifikuje się do tej promocji. Możesz przejść do RBM czy nju na miesiąc i wtedy migrować do Plusa.

@pawel_bthd,
niestety nie masz racji. Jakbyś przeczytał podlinkowany temat na Plus Forum, to widziałbyś, że pracownicy Plusa potwierdzają, że videostreaming jest płatny w pewnych sytuacjach (APN:Plus i protokół RTSP). Jednak jest odrębny temat dotyczący tego i warto tam przenieść taką dyskusję
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 4&start=60
 #865507  autor: pawel_bthd
 11 maja 2016, 14:16
Koniec tematu! zrobiliście z igły widły może sam się zacytuj co tam napisałeś .....ze bardzo ciężko natrafić na ten protokół. ... a tu dyskusja trwa jakby to wszystko było płatne. ... tylko o to mi chodziło! to tak jakby powiedzieć ze nie wysyłajcie SMS bo wszystkie są płatne 2.5zl za dobę ( są takie? Są ale można na to uważać ) temat zamykam i tylko proszę więcej o nie sianie paniki tylko rzetelnych informacji

wytapane z sm-N910C
 #866047  autor: UpssErroR
 14 maja 2016, 14:56
Witam, chciałbym dopytać na temat oferty.

Od 2 miesięcy bawiłem się z plusem z racji tego że mam smartdom i muszę utrzymać abonament w wysokości 84.99 na komórce, usilnie próbowali mi wcisnąć abonament za 119 zł, ale ja poczekałem i ostatnio zaproponowali mi abonament za 89.99 gdzie mam wszystko no limit i 11 gb neta. Co po rabacie 50% daje kwotę 45 zł. I to mi pasuje, wiem że tutaj raczej już nic lepszego nie wynegocjuje, za internet proponują mi 11 zł i wiem że tutaj też nic nie zrobie lepszego.
Chodzi mi o ceny telefonów, da się tutaj coś lepszego wynegocjować? Bo ceny mają troche chore... za s7 proponują mi cene 3003 zł w formie ratalnej oczywiście. Trochę śmieszne bo na wolnym rynku za 2,3k chodzi ten telefon...

Pytanie co mogę wgl zrobić tutaj?
 #866136  autor: SACZI
 14 maja 2016, 20:41
UpssErroR, chyba nie podpiszesz tej umowy (bo to kpina oferta) ... ?
 #866151  autor: UpssErroR
 14 maja 2016, 22:35
SACZI pisze:UpssErroR, chyba nie podpiszesz tej umowy (bo to kpina oferta) ... ?
Wiesz, Tata mi mówi abym podpisywał, natomiast ja chce mu pokazać że jednak coś da się wynegocjować.
Pytanie o co mogę się starać? :D
Skoro piszesz że kpina nie oferta :P
 #866169  autor: SACZI
 15 maja 2016, 07:59
Po pierwsze, złóż wypowiedzenie umowy z przeniesieniem na kartę.
Po drugie, poszukaj sobie alternatywnego operatora, żeby w razie czego do niego przeskoczyć.
Po trzecie, przygotuj się na zakup telefonu na wolnym rynku, najlepiej za gotówkę.

I tak, koszt usługi to od tego tygodnia 25 PLN/m-c (oferty prepaid). W abonamencie zapłaciłbym 30-35 PLN i Plus ma taką ofertę (nolimit voice + 8GB, 24 m-ce).
Z telefonem niestety nie zdziałasz za wiele.
Na wolnym rynku S7 to koszt 3100-3200. Piszę o "uznanych" sklepach typu euro, media, x-kom, ...
 #866171  autor: kostykiewicz
 15 maja 2016, 08:19
Mam pytanie z innej beczki, ale do oferty
- no limit sms
- no limti rozmowy stacjonarne
- no limit komórki
- 8 GB internetu
na okres 24 mc za 29 zł

U mnie w rodzinie jest tak że żony numer stoi na mnie a mój numer stoi na żonę, tak wyszło.
Proszę mi powiedzieć.

1) Jak mam ofertę wyżej wspomnianą na moim numerze (ale stoi na żonę) i dokonam cesji aby ten nr stał na mnie to stracę wyżej wymienioną taryfę?????
 #866173  autor: habish
 15 maja 2016, 08:54
SACZI... jaki sens ma twoja wypowiedź w kontekście tego co napisał UpssErroR: "mam smartdom i muszę utrzymać abonament w wysokości 84.99 na komórce" ?
Najlepszym wyjściem w jego przypadku jest zakup innego, chodliwego telefonu za 3zł - 99zł a następnie jego sprzedaż np. na allegro, za taki telefon w zależności od modelu powinien uzyskać w granicach 400-800zł.
Następnie zakup S7 w sklepie na raty, czyli ok 3100zł minus tyle ile dostaniesz za sprzedany telefon.
 #866189  autor: UpssErroR
 15 maja 2016, 11:01
SACZI pisze:Po pierwsze, złóż wypowiedzenie umowy z przeniesieniem na kartę.
Po drugie, poszukaj sobie alternatywnego operatora, żeby w razie czego do niego przeskoczyć.
Po trzecie, przygotuj się na zakup telefonu na wolnym rynku, najlepiej za gotówkę.

I tak, koszt usługi to od tego tygodnia 25 PLN/m-c (oferty prepaid). W abonamencie zapłaciłbym 30-35 PLN i Plus ma taką ofertę (nolimit voice + 8GB, 24 m-ce).
Z telefonem niestety nie zdziałasz za wiele.
Na wolnym rynku S7 to koszt 3100-3200. Piszę o "uznanych" sklepach typu euro, media, x-kom, ...
Wypowiedzenia nie zdążyłem złożyć, a umowa już się kończy 30 maja.
Z tego co wiem w regulaminie i tak jest że muszę zostać w abonamencie za 84.99, więc wybieram opcje za 89.99. I tutaj zdaje mi się że nawet dział utrzymania by nic nie zrobił...
Głównie chodzi mi czy da się coś wykręcić na cenie telefonu, chociaż z jakieś 100-200 zł w dół.
Bo kwestia jest taka że rozmawiałem z konsultantką, oferta mi się spodobała i umówiłem się z nią na poniedziałek, ale z ciekawości poszedłem do punktu i zaproponowali mi to samo, więc Pani konsultantka łaski tutaj nie robi i z "działu promocyjnego" oczekiwałbym czegoś odrobinę lepszego.

Patryk7588 dobrze napisałeś, tyle że bawienie się ze sprzedażą telefonu... tym bardziej że w smartdomie telefony są jedynie na raty, więc nawet taki najtańszy będę musiał wziąć za 5-10 zł raty pewnie co się średnio kalkuluje...
Ostatnio zmieniony 15 maja 2016, 11:03 przez UpssErroR, łącznie zmieniany 1 raz.
 #866191  autor: SACZI
 15 maja 2016, 11:03
Ja tez mam SD i właśnie zastanawiam się, czy go w diabły nie rozwiązać, bo to jest tylko kula u nogi.
Stąd moja opinia.

Acha, ja mam abonament za 100, więc teraz musiałbym płacić przynajmniej tyle samo + rata za telefon.
Wychodzi mi średnio powyżej 200PLN/m-c - ma to sens?
 #866192  autor: UpssErroR
 15 maja 2016, 11:05
SACZI pisze:Ja tez mam SD i właśnie zastanawiam się, czy go w diabły nie rozwiązać, bo to jest tylko kula u nogi.
Stąd moja opinia.
Cóż, faktycznie przyznam że SD jeżeli chodzi o abonament telefoniczny jest słaby na tle innych operatorów, natomiast ja mam jeszcze stary SD gdzie mam rabat za 48 zł (czy coś takiego) i wtedy wychodzi mi 11 zł za internet mobilny gdzie mam 60 GB neta (a później chyba nielimitowane). Więc 11 zł za 60 GB to wręcz cena śmieszna i dlatego chciałbym to utrzymać :P
 #866233  autor: Ruben
 15 maja 2016, 13:41
UpssErroR pisze:tym bardziej że w smartdomie telefony są jedynie na raty, więc nawet taki najtańszy będę musiał wziąć za 5-10 zł raty pewnie co się średnio kalkuluje...
Pisane było już o tym, że posiadacze smartdomu mogą przedłużyć umowę ze sprzętem przez e-sklep i płacą jednorazową opłatę a nie raty.
W przypadku taryfy za 89,99pln, s7 to nadal koszt 1900pln.
  • Strona 125 z 187
  • 1
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 187
  • 1
  • 123
  • 124
  • 125